Н У Х Т

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

26 жовтня 2022

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

Здобувачі першого і другого курсів кафедри туристичного та готельного бізнесу на лекторії «Про вино і не тільки» досліджували хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах.

Напередодні зустрічі викладачка Тетяна Мірзодаєва провела онлайн-опитування. Здобувачі відповідали на питання: «Чи цікавими для Вас є винні тури?», «З яким напоєм краще розробити тур?». Найбільше здобувачів зацікавило пиво. То ж цьому давньому напою було приділено найбільше уваги під час розмови.

Здобувачі дізналися історію поширення пива на теренах України, ознайомилися з технологію вирощування і збору хмелю та виробництвом напою, видами пивних туристичних пропозицій, асортиментом пивної пропозиції на ринку України, згадали про відомих амбасадорів пивного туризму.

Також розглянули інші традиційні хмільні напої – медовуху, варенуху, березняк, квас, вишнівку. І, звичайно, не оминули тему виноробства і винного туризму в Україні.

Наприкінці лекторію учасники дійшли висновку, що для «хмільного» туризму в Україні є всі сприятливі передумови – природні, історичні, виробничі. Засвідчили, що до 2022 року наша країна перебувала на гребені крафтової революції і цю тенденцію ми обов’язково відновимо після перемоги. Для цього потрібно саме зараз здобувати професійні знання, зокрема цікавитися і глибоко вивчати історію напоїв та традиції їх споживання. 

Опублікований: 26-10-2022
Читайте також:
Понад 60 тис вступників отримали рекомендації на бюджет

Із 16-ї години в електронних кабінетах з'являються рекомендації на бюджет – загалом їх отримали 60 354 вступники на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування). Розподіл місць відбувся сьогодні, 26 липня 2019 року, за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. У тих вступників, що отрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Понад 60 тис вступників отримали рекомендації на бюджет 26 липня 2019

Зважений вибір сьогодні – успішне завтра!

Зважено підходять до вибору майбутньої професії учні Опорного закладу освіти «Червонослобідський ліцей» Макарівської селищної ради Бучанського району. Сьогодні дев’ятикласники ліцею мали цікаву та профорієнтаційно цінну онлайн-зустріч із доценткою кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Юлією Васютинською. Майбутні випускники отримали ґрунт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зважений вибір сьогодні – успішне завтра! 22 травня 2024

Сьогодні завершується приймання заяв до магістратури

Сьогодні відбіркові комісії навчально-наукових інститутів і факультетів університету завершать приймання заяв на бюджет і контракт від вступників до магістратури. Бюджетні місця розподілятимуться за алгоритмом адресного розміщення державного і регіонального замовлень. Тобто, до нашого університету будуть рекомендовані ті вступники з найкращими кон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьогодні завершується приймання заяв до магістратури 22 серпня 2024

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv»

У рамках сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» відбувся черговий майстер-клас з кондитерського мистецтва. У технологічній лабораторії кафедри готельно-ресторанної справи слухачі програми раді були вітати кондитера ресторану сучасної європейської кухні «The Park Kitchen» п’ятизіркового готелю міжнародної мережі «Hilton ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий гастрономічний досвід для слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» від кондитера ресторану готелю «Hilton Kyiv» 20 квітня 2019