Н У Х Т

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

26 жовтня 2022

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

Здобувачі першого і другого курсів кафедри туристичного та готельного бізнесу на лекторії «Про вино і не тільки» досліджували хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах.

Напередодні зустрічі викладачка Тетяна Мірзодаєва провела онлайн-опитування. Здобувачі відповідали на питання: «Чи цікавими для Вас є винні тури?», «З яким напоєм краще розробити тур?». Найбільше здобувачів зацікавило пиво. То ж цьому давньому напою було приділено найбільше уваги під час розмови.

Здобувачі дізналися історію поширення пива на теренах України, ознайомилися з технологію вирощування і збору хмелю та виробництвом напою, видами пивних туристичних пропозицій, асортиментом пивної пропозиції на ринку України, згадали про відомих амбасадорів пивного туризму.

Також розглянули інші традиційні хмільні напої – медовуху, варенуху, березняк, квас, вишнівку. І, звичайно, не оминули тему виноробства і винного туризму в Україні.

Наприкінці лекторію учасники дійшли висновку, що для «хмільного» туризму в Україні є всі сприятливі передумови – природні, історичні, виробничі. Засвідчили, що до 2022 року наша країна перебувала на гребені крафтової революції і цю тенденцію ми обов’язково відновимо після перемоги. Для цього потрібно саме зараз здобувати професійні знання, зокрема цікавитися і глибоко вивчати історію напоїв та традиції їх споживання. 

Опублікований: 26-10-2022
Читайте також:
Ще два блискучі захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» на кафедрі біотехнології і мікробіології

1 лютого 2023 року на кафедрі біотехнології і мікробіології було подвійне свято – відбулися захисти здобувачів освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». У першій половині дня відбувся публічний захист дисертаційної роботи «Розробка технології виробництва та застосування біоцементу для охоро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще два блискучі захисти дисертацій на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» на кафедрі біотехнології і мікробіології 06 лютого 2023

Перший крок до диплому

Четвертий рік навчання  для кожного біотехнолога є найвідповідальнішим, адже мине ще трохи часу, і кожний із них повинен буде представити суворій і прискіпливій екзаменаційній комісії свою кваліфікаційну роботу. Тому здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології з перших днів навчання  почали  працювати над  найважливішим розділом майбутньої робо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший крок до диплому 07 жовтня 2020

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів

Інститутом підготовки фахівців Національного органу стандартизації було організовано навчання для керівного складу працівників компанії «Арго регіон» у рамках теми «Практичні аспекти розроблення та впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». До програми навчання була залучена доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів 25 жовтня 2023

Функціональне підвищення ролі стандартів національних підприємств обговорюють наші викладачі

Доцентка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Світлана Олійник взяла участь у засіданні круглого столу «Стандарти національних підприємств та організацій СОУ, їх роль та застосування у дворівневій системі Національної стандартизації та добровільності застосування стандартів», який проводився за ініціативи Громадської спілки «Регул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Функціональне підвищення ролі стандартів національних підприємств обговорюють наші викладачі 15 листопада 2021