Н У Х Т

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

08 september 2022

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

Стажування здобувачок освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Анни Матвеєвої, Настасії Параки, Ольги Степанової і Марії Аліпатової у Фінляндії проходить неймовірно цікаво і насичено.

Вони побували у компанії «Metsa Board», у чудовому конференц-залі якої під час презентації студенти познайомилися з історією виникнення та розвитку компанії, організацією виробництва, можливостями дослідницької лабораторії та дизайн-студії та отримали ще багато цікавої інформації. Наші здобувачки скористалися можливістю розповісти по наш університет і міжнародне співробітництво з партнерським Берлінським університетом прикладних наук. Присутні висловили свою підтримку Україні, зустрівши оплесками доповідь Ольги Степанової.

Далі група відвідала дизайн-студію, де студенти спілкувалися з кращими дизайнерами компанії, і Ольга Степанова отримала професійну оцінку своєї розробки картонної упаковки, що виборола перемогу в конкурсі у Німеччині, а також рекомендації щодо її удосконалення. Не дарма кажуть, що досконалості не має межі, тож ці рекомендації будуть враховані при виконанні магістерської роботи.

Нашим здобувачкам дуже сподобалася дослідницька лабораторія, оснащена надсучасним обладнанням для розроблення і контролю продукції. Група відвідала виробництво, де втілюються в життя розробки дизайнерів і дослідників, де студентів найбільше вразив інтерактивний демонстраційний центр компанії Pro Nemus.

А наступного дня студенти побачили заготівлю та оброблення деревини для виробництва компанії Metsa Board. Процес повністю автоматизований, а масштаб і рівень «розумності» обладнання просто неймовірний. Марії Аліпатовій навіть пощастило спробувати покерувати такою чудо-машиною, безумовно, під керівництвом професійного оператора. Подякувавши за гостинність компанії Metsa Board, втомлені, але щасливі студенти разом із професором Стефаном Юнге вирушили до Гельсінкі.

Стажування триває. Тож далі буде.

Published on: 08-09-2022
Read also:
Перемагаємо на освітньому фронті

Клуб пакувальників та редакція журналу «Упаковка» за підтримки Міністерства освіти і науки України організували на вищому європейському рівні проведення XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022». Не зважаючи на складнощі воєнного часу, оргкомітет забезпечив проведення 15 листо...

READ YOURSELF

Перемагаємо на освітньому фронті 16 november 2022

Доктори філософії зможуть захищатися у разових радах

МОН планує впровадити як експеримент наукову атестацію докторів філософії через захист їх дисертацій у разових вчених радах. Про це повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич 14 січня 2019 року під час виступу на тему «Вища освіта України в контексті розвитку творення європейського простору вищої освіти». Йшлося, зокрема, про те, як ...

READ YOURSELF

Доктори філософії зможуть захищатися у разових радах 16 january 2019

До університету завітали провідні фахівці-медики

29 вересня в нашому університеті побували директор Державної установи «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», доктор медичних наук, професор Ілля Ємець, завідувач відділення профілактичної діабетології Інституту ендокринології та обміну речовин імені В. П. Комісаренка НАМН України, член-кореспондент НА...

READ YOURSELF

До університету завітали провідні фахівці-медики 29 september 2021