Н У Х Т

Відкрите заняття з комп'ютерної математики

13 грудня 2022

Відкрите заняття з комп'ютерної математики

13 грудня 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування в онлайн-режимі відбулася відкрита лекція з дисципліни «Комп'ютерна математика» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» (група ПМ-2-1), освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» (група ОХ-2-2), освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології» (група ЕЛ-2-3), освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» (група ХМ-2-4), освітньо-професійної програми «Теплоенергетика та енергоефективні технології» (група ТЕ-2-5) та освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» (група ВП-2-6). Лектор – доцент Тарас Погорілий. Тема лекції – «Інтегральне числення і ряди».

Лекція була присвячена декільком аспектам використання системи комп'ютерної математики Mathcad при обчисленні невизначених, визначених інтегралів і сум засобами чисельного та символьного процесорів. Були розглянуті основні критерії збіжності рядів, правила обчислення невизначених і визначених інтегралів, застосування інтегрального числення для вирішення актуальних задач харчової промисловості.

Викладачем були використані мультимедійні засоби навчання для більшої наочності сприйняття матеріалу – лекція читалася за допомогою платформи Zoom, теоретичний матеріал був представлений у вигляді онлайн-презентації, приклади проведення розрахунків – у системі Mathcad.

Протягом всієї лекції між найбільш активними здобувачами та лектором відбувався плідний діалог за темою заняття.

Опублікований: 13-12-2022
Читайте також:
Відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» денної форми навчання. Очолила роботу екзаменаційної комісії директор Центральної виробничо-технологічної лабораторії Об’єднання підприємств хлібопекарської про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся захист магістерських робіт зі спеціальності «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» 24 лютого 2017

Фідбек від наукового гуртка «HR-майстерня»!

На виконання листа МОН України від 30 січня 2023 року № 21/08-118 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» в університеті відбувся перший тур цього конкурсу. Не залишилися осторонь цієї події і здобувачі вищої освіти освітнього-професійної програми «Менеджме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фідбек від наукового гуртка «HR-майстерня»! 17 квітня 2023

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів

У Верховній Раді зареєстрований законопроєкт, яким пропонується зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти. Зокрема, законопроєктом запропоновано зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти з чинних 600 годин до 400-500 годин на рік залежно від обсягу виконуваної ними наукової ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ВР пропонують зменшити навантаження на викладачів вишів 14 серпня 2023

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів знайомлять студентів із провідними підприємствами

Студенти 1 і 3 курсу разом із доцентами кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Тетяною Бойчук і Наталією Сабадаш відвідали Київський пивоварний завод «CarlsbergUkraine» – високотехнологічне потужне підприємство, що стрімко розвивається. Майбутні фахівці дізналися про тонкощі пивоваріння, виробництва к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів знайомлять студентів із провідними підприємствами 25 квітня 2019