Н У Х Т

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

21 november 2022

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

16 листопада 2022 року кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ організувала гостьовий лекторій з надзвичайно цікавою людиною Євгеном Довгалюком – засновником Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» (с. Червоне Заріччя, Яготинський район, Київська область).

З 2020 року Євген Довгалюк активно займається вивченням невідомих або маловідомих об’єктів природи, культури або архітектури, що розташовані вздовж течії річки Супій з метою створення туристичних маршрутів, цікавих для українського і міжнародного туриста.

До зустрічі та активного обговорення особливостей розбудови локального туристичного продукту долучилися здобувачі спеціальності «Туризм», викладачі кафедри, а також запрошені гості-стейкхолдери – докторка економічних наук, профнсорка Українсько-американського університету Конкордія (Київ, Україна), професорка Економіко-гуманітарного університету (Бельсько-Бяла, Польща) Любов Жарова, Ph.D., університет Мартина Лютера (Німеччина), асоційований співробітник Центру досліджень продовольства та землекористування КШЕ, науковий співробітник IAMO Олександр Перехожук, кандидат економічних наук, професор Віктор Тринчук.

Учасники дізналися, що робота Євгена Довгалюка почалася з експедицій для інвентаризації природи Супою, а сьогодні команда Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» займається виданням книг-фотоальбомів про різноманіття флори і фауни в Україні, включаючи зйомки з неба озера і островів у різні пори року, локацій навколо Центру, архітектурних і природних об’єктів, макрокадрування флори і фауни; створює бібліотеку Центру з книг, виданих українською мовою на теми природи, культури, архітектури та історії України; розвиває орнітологічний туризм (бьордвочінг-туризм). Центр працює над створенням мережі туристичних локацій і нових туристичних маршрутів Яготинщиною, вже запропоновано три типи маршрутів: піший – до 5 км, вело – до 30 км, авто – до 100 км. У планах Центру будівництво «Будинку Волонтера».

Реалізація місії Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» – «Зберегти і вивчити», підкреслює необхідність розвитку туризму на принципах сталості.

Відповідаючи на питання здобувачів, гостьовий лектор наголосив, що розбудова локального туристичного продукту – це мікс творчості та досліджень. Учасники зустрічі домовилися про різносторонню співпрацю, зокрема, Brainstorm, волонтерство в Центрі, проєктно-грантову взаємодію.

Published on: 21-11-2022
Read also:
«1932-1933 – 2014-2023»

25 листопада 2023 року – 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні і День пам’яті жертв голодоморів – жертв геноциду радянської влади. Цього дня ми вшановуємо пам’ять усіх людей, які загинули під час Голодоморів у ХХ столітті. Асистентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Бурченко разом зі здобувачами осві...

READ YOURSELF

«1932-1933 – 2014-2023» 05 december 2023

НУХТ традиційно збирає цукрову громаду на наймасштабніший галузевий форум

Березень – місяць, коли в нашому університеті традиційно збираються цукровики України, а також близького і дальнього зарубіжжя. Для багатьох із них це – нагода знову навідати Альма матер, а ще поділитися своїми здобутками, задумами, а то й проблемами з колегами, однодумцями й друзями, знайти нових партнерів і нові ринки збуту для продукції своїх пі...

READ YOURSELF

НУХТ традиційно збирає цукрову громаду на наймасштабніший галузевий форум 21 january 2020

Студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно склали Комплексний державний іспит

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся Комплексний державний іспит зі спеціальності для студентів 4 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа». Привітали здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віктор Доценко, який і очолив роботу Екзаменаційної комісії, заступники дека...

READ YOURSELF

Студенти бакалаврату спеціальності «Готельно-ресторанна справа» успішно склали Комплексний державний іспит 20 june 2019