Н У Х Т

Україна має багатий енергетичний потенціал і всі можливості бути цілком енергонезалежною!

01 червня 2022

Україна має багатий енергетичний потенціал і всі можливості бути цілком енергонезалежною!

Викладачі факультету біотехнології та екологічного контролю та здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології відвідали лекцію «Альтернативне паливо: чи не запізно Україна запускає «двигун»?», яку прочитав керівник компанії UTC Processing Equipment™ (Українська технологічна компанія) Євген Лукашевич.

Використовуючи такі сучасні напрямки, як біотехнологія і біоенергетика, компанія UTC реалізує на своїх виробництвах технології одержання біоетанолу, біогазу, ректифікованого спирту, біодобрив, зрідженого діоксиду вуглецю (СО2), електричної та теплової «зеленої» енергії, біокормів DDGS, кукурудзяної олії.

На сьогоднішній день дуже важливою є утилізація залишків від перероблення агропродукції, оскільки це є основою продовольчої та енергетичної безпеки. Тому використання цієї сировини для отримання альтернативного палива є необхідним і позитивно екологічним кроком.

Спікер розповів, які культури можна використовувати в нашій країні з метою отримання альтернативного палива та які перспективи є в майбутньому в цьому напрямку. Так, Україна має дешеву сировину і необмежений ресурс біомаси (найбільша кількість органічних відходів в ЄС) для енергетичних потреб.

Дуже цікаво було послухати про загальний сучасний стан, потенціал і перспективи розвитку цього напрямку в Україні; застосування зрідженого вуглецю у вирощуванні рослин у теплицях, а також про досвід інших країн у його використанні; суттєві переваги використання зрідженого газу, як біопалива.

Зазначимо, що такий напрямок у роботі є досить складним і потребує вагомих знань від фахівців біотехнологічної галузі, що робить їх цінними на ринку праці.

Наші викладачі й здобувачі освіти дуже вдячні фахівцеві за таку актуальну та цікаву лекцію! 

Опублікований: 01-06-2022
Читайте також:
Бездріжджове тісто та вироби з нього на відритій лекції доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

7 листопада 2022 р. доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Ірина Силка прочитала для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 4-го року навчання спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бездріжджове тісто та вироби з нього на відритій лекції доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 08 листопада 2022

Управлінці персоналом підкорюють міжнародний конкурс Black Sea Science 2018

В Одеській національній академії харчових технологій відбувся міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science 2018». До складу оргкомітету цього престижного освітнього заходу входять науковці з ОНАХТ, вишів Польщі, Болгарії, Казахстану, Сербії, Білорусі, Молдови, Ізраїлю, Китаю, Швейцарії, а власне конкурс проводиться у два тури:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управлінці персоналом підкорюють міжнародний конкурс Black Sea Science 2018 01 червня 2018

Цитувати – це визнавати здобутки попередників, робити відкриття та інтелектуально зростати

У курсі іноземної мови за професійним спрямуванням, яку вивчають першокурсники Навчально-наукового інституту економіки і управління, чимало часу приділяється роботі з різними джерелами, які здобувачі використовують у написанні есе та підготовці презентацій. Саме тому доцентка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Дужик п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цитувати – це визнавати здобутки попередників, робити відкриття та інтелектуально зростати 22 вересня 2023

Освітню програму підготовки бакалаврів зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» виконано!

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулася атестація здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» заочної форми навчання у формі письмового комплексного державного іспиту зі спеціальності. Завідувач випускової кафедри і голова Екзаменаційної комісії, професор Віктор Доценко привітав студентів із головною подією бакалаврату, побажав їм успіху і в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітню програму підготовки бакалаврів зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» виконано! 19 лютого 2020