Н У Х Т

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

12 january 2022

Підручник авторства наших викладачів – переможець Всеукраїнського конкурсу наукових і навчальних видань

З вересня по грудень 2021 року з метою популяризації наукових і методичних розробок для освітнього процесу в українських ЗВО, що відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці проводився Всеукраїнський (національний) конкурс наукових і навчальних видань «Відкрита наука, сталий розвиток та інноваційні технології».

Організатором конкурсу виступив Сумський національний аграрний університет, співорганізаторами – Рада молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України, Громадська організація «Інноваційний університет», ТОВ «Видавничо-торговий дім «Університетська книга», ТОВ «Видавничий дім «Гельветика», ПП «Видавництво «Олді+», Baltija Publishing (Латвія), Adam Marszałek Publishing (Польща).

Конкурс проводився серед авторів, які є громадянами України та авторських колективів, наукові та навчальні видання яких відповідають критеріям відбору, зазначеним у Положенні про конкурс, у номінаціях: соціо-гуманітарні та економічні науки, інженерно-технологічні науки, агробіологічні науки та ветеринарні науки й електронне видання.

Надзвичайно приємно, що переможцем у номінації інженерно-технологічні науки став підручник «Кулінарна етнологія» авторського колективу викладачів кафедр готельно-ресторанної справи і технології ресторанної і аюрведичної продукції за загальною редакцією д.т.н., професора Віктора Доценка. Автори – професор Віктор Доценко, доценти Андрій Гавриш, Ольга Пушка, Віта Цирульнікова, Наталія Бондар, Оксана Арпуль, Тетяна Голікова, Юлія Фурманова, Лариса Шаран.

Нагадаємо, що підручник призначений для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології». У ньому наведена загальна характеристика кухонь народів світу, представлені традиції та гастрономічні звички народів різних релігійних віросповідань, особливості кулінарного оброблення сировини, асортимент і технологія традиційних страв та режим харчування. Видання на 756 друкованих сторінок не тільки ґрунтовне теоретично, а й кольорово проілюстроване світлинами страв (понад 500) кухонь народів світу, значна кількість яких авторські. Підручник рекомендований для здобувачів вищої освіти, а також фахівців готельно-ресторанного бізнесу.

Колектив авторів розпочав підготовку рукопису у 2015-2016 навчальному році. Підготовка багатосторінкового авторського рукопису тривала понад п’ять років, а підготовка до друку – майже півтора роки. В успішне завершення цієї праці вірив мудрий керівник, який мотивував і надихав до роботи над книгою, професор Віктор Доценко.

Авторський колектив підтримав ініціативу в.о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариси Шаран і гарантки освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» Віти Цирульнікової щодо участі у конкурсі. Підготовку та подання документів здійснювали авторки, відповідальні і за підготовку рукопису до друку, доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Віта Цирульнікова та Ольга Пушка.

Вітаємо наших викладачів із високою оцінкою їх творчого доробку, бажаємо подальших вагомих здобутків!

Published on: 12-01-2022
Read also:
Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі

З 24 лютого по 3 березня 2024 року у Версальському виставковому центрі працює 60-й Сільськогосподарський салон. Цього року його тема – «Ґрунт і земля: життя в наших руках». Тут відвідувачів різного віку запрошують зустрітися з фермерами та професіоналами галузі, ознайомитися з різноманітними видами діяльності та послугами, що пропонуються в аграрно...

READ YOURSELF

Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі 28 february 2024

Знайомство зі сучасними технологіями на провідному підприємстві

Викладачки кафедри технології молока і молочних продуктів Алла Тимчук, Анастасія Пухляк, Ульяна Бандура та здобувачі-бакалаври четвертого курсу освітньої програми «Харчові технології та інженерія» відвідали ТДВ «Яготинський маслозавод» – одне з провідних підприємств молочної галузі України. Студенти ознайомилися зі сучасними технологіями виробницт...

READ YOURSELF

Знайомство зі сучасними технологіями на провідному підприємстві 04 november 2025

Впевненими кроками до вершин uniRank!

Згідно з черговим uniRank University Ranking  (4 International Colleges&Universities) наш навчальний заклад у 2023 році посідає 28 місце серед українських (у 2022 – 29-те) і 4381-е (у 2022 – 4692) місце серед світових університетів. Однойменна австралійська компанія 4ICU публікує свій рейтинг з 2005 року, оцінюючи понад 11 тисяч закладів вищої...

READ YOURSELF

Впевненими кроками до вершин uniRank! 31 august 2023

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування

З 1 квітня по 1 червня 2022 року завдяки отриманому гранту на мобільність від організації СEEPUS, доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива стажується в Університеті Крайова (м. Крайова, Румунія). Крайова – місто, яке розташоване у наймальовничішому з південних регіонів Румунії – Олтенії, на березі річки Жіу, лівого прит...

READ YOURSELF

Міжнародний досвід здобуває доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування 27 april 2022