Н У Х Т

Відкрите заняття з комп'ютерної математики

13 грудня 2022

Відкрите заняття з комп'ютерної математики

13 грудня 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування в онлайн-режимі відбулася відкрита лекція з дисципліни «Комп'ютерна математика» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр», освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» (група ПМ-2-1), освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» (група ОХ-2-2), освітньо-професійної програми «Електротехніка та інформаційні технології» (група ЕЛ-2-3), освітньо-професійної програми «Холодильні техніка та технології» (група ХМ-2-4), освітньо-професійної програми «Теплоенергетика та енергоефективні технології» (група ТЕ-2-5) та освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» (група ВП-2-6). Лектор – доцент Тарас Погорілий. Тема лекції – «Інтегральне числення і ряди».

Лекція була присвячена декільком аспектам використання системи комп'ютерної математики Mathcad при обчисленні невизначених, визначених інтегралів і сум засобами чисельного та символьного процесорів. Були розглянуті основні критерії збіжності рядів, правила обчислення невизначених і визначених інтегралів, застосування інтегрального числення для вирішення актуальних задач харчової промисловості.

Викладачем були використані мультимедійні засоби навчання для більшої наочності сприйняття матеріалу – лекція читалася за допомогою платформи Zoom, теоретичний матеріал був представлений у вигляді онлайн-презентації, приклади проведення розрахунків – у системі Mathcad.

Протягом всієї лекції між найбільш активними здобувачами та лектором відбувався плідний діалог за темою заняття.

Опублікований: 13-12-2022
Читайте також:
Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів виступила офіційним опонентом дисертаційного дослідження у Республіці Білорусь

Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук взяла участь у засіданні спеціалізованої вченої ради із захисту дисертацій Д 02.17.01 в Могилівському державному університеті продовольства (Республіка Беларусь). Галина Поліщук опонувала дисертацію випускника аспірантури Наталії Павлистової (науковий керівник – заві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів виступила офіційним опонентом дисертаційного дослідження у Республіці Білорусь 23 травня 2018

Мотиваційна профорієнтаційна зустріч на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Триває профорієнтаційна кампанія факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. 6 листопада адміністрація факультету та колективи випускових кафедр гостинно зустрічали в онлайні учнів шкіл і студентів коледжів зі всієї України, щоб відповісти ствердно на питання: чи варто здобути вищу освіту для успішного працевлаштування в індустрії го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційна профорієнтаційна зустріч на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 08 листопада 2021

Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася дегустація кулінарних виробів, розроблених здобувачами вищої освіти першого курсу магістратури. Захід став справжньою синергією науки і творчості, адже студенти не лише презентували авторські страви, але й глибоко занурилися у технологічні процеси їх створення. Майбутні фахівці ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів 16 травня 2025

Високо оцінили викладацьку майстерність завідувачки кафедри технології цукру і підготовки води колеги та здобувачі-магістри

3 листопада 2020 року на кафедрі технології цукру і підготовки води у режимі Zoom-конференції відбулася відкрита лекція з навчальної дисципліни «Оформлення результатів експерименту та наукова презентація», яку для здобувачів 1 курсу освітнього ступеню «магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології питної води та вод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високо оцінили викладацьку майстерність завідувачки кафедри технології цукру і підготовки води колеги та здобувачі-магістри 04 листопада 2020