Н У Х Т

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

21 листопада 2022

Цікаві зустрічі на кафедрі туристичного та готельного бізнесу

16 листопада 2022 року кафедра туристичного та готельного бізнесу НУХТ організувала гостьовий лекторій з надзвичайно цікавою людиною Євгеном Довгалюком – засновником Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» (с. Червоне Заріччя, Яготинський район, Київська область).

З 2020 року Євген Довгалюк активно займається вивченням невідомих або маловідомих об’єктів природи, культури або архітектури, що розташовані вздовж течії річки Супій з метою створення туристичних маршрутів, цікавих для українського і міжнародного туриста.

До зустрічі та активного обговорення особливостей розбудови локального туристичного продукту долучилися здобувачі спеціальності «Туризм», викладачі кафедри, а також запрошені гості-стейкхолдери – докторка економічних наук, профнсорка Українсько-американського університету Конкордія (Київ, Україна), професорка Економіко-гуманітарного університету (Бельсько-Бяла, Польща) Любов Жарова, Ph.D., університет Мартина Лютера (Німеччина), асоційований співробітник Центру досліджень продовольства та землекористування КШЕ, науковий співробітник IAMO Олександр Перехожук, кандидат економічних наук, професор Віктор Тринчук.

Учасники дізналися, що робота Євгена Довгалюка почалася з експедицій для інвентаризації природи Супою, а сьогодні команда Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» займається виданням книг-фотоальбомів про різноманіття флори і фауни в Україні, включаючи зйомки з неба озера і островів у різні пори року, локацій навколо Центру, архітектурних і природних об’єктів, макрокадрування флори і фауни; створює бібліотеку Центру з книг, виданих українською мовою на теми природи, культури, архітектури та історії України; розвиває орнітологічний туризм (бьордвочінг-туризм). Центр працює над створенням мережі туристичних локацій і нових туристичних маршрутів Яготинщиною, вже запропоновано три типи маршрутів: піший – до 5 км, вело – до 30 км, авто – до 100 км. У планах Центру будівництво «Будинку Волонтера».

Реалізація місії Центру вивчення і збереження природи, культури і архітектури «Озеро Супій» – «Зберегти і вивчити», підкреслює необхідність розвитку туризму на принципах сталості.

Відповідаючи на питання здобувачів, гостьовий лектор наголосив, що розбудова локального туристичного продукту – це мікс творчості та досліджень. Учасники зустрічі домовилися про різносторонню співпрацю, зокрема, Brainstorm, волонтерство в Центрі, проєктно-грантову взаємодію.

Опублікований: 21-11-2022
Читайте також:
Традиції українського хлібопечення на гостьовій лекції для другокурсників

Днями для здобувачів другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій у межах вивчення дисципліни «Харчові технології (Модуль 1. Технології хліба, кондитерських макаронних виробів та харчоконцентратів)» кандидатка історичних наук, дослідниця гастрономічної культури, співзасновниця науково-популярного проєкту про гастрономічну культур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиції українського хлібопечення на гостьовій лекції для другокурсників 21 листопада 2024

Відбулося яскраве шоу «Міс і Містер-2018»

17 травня в університеті відбулося одне із найвидовищніших і самих очікуваних у нашому виші дійств – загальноуніверситетський конкурс «Міс і Містер НУХТ-2018». Його тему «В джазі не тільки?..» вповні розкрив і задав настрій усьому вечору атмосферний виступ Євгена Амаріци. А далі на сцені з’явилися цьогорічні конкурсанти, у першому конкурсі «Дефіле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося яскраве шоу «Міс і Містер-2018» 17 травня 2018

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки презентувала НУХТ козелецьким ліцеїстам

Старшокласники Козелецького ліцею №2 Козелецької селищної ради тепер знають про наш університет все, адже 17 вересня вони дуже змістовно поспілкувалися із завідувачем кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Сергієм Грибковим. На ліцеїстів чекала ґрунтовна презентація про університет і його навчальні підрозділи, розповід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки презентувала НУХТ козелецьким ліцеїстам 18 вересня 2024

Курс – на магістратуру

2 грудня 2021 року відбулась онлайн-зустріч «ЄВІ: підготовка та специфіка» зі здобувачами освіти 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа». Профорієнтаційний івент ініціювала гарантка освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» і в.о. деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Курс – на магістратуру 06 грудня 2021