Н У Х Т

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

12 january 2022

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

З вересня по грудень 2021 року з метою популяризації наукових і методичних розробок для освітнього процесу в українських ЗВО, що відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці проводився Всеукраїнський (національний) конкурс наукових і навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології».

Організатором конкурсу виступив Сумський національний аграрний університет, співорганізаторами – Рада молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, Громадська організація «Інноваційний університет», ТОВ «Видавничо-торговий дім «Університетська книга», ТОВ «Видавничий дім «Гельветика», ПП «Видавництво «Олді+», Baltija Publishing (Латвія), Adam Marszałek Publishing (Польща).

Конкурс проводився серед авторів, які є громадянами України та авторських колективів, наукові та навчальні видання яких відповідають критеріям відбору, зазначеним у Положенні про конкурс, у номінаціях: соціо-гуманітарні та економічні науки, інженерно-технологічні науки, агробіологічні науки та ветеринарні науки й електронне видання.

Надзвичайно приємно, що переможцем у номінації інженерно-технологічні науки став підручник «Кулінарна етнологія» авторського колективу викладачів кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції за загальною редакцією д.т.н., професора Віктора Доценка. Автори – професор Віктор Доценко, доценти Андрій Гавриш, Ольга Пушка, Віта Цирульнікова, Наталія Бондар, Оксана Арпуль, Тетяна Голікова, Юлія Фурманова, Лариса Шаран.

Нагадаємо, що підручник призначений для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології». У ньому наведена загальна характеристика кухонь народів світу, представлені традиції та гастрономічні звички народів різних релігійних віросповідань, особливості кулінарного оброблення сировини, асортимент і технологія традиційних страв та режим харчування. Видання на 756 друкованих сторінок не тільки ґрунтовне теоретично, а й кольорово проілюстроване світлинами страв (понад 500) кухонь народів світу, значна кількість яких авторські. Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, а також фахівців готельно-ресторанного бізнесу.

Колектив авторів розпочав підготовку рукопису у 2015-2016 навчальному році. Підготовка багатосторінкового авторського рукопису тривала понад п’ять років, а підготовка до друку – майже півтора роки. В успішне завершення цієї праці вірив мудрий керівник, який мотивував і надихав до роботи над книгою, професор Віктор Доценко.

Авторський колектив підтримав ініціативу в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Віти Цирульнікової щодо участі у конкурсі. Підготовку та подання документів здійснювали авторки, відповідальні і за підготовку рукопису до друку, доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова та Ольга Пушка.

Вітаємо наших викладачів із високою оцінкою їх творчого доробку, бажаємо подальших вагомих здобутків!

Published on: 12-01-2022
Read also:
Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 листопада до тризіркового готелю «Титанік», що відзначав свій день народження, запросив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ). Тільки «всі свої» вщент заповнили актову залу університету – викладачі та студенти факультету й численні гості – проректори університету, директори навчально-наукових інститутів і декани факульте...

READ YOURSELF

Там, де всі свої: відбувся вражаючий вечір факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 28 november 2019

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників

25 листопада 2022 року в університеті відбулася ІІ міжнародна міжгалузева науково-практична конференція «Здорове харчування від дитинства до довголіття: стан і перспективи», яка зібрала науковців-харчовиків, медиків, економістів, виробників. Відкрив роботу наукового зібрання ректор Олександр Шевченко. Він тепло привітав учасників і гостей заходу т...

READ YOURSELF

Здорове харчування від дитинства до довголіття – фокус уваги науковців, медиків і виробничників 25 november 2022

Переможний дубль: команда НУХТ – вдруге поспіль перемогла у національному фіналі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності в компетенції «Мехатроніка»

У 2016 році Україна стала 77-м членом всесвітньої організації WorldSkills International. Одним із напрямків таких змагань є участь у компетенції «Мехатроніка». Змагання в цій компетенції передбачають розроблення, монтаж і налагодження навчально-технологічного обладнання, яке складається з механічних, електричних та електронних модулів. Цього року ...

READ YOURSELF

Переможний дубль: команда НУХТ – вдруге поспіль перемогла у національному фіналі Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності в компетенції «Мехатроніка» 15 october 2020