Н У Х Т

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

08 september 2022

Цікаве й насичене стажування наших здобувачок освіти у Фінляндії

Стажування здобувачок освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Анни Матвеєвої, Настасії Параки, Ольги Степанової і Марії Аліпатової у Фінляндії проходить неймовірно цікаво і насичено.

Вони побували у компанії «Metsa Board», у чудовому конференц-залі якої під час презентації студенти познайомилися з історією виникнення та розвитку компанії, організацією виробництва, можливостями дослідницької лабораторії та дизайн-студії та отримали ще багато цікавої інформації. Наші здобувачки скористалися можливістю розповісти по наш університет і міжнародне співробітництво з партнерським Берлінським університетом прикладних наук. Присутні висловили свою підтримку Україні, зустрівши оплесками доповідь Ольги Степанової.

Далі група відвідала дизайн-студію, де студенти спілкувалися з кращими дизайнерами компанії, і Ольга Степанова отримала професійну оцінку своєї розробки картонної упаковки, що виборола перемогу в конкурсі у Німеччині, а також рекомендації щодо її удосконалення. Не дарма кажуть, що досконалості не має межі, тож ці рекомендації будуть враховані при виконанні магістерської роботи.

Нашим здобувачкам дуже сподобалася дослідницька лабораторія, оснащена надсучасним обладнанням для розроблення і контролю продукції. Група відвідала виробництво, де втілюються в життя розробки дизайнерів і дослідників, де студентів найбільше вразив інтерактивний демонстраційний центр компанії Pro Nemus.

А наступного дня студенти побачили заготівлю та оброблення деревини для виробництва компанії Metsa Board. Процес повністю автоматизований, а масштаб і рівень «розумності» обладнання просто неймовірний. Марії Аліпатовій навіть пощастило спробувати покерувати такою чудо-машиною, безумовно, під керівництвом професійного оператора. Подякувавши за гостинність компанії Metsa Board, втомлені, але щасливі студенти разом із професором Стефаном Юнге вирушили до Гельсінкі.

Стажування триває. Тож далі буде.

Published on: 08-09-2022
Read also:
Гармонізація взаємодії вищої школи і промисловості: поглиблюємо співпрацю з ПрАТ «Індар»

Біотехнологія сьогодні розглядається не лише як наукоємна та високоінноваційна галузь промисловості, але й часто як галузь, успішний розвиток якої вкрай важливий, особливо, коли мова йде про виробництво життєво необхідних ліків, таких, наприклад, як інсулін. Отже, підготовка кадрів для таких виробництв, для біотехнологічної галузі в цілому, має стр...

READ YOURSELF

Гармонізація взаємодії вищої школи і промисловості: поглиблюємо співпрацю з ПрАТ «Індар» 01 february 2023

Травневе засідання вченої ради університету

25 травня 2023 року в залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив грамоти Національної академії наук України за плідну роботу у секціях Академії професорам Василю Пасічному і Галині Поліщук. Аналогічною грамотою нагороджений і ректор, а також професор Володимир Ковбас...

READ YOURSELF

Травневе засідання вченої ради університету 25 may 2023

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування»

У нашому університеті здійснюється підготовка бакалаврів з харчових технологій за спеціальністю 181 «Харчові технології», галузі знань 18 «Виробництво та технології», за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» на базі повної загальної середньої освіти; освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»; ступенів «молодший бакалавр...

READ YOURSELF

Підготовка фахівців бакалаврського ступеня вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» 27 march 2023

Студентка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

16-17 квітня 2019 р. на базі Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ) відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 43 студентських наукових робіт, що надійшли з 30 закладів вищої освіти. Участь у роботі конку...

READ YOURSELF

Студентка спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» – призер Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 24 april 2019