Н У Х Т

Залучаємо практики медитації для покращення емоційного здоров’я

03 лютого 2025

Залучаємо практики медитації для покращення емоційного здоров’я

Нашим університетом і Громадською організацією «Хартфулнес Інститут» укладено договір про довгострокову співпрацю.

«Хартфулнес Інститут» – це міжнародна некомерційна організація, що налічує понад 13 тисяч тренерів-волонтерів та 5 млн. прихильників у 163 країнах світу.

Місія Інституту – сприяння розвитку здорових і самодостатніх людей, родин і суспільства в цілому шляхом навчання всіх охочих простій та ефективній техніці медитації. Медитація робить людину цілісною, психологічно стійкою і дозволяє стати кращою версією себе.

Практика Хартфулнес – це успішне поєднання давніх йогічних знань, адаптованих до сучасного життя та актуальних наукових підходів, ефективність яких підтверджена науковими дослідженнями. Вони зарекомендували себе як ефективний засіб боротьби зі стресом і професійним вигоранням для підвищення працездатності та формування здорових стосунків у колективі.

Опанувати основи медитації є особливо важливим у реаліях сьогодення кожного українця, оскільки медитація вчить керувати емоціями, уникати спонтанних необміркованих дій і прагматично відшуковувати рішення у будь-яких, самих складних ситуаціях.

Під час підписання документу ректор університету, професор Олександр Шевченко, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, доцентка цієї ж кафедри Наталія Ющенко, голова громадської організації «Хартфулнес Інститут» в Україні Анупан Саксена та сертифіковані інструктори з йоги та медитації Арнаб Ройчурамоні і Василь Шевня обговорили перспективи подальшої співпраці для користі здобувачів освіти, викладачів і співробітників нашого університету та суспільства в цілому.

Згідно з укладеним договором уже незабаром здобувачі освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» і «Технології в ресторанному господарстві», освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» та викладачі університету матимуть змогу зустрітися з фахівцями «Хартфулнес Інститут» на гостьових лекціях і майстер-класах, де детально ознайомляться з практиками поєднання фізичного та ментального здоров’я. Ця співпраця сприятиме поглибленню фахових компетентностей здобувачів освіти та формуванню soft skills для побудови успішної кар’єри.

Опублікований: 03-02-2025
Читайте також:
Знайомство з основами аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» знайомились з інноваційними ресторанними технологіями аюрведичного харчування. Аюрведа – одна з найдавніших холістичних систем оздоровлення організму, вагомою складовою якої є правильна організація харчування. За аюрведичною наукою раціон і режим харчування повинні відпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з основами аюрведичного харчування для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 06 червня 2019

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

24 квітня відбувся «Movie club», де був представлений мультфільм німецькою мовою «Моззі повертається». Показ був розрахований на студентів, які вивчають німецьку мову як другу іноземну мову (рівень А2) та студентів, які не визначилися з вивченням другої іноземної мови. Тому на перегляд мультфільму завітали студенти 2 курсу спеціальності «Туризм». В...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заохотити студентів до вивчення і німецької мови прагнуть викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 25 квітня 2019

Досвід створення і розвитку стартапу в туристичній галузі

4 лютого 2025 року в рамках вивчення дисципліни «Бізнес-планування стартапів в туризмі» відбулася гостьова лекція для студентів спеціальності 242 «Туризм і рекреація» від учасника кластера «Шляхами Трипільської Праматері» Максима Явтушенка. Гостьовий лектор поділився своїм захоплюючим дослідницьким шляхом, який привів його до створення унікальної ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід створення і розвитку стартапу в туристичній галузі 06 лютого 2025

Відкрита лекція на кафедрі харчової хімії: цікаво про токсикологію нітрогенвмісних речовин

Незважаючи на складність і залежність онлайн-навчання від різних форс-мажорних обставин, професорсько-викладацький колектив кафедри харчової хімії нашого університету докладає всі зусилля для того, щоб зміст і наповненість лекцій, практичних і лабораторних занять були не менш цікавими, ніж при проведенні в аудиторіях. Ось і сьогодні відбулось онла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі харчової хімії: цікаво про токсикологію нітрогенвмісних речовин 17 лютого 2021