Н У Х Т

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

08 september 2022

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

Стажування здобувачок освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Анни Матвеєвої, Настасії Параки, Ольги Степанової і Марії Аліпатової у Фінляндії проходить неймовірно цікаво і насичено.

Вони побували у компанії «Metsa Board», у чудовому конференц-залі якої під час презентації студенти познайомилися з історією виникнення та розвитку компанії, організацією виробництва, можливостями дослідницької лабораторії та дизайн-студії та отримали ще багато цікавої інформації. Наші здобувачки скористалися можливістю розповісти по наш університет і міжнародне співробітництво з партнерським Берлінським університетом прикладних наук. Присутні висловили свою підтримку Україні, зустрівши оплесками доповідь Ольги Степанової.

Далі група відвідала дизайн-студію, де студенти спілкувалися з кращими дизайнерами компанії, і Ольга Степанова отримала професійну оцінку своєї розробки картонної упаковки, що виборола перемогу в конкурсі у Німеччині, а також рекомендації щодо її удосконалення. Не дарма кажуть, що досконалості не має межі, тож ці рекомендації будуть враховані при виконанні магістерської роботи.

Нашим здобувачкам дуже сподобалася дослідницька лабораторія, оснащена надсучасним обладнанням для розроблення і контролю продукції. Група відвідала виробництво, де втілюються в життя розробки дизайнерів і дослідників, де студентів найбільше вразив інтерактивний демонстраційний центр компанії Pro Nemus.

А наступного дня студенти побачили заготівлю та оброблення деревини для виробництва компанії Metsa Board. Процес повністю автоматизований, а масштаб і рівень «розумності» обладнання просто неймовірний. Марії Аліпатовій навіть пощастило спробувати покерувати такою чудо-машиною, безумовно, під керівництвом професійного оператора. Подякувавши за гостинність компанії Metsa Board, втомлені, але щасливі студенти разом із професором Стефаном Юнге вирушили до Гельсінкі.

Стажування триває. Тож далі буде.

Published on: 08-09-2022
Read also:
Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі!

У рамках вивчення дисципліни «Оцінки і управління ризиками в галузі безпеки харчових продуктів. Модуль 3. Оцінка терміну придатності харчових продуктів» здобувачі групи ХЕ-4-12 під керівництвом викладачів кафедри експертизи харчових продуктів – лекторки, доцентки Оксани Петруші, доцента Богдана Пащенка та асистентки Анни Логінової провели віртуальн...

READ YOURSELF

Вперед, до цікавого та новітнього навчання у віртуальному форматі! 08 february 2024

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії!

Сьогодні відбувся успішний захист дисертації «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням активних стабілізаторів м’ясних систем» на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» випускником аспірантури кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, с...

READ YOURSELF

ПНДЛ і кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів вітають ще одного доктора філософії! 29 august 2025

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника Владислава Дударя, співвласника кав’ярні «Transit 33/34», чемпіона України з Клеверу (Clever Dripper) 2019, віце-чемпіона України з дисципліни кава-алкоголь 2019, дворазового призера Національного чемпіонату України «Coffee and good spirits», ...

READ YOURSELF

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи 09 october 2019

Молоді вчені – пакувальній індустрії

Викладачі і здобувачі освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого взяли активну участь у 20-й науковій конференції для молодих вчених «Новітні технології пакування». Організатори заходу – Клуб пакувальників України, Київський міжнародний контрактовий ярмарок, Національний університет харчових технологій, Міністер...

READ YOURSELF

Молоді вчені – пакувальній індустрії 08 june 2021