Н У Х Т

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

26 жовтня 2022

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

Здобувачі першого і другого курсів кафедри туристичного та готельного бізнесу на лекторії «Про вино і не тільки» досліджували хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах.

Напередодні зустрічі викладачка Тетяна Мірзодаєва провела онлайн-опитування. Здобувачі відповідали на питання: «Чи цікавими для Вас є винні тури?», «З яким напоєм краще розробити тур?». Найбільше здобувачів зацікавило пиво. То ж цьому давньому напою було приділено найбільше уваги під час розмови.

Здобувачі дізналися історію поширення пива на теренах України, ознайомилися з технологію вирощування і збору хмелю та виробництвом напою, видами пивних туристичних пропозицій, асортиментом пивної пропозиції на ринку України, згадали про відомих амбасадорів пивного туризму.

Також розглянули інші традиційні хмільні напої – медовуху, варенуху, березняк, квас, вишнівку. І, звичайно, не оминули тему виноробства і винного туризму в Україні.

Наприкінці лекторію учасники дійшли висновку, що для «хмільного» туризму в Україні є всі сприятливі передумови – природні, історичні, виробничі. Засвідчили, що до 2022 року наша країна перебувала на гребені крафтової революції і цю тенденцію ми обов’язково відновимо після перемоги. Для цього потрібно саме зараз здобувати професійні знання, зокрема цікавитися і глибоко вивчати історію напоїв та традиції їх споживання. 

Опублікований: 26-10-2022
Читайте також:
ІТ-тренди для олександрівських ліцеїстів

Викладач кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки Владислав Струзік прочитав лекції з ІТ учням комунального закладу «Олександрівський ліцей №2» Олександрівської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області. Ліцеїсти із зацікавленістю слухали досвідченого спікера, адже вони цікавляться ІТ-трендами і хочуть ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІТ-тренди для олександрівських ліцеїстів 09 травня 2024

Від таблетки до пігулки: здобувачі опановують методи визначення якісних характеристик

Тверда лікарська форма – найбільш поширена з усіх лікарських форм, найзручніша у застосуванні та зберіганні. Але скільки праці вкладено в її виготовлення! І якщо на виробництві ця праця майже повністю є автоматизованою, що пояснюється вимогами GMP, то методи контролю таблеток зазвичай виконуються співробітниками лабораторії власноруч. Саме ці метод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від таблетки до пігулки: здобувачі опановують методи визначення якісних характеристик 06 червня 2023

Ігри розуму першокурсників

Студентські роки – це не тільки навчання. Днями команда наукового сектору студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю підготувала дещо особливе для здобувачів першого курсу. На факультеті відбувся брей-ринг «Гра розуму». Вперше за останні роки в очному форматі та ще й у студклубі університету! Неймовірна можливість прокачат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ігри розуму першокурсників 18 вересня 2023

Викладачі НУХТ ніколи не зупиняються на досягнутому

Постійне навчання, саморозвиток, мотивація та підвищення професіоналізму й компетентності педагога є важливою складовою успіху кожного навчального закладу. 18-19 квітня 2019 року доцент кафедри економіки і права Оксана Відоменко пройшла підвищення кваліфікації у формі тренінгу «Гейміфікація у процесі викладання просторових дисциплін», який проводил...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі НУХТ ніколи не зупиняються на досягнутому 20 квітня 2019