Н У Х Т

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

21 листопада 2022

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

16 листопада 2022 року кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ організувала гостьовий лекторій з надзвичайно цікавою людиною Євгеном Довгалюком – засновником Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» (с. Червоне Заріччя, Яготинський район, Київська область).

З 2020 року Євген Довгалюк активно займається вивченням невідомих або маловідомих об’єктів природи, культури або архітектури, що розташовані вздовж течії річки Супій з метою створення туристичних маршрутів, цікавих для українського і міжнародного туриста.

До зустрічі та активного обговорення особливостей розбудови локального туристичного продукту долучилися здобувачі спеціальності «Туризм», викладачі кафедри, а також запрошені гості-стейкхолдери – докторка економічних наук, профнсорка Українсько-американського університету Конкордія (Київ, Україна), професорка Економіко-гуманітарного університету (Бельсько-Бяла, Польща) Любов Жарова, Ph.D., університет Мартина Лютера (Німеччина), асоційований співробітник Центру досліджень продовольства та землекористування КШЕ, науковий співробітник IAMO Олександр Перехожук, кандидат економічних наук, професор Віктор Тринчук.

Учасники дізналися, що робота Євгена Довгалюка почалася з експедицій для інвентаризації природи Супою, а сьогодні команда Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» займається виданням книг-фотоальбомів про різноманіття флори і фауни в Україні, включаючи зйомки з неба озера і островів у різні пори року, локацій навколо Центру, архітектурних і природних об’єктів, макрокадрування флори і фауни; створює бібліотеку Центру з книг, виданих українською мовою на теми природи, культури, архітектури та історії України; розвиває орнітологічний туризм (бьордвочінг-туризм). Центр працює над створенням мережі туристичних локацій і нових туристичних маршрутів Яготинщиною, вже запропоновано три типи маршрутів: піший – до 5 км, вело – до 30 км, авто – до 100 км. У планах Центру будівництво «Будинку Волонтера».

Реалізація місії Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» – «Зберегти і вивчити», підкреслює необхідність розвитку туризму на принципах сталості.

Відповідаючи на питання здобувачів, гостьовий лектор наголосив, що розбудова локального туристичного продукту – це мікс творчості та досліджень. Учасники зустрічі домовилися про різносторонню співпрацю, зокрема, Brainstorm, волонтерство в Центрі, проєктно-грантову взаємодію.

Опублікований: 21-11-2022
Читайте також:
Про перспективні спеціальності розповів київським школярам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

29 листопада 2019 року доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін провів профорієнтаційні заходи у школі № 84 І-ІІІ ступенів  (м. Київ). У ході зустрічі зі школярами викладач розповів про підготовку кафедрою конкурентоспроможних і висококваліфікованих фахівців у сфері гостинності за спеціальністю 181 «Харчові технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про перспективні спеціальності розповів київським школярам доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 29 листопада 2019

Майстер-клас з технології пива від пивоварні «VARVAR»

Здобувачі бакалаврату освітньої програми «Харчові технології та інженерія» і магістратури освітньої програми «Технології продуктів бродіння і виноробства» у межах вивчення дисциплін «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технологія пива» та «Інновації в технологіях продуктів бродіння і виноробства» разом із доцентами кафедри біотехнол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з технології пива від пивоварні «VARVAR» 20 листопада 2025

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває!

Наприкінці листопада 2021 року в Департаменті економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації відбулася стратегічна сесія, яка стала фінальним заходом цього року в процесі підприємницького відкриття сфери смарт-спеціалізації Київської області «Виробництво інноваційних харчових продуктів з вдосконаленими споживними якостями (фун...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота наших фахівців зі створення інноваційного кластеру функціональної їжі триває! 30 листопада 2021

Впевнено у майбутнє з новими поколіннями студентів

9 жовтня у Сумському фаховому коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей для майбутніх вступників та їх батьків. У ході заходу викладачі розповідали про спеціальності та освітні програми, матеріально-технічне забезпечення підготовки фахівців, студентське життя та дозвілля, яке допомагає розвивати особистість і створювати міцні дружні стосунки. С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впевнено у майбутнє з новими поколіннями студентів 11 жовтня 2021