Н У Х Т

Україна має багатий енергетичний потенціал і всі можливості бути цілком енергонезалежною!

01 червня 2022

Україна має багатий енергетичний потенціал і всі можливості бути цілком енергонезалежною!

Викладачі факультету біотехнології та екологічного контролю та здобувачі освіти кафедри біотехнології і мікробіології відвідали лекцію «Альтернативне паливо: чи не запізно Україна запускає «двигун»?», яку прочитав керівник компанії UTC Processing Equipment™ (Українська технологічна компанія) Євген Лукашевич.

Використовуючи такі сучасні напрямки, як біотехнологія і біоенергетика, компанія UTC реалізує на своїх виробництвах технології одержання біоетанолу, біогазу, ректифікованого спирту, біодобрив, зрідженого діоксиду вуглецю (СО2), електричної та теплової «зеленої» енергії, біокормів DDGS, кукурудзяної олії.

На сьогоднішній день дуже важливою є утилізація залишків від перероблення агропродукції, оскільки це є основою продовольчої та енергетичної безпеки. Тому використання цієї сировини для отримання альтернативного палива є необхідним і позитивно екологічним кроком.

Спікер розповів, які культури можна використовувати в нашій країні з метою отримання альтернативного палива та які перспективи є в майбутньому в цьому напрямку. Так, Україна має дешеву сировину і необмежений ресурс біомаси (найбільша кількість органічних відходів в ЄС) для енергетичних потреб.

Дуже цікаво було послухати про загальний сучасний стан, потенціал і перспективи розвитку цього напрямку в Україні; застосування зрідженого вуглецю у вирощуванні рослин у теплицях, а також про досвід інших країн у його використанні; суттєві переваги використання зрідженого газу, як біопалива.

Зазначимо, що такий напрямок у роботі є досить складним і потребує вагомих знань від фахівців біотехнологічної галузі, що робить їх цінними на ринку праці.

Наші викладачі й здобувачі освіти дуже вдячні фахівцеві за таку актуальну та цікаву лекцію! 

Опублікований: 01-06-2022
Читайте також:
Першу сходинку до кар’єри аналітика з кібербезпеки здолали студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

5 лютого 2019 року з нагоди Дня безпечного Інтернету-2019 для студентів спеціальності «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ були проведені особливі заняття, на яких вони мали можливість приєднатися до Всеукраїнського онлайн-уроку на YOUTUBE-каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні спіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першу сходинку до кар’єри аналітика з кібербезпеки здолали студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 05 лютого 2019

Міжнародне оnline-стажування завершила доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Оnline-стажування, що відбувалося з використанням zoom-конференції, пройшла доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ольга Чернюшок. Найкращі спікери від Universitet Ekonomiczne w Krakowie поділилися польським досвідом, цікавою інформацією та яскравими презентаціями. Стажування тривало з 4 по 29 травня 2020 року у вигляді лекцій, практи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне оnline-стажування завершила доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 03 червня 2020

Гостьова лекція від фахівців PwC Україна

Днями відбулася зустріч викладачів кафедри економіки праці та менеджменту й здобувачів вищої освіти першого, другого та третього рівнів вищої освіти (бакалаврів, магістрів, докторів філософії), які навчаються за освітньо-професійними програмами «Менеджмент», «Менеджмент персоналу», «Менеджмент та адміністрування», «Облік і аудит» та освітньо-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від фахівців PwC Україна 29 вересня 2023

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві»

Здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із завідувачкою кафедри економічної теорії, д.е.н., професоркою Інною Ситник відвідали вже другий семінар, організований Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) у співпраці з Державним секретаріатом Швейцарії з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі міжнародні практики вивчають здобувачі освітньої програми «Цифрові бізнес-технології у підприємництві» 20 березня 2024