Н У Х Т

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

12 січня 2022

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

З вересня по грудень 2021 року з метою популяризації наукових і методичних розробок для освітнього процесу в українських ЗВО, що відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці проводився Всеукраїнський (національний) конкурс наукових і навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології».

Організатором конкурсу виступив Сумський національний аграрний університет, співорганізаторами – Рада молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, Громадська організація «Інноваційний університет», ТОВ «Видавничо-торговий дім «Університетська книга», ТОВ «Видавничий дім «Гельветика», ПП «Видавництво «Олді+», Baltija Publishing (Латвія), Adam Marszałek Publishing (Польща).

Конкурс проводився серед авторів, які є громадянами України та авторських колективів, наукові та навчальні видання яких відповідають критеріям відбору, зазначеним у Положенні про конкурс, у номінаціях: соціо-гуманітарні та економічні науки, інженерно-технологічні науки, агробіологічні науки та ветеринарні науки й електронне видання.

Надзвичайно приємно, що переможцем у номінації інженерно-технологічні науки став підручник «Кулінарна етнологія» авторського колективу викладачів кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції за загальною редакцією д.т.н., професора Віктора Доценка. Автори – професор Віктор Доценко, доценти Андрій Гавриш, Ольга Пушка, Віта Цирульнікова, Наталія Бондар, Оксана Арпуль, Тетяна Голікова, Юлія Фурманова, Лариса Шаран.

Нагадаємо, що підручник призначений для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології». У ньому наведена загальна характеристика кухонь народів світу, представлені традиції та гастрономічні звички народів різних релігійних віросповідань, особливості кулінарного оброблення сировини, асортимент і технологія традиційних страв та режим харчування. Видання на 756 друкованих сторінок не тільки ґрунтовне теоретично, а й кольорово проілюстроване світлинами страв (понад 500) кухонь народів світу, значна кількість яких авторські. Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, а також фахівців готельно-ресторанного бізнесу.

Колектив авторів розпочав підготовку рукопису у 2015-2016 навчальному році. Підготовка багатосторінкового авторського рукопису тривала понад п’ять років, а підготовка до друку – майже півтора роки. В успішне завершення цієї праці вірив мудрий керівник, який мотивував і надихав до роботи над книгою, професор Віктор Доценко.

Авторський колектив підтримав ініціативу в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Віти Цирульнікової щодо участі у конкурсі. Підготовку та подання документів здійснювали авторки, відповідальні і за підготовку рукопису до друку, доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова та Ольга Пушка.

Вітаємо наших викладачів із високою оцінкою їх творчого доробку, бажаємо подальших вагомих здобутків!

Опублікований: 12-01-2022
Читайте також:
Сучасні тенденції в харчуванні з точки зору оздоровчих продуктів і аюрведи обговорили наші науковці

За ініціативи кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 листопада 2019 року відбувся науково-практичний круглий стіл із багатозначною тематикою «Сучасні тенденції в харчуванні». Завідувач кафедри – доктор технічних наук Олександра Нєміріч виявила неабиякі творчий підхід і чудові організаторські здібності, аби надати цій події важлив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні тенденції в харчуванні з точки зору оздоровчих продуктів і аюрведи обговорили наші науковці 27 листопада 2019

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Особливою формою навчання для студентів нашого університету стали сертифікатні програми. Коли можна не просто отримати знання з певної фахової дисципліни, а й розглянути її в різних аспектах – історичному, технологічному, культурологічному. Цього року з 22 вересня до 24 листопада діє сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 23 жовтня 2018

Soft Skills від американської National Restaurant Association

15 листопада 2023 р. команда DIRECTV National Accounts у партнерстві з National Restaurant Association з метою підтримки ресторанного бізнесу, залучення та розширення можливостей просування закладів ресторанного господарства, а також надання персоналізованих послуг преміального розважального продукту, провели вебінар «Заповніть свій заклад і збільш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft Skills від американської National Restaurant Association 16 листопада 2023

Актуальна тема на круглому столі кафедри міжнародної економіки

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» 30 жовтня відбулося чергове (вісімнадцяте) засідання круглого столу на дуже актуальну тему «Сучасні тенденції та проблеми розвитку економіки». Відкрила захід завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Світлана Гуткеви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема на круглому столі кафедри міжнародної економіки 01 листопада 2019