Н У Х Т

Залучаємо практики медитації для покращення емоційного здоров’я

03 february 2025

Залучаємо практики медитації для покращення емоційного здоров’я

Нашим університетом і Громадською організацією «Хартфулнес Інститут» укладено договір про довгострокову співпрацю.

«Хартфулнес Інститут» – це міжнародна некомерційна організація, що налічує понад 13 тисяч тренерів-волонтерів та 5 млн. прихильників у 163 країнах світу.

Місія Інституту – сприяння розвитку здорових і самодостатніх людей, родин і суспільства в цілому шляхом навчання всіх охочих простій та ефективній техніці медитації. Медитація робить людину цілісною, психологічно стійкою і дозволяє стати кращою версією себе.

Практика Хартфулнес – це успішне поєднання давніх йогічних знань, адаптованих до сучасного життя та актуальних наукових підходів, ефективність яких підтверджена науковими дослідженнями. Вони зарекомендували себе як ефективний засіб боротьби зі стресом і професійним вигоранням для підвищення працездатності та формування здорових стосунків у колективі.

Опанувати основи медитації є особливо важливим у реаліях сьогодення кожного українця, оскільки медитація вчить керувати емоціями, уникати спонтанних необміркованих дій і прагматично відшуковувати рішення у будь-яких, самих складних ситуаціях.

Під час підписання документу ректор університету, професор Олександр Шевченко, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, доцентка цієї ж кафедри Наталія Ющенко, голова громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні Анупан Саксена та сертифіковані інструктори з йоги та медитації Арнаб Ройчурамоні і Василь Шевня обговорили перспективи подальшої співпраці для користі здобувачів освіти, викладачів і співробітників нашого університету та суспільства в цілому.

Згідно з укладеним договором уже незабаром здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві», освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» та викладачі університету матимуть змогу зустрітися з фахівцями «Хартфулнес Інститут» на гостьових лекціях і майстер-класах, де детально ознайомляться з практиками поєднання фізичного та ментального здоров’я. Ця співпраця сприятиме поглибленню фахових компетентностей здобувачів освіти та формуванню soft skills для побудови успішної кар’єри.

Published on: 03-02-2025
Read also:
Насичене засідання вченої ради університету

27 лютого відбулося планове засідання вченої ради університету. За традицією голова ради, ректор Анатолій Українець розпочав його з урочистостей. Оплесками привітали членів ради, що відзначили дні народження між засіданнями, а також завідувачку відділу аспірантури і докторантури Наталію Касаткіну, якій була вручена Почесна грамота, і доцента кафедр...

READ YOURSELF

Насичене засідання вченої ради університету 27 february 2020

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу

У 1994 році компанією «Укрпиво» була започаткована іміджева акція «Свято пива» – оригінальний захід, який мав на меті об’єднання всіх підприємств пивобезалкогольної галузі України, обмін досвідом, знайомство з новими зразками продукції, пропагування відповідального споживання пива. Пізніше рамки заходу розширилися, і був заснований Міжнародний кон...

READ YOURSELF

Фахівці кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства вручили нагороди переможцям міжнародного конкурсу 30 august 2021

Успішний старт: перші захисти бакалаврів освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв»

Тематика бакалаврських дипломних проєктів зазвичай стикується із актуальними для промисловості питаннями. Перший у цьому році захист бакалаврів, що навчаються за освітньою програмою «Інжиніринг харчових виробництв», це правило підтвердив. Найвідповідальніші бакалаври кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв – Марія Тєняєва, Вл...

READ YOURSELF

Успішний старт: перші захисти бакалаврів освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв» 09 june 2020

Сучасні технології презентував здобувачам фахівець компанії Novonesis A/S

12 листопада 2024 р. на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів відбувся черговий освітній івент. На запрошення професорки кафедри Ірини Шевченко директор департаменту з продажу харчових культур та ферментів компанії Novonesis A/S Олег Рибачук у змішаному онлайн/офлайн-форматі прочитав гостьову лекцію «Сучасні технології виробництва салямі» у ...

READ YOURSELF

Сучасні технології презентував здобувачам фахівець компанії Novonesis A/S 13 november 2024