Н У Х Т

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

21 november 2022

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

16 листопада 2022 року кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ організувала гостьовий лекторій з надзвичайно цікавою людиною Євгеном Довгалюком – засновником Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» (с. Червоне Заріччя, Яготинський район, Київська область).

З 2020 року Євген Довгалюк активно займається вивченням невідомих або маловідомих об’єктів природи, культури або архітектури, що розташовані вздовж течії річки Супій з метою створення туристичних маршрутів, цікавих для українського і міжнародного туриста.

До зустрічі та активного обговорення особливостей розбудови локального туристичного продукту долучилися здобувачі спеціальності «Туризм», викладачі кафедри, а також запрошені гості-стейкхолдери – докторка економічних наук, профнсорка Українсько-американського університету Конкордія (Київ, Україна), професорка Економіко-гуманітарного університету (Бельсько-Бяла, Польща) Любов Жарова, Ph.D., університет Мартина Лютера (Німеччина), асоційований співробітник Центру досліджень продовольства та землекористування КШЕ, науковий співробітник IAMO Олександр Перехожук, кандидат економічних наук, професор Віктор Тринчук.

Учасники дізналися, що робота Євгена Довгалюка почалася з експедицій для інвентаризації природи Супою, а сьогодні команда Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» займається виданням книг-фотоальбомів про різноманіття флори і фауни в Україні, включаючи зйомки з неба озера і островів у різні пори року, локацій навколо Центру, архітектурних і природних об’єктів, макрокадрування флори і фауни; створює бібліотеку Центру з книг, виданих українською мовою на теми природи, культури, архітектури та історії України; розвиває орнітологічний туризм (бьордвочінг-туризм). Центр працює над створенням мережі туристичних локацій і нових туристичних маршрутів Яготинщиною, вже запропоновано три типи маршрутів: піший – до 5 км, вело – до 30 км, авто – до 100 км. У планах Центру будівництво «Будинку Волонтера».

Реалізація місії Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» – «Зберегти і вивчити», підкреслює необхідність розвитку туризму на принципах сталості.

Відповідаючи на питання здобувачів, гостьовий лектор наголосив, що розбудова локального туристичного продукту – це мікс творчості та досліджень. Учасники зустрічі домовилися про різносторонню співпрацю, зокрема, Brainstorm, волонтерство в Центрі, проєктно-грантову взаємодію.

Published on: 21-11-2022
Read also:
Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі

З 24 лютого по 3 березня 2024 року у Версальському виставковому центрі працює 60-й Сільськогосподарський салон. Цього року його тема – «Ґрунт і земля: життя в наших руках». Тут відвідувачів різного віку запрошують зустрітися з фермерами та професіоналами галузі, ознайомитися з різноманітними видами діяльності та послугами, що пропонуються в аграрно...

READ YOURSELF

Наші здобувачки – учасниці конкурсу молодих виноробів Європи у Парижі 28 february 2024

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове!

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася зустріч магістрантів І курсу з гаранткою освітньої програми «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», професоркою Галиною Сімахіною. Кафедра вперше реалізовуватиме освітньо-професійну програму для такої нестандартної групи – всі здобувачі мають різну базову підг...

READ YOURSELF

Нове покоління магістрантів до реалізації освітньо-професійної програми готове! 21 september 2023

Чергові академічні здобутки другокурсників з економічної теорії

Делегація учасників від кафедри економічної теорії взяла участь у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з «Економічної теорії», який відбувся в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова. Студенти ІІ курсу Навчально-наукового інституту економіки і управління спеціальності 073 «Менеджмент і адміністрування» Іван Захарченко т...

READ YOURSELF

Чергові академічні здобутки другокурсників з економічної теорії 31 may 2019

Молоді науковці України долучаються до роботи 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів

У рамках роботи Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», яка в 2022 році відбувається уже у 88-е, на кафедрі технології м'яса і м'ясних працює постерна сесія доповідей молодих науковців – здобувачів освітніх ступенів бакалавра, магістра, ...

READ YOURSELF

Молоді науковці України долучаються до роботи 88-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів 15 april 2022