Н У Х Т

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

26 жовтня 2022

Хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах досліджували здобувачі

Здобувачі першого і другого курсів кафедри туристичного та готельного бізнесу на лекторії «Про вино і не тільки» досліджували хмільні напої України та їх застосування у екскурсіях і спеціалізованих турах.

Напередодні зустрічі викладачка Тетяна Мірзодаєва провела онлайн-опитування. Здобувачі відповідали на питання: «Чи цікавими для Вас є винні тури?», «З яким напоєм краще розробити тур?». Найбільше здобувачів зацікавило пиво. То ж цьому давньому напою було приділено найбільше уваги під час розмови.

Здобувачі дізналися історію поширення пива на теренах України, ознайомилися з технологію вирощування і збору хмелю та виробництвом напою, видами пивних туристичних пропозицій, асортиментом пивної пропозиції на ринку України, згадали про відомих амбасадорів пивного туризму.

Також розглянули інші традиційні хмільні напої – медовуху, варенуху, березняк, квас, вишнівку. І, звичайно, не оминули тему виноробства і винного туризму в Україні.

Наприкінці лекторію учасники дійшли висновку, що для «хмільного» туризму в Україні є всі сприятливі передумови – природні, історичні, виробничі. Засвідчили, що до 2022 року наша країна перебувала на гребені крафтової революції і цю тенденцію ми обов’язково відновимо після перемоги. Для цього потрібно саме зараз здобувати професійні знання, зокрема цікавитися і глибоко вивчати історію напоїв та традиції їх споживання. 

Опублікований: 26-10-2022
Читайте також:
Профорієнтаційне лабораторне заняття на кафедрі автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління

Старший викладач кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Євген Проскурка провів профорієнтаційне лабораторне заняття з дисципліни «Технічні засоби автоматизації» зі здобувачами освітнього ступеня «молодший спеціаліст» групи М-31 Київського коледжу міського господарства, що навчаються на факультеті екології, комп’ютерних с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційне лабораторне заняття на кафедрі автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління 18 листопада 2019

Команда НУХТ завершила курс «Візія майбутнього: відбудова громад на прикладі Маріуполя»

У межах професійного розвитку академічних менеджерів команда університету успішно опанувала навчальний курс «Візія майбутнього: відбудова громад на прикладі Маріуполя», що реалізується на освітній платформі Prometheus. Курс надав можливість глибше осмислити роль стратегічного бачення у процесах відбудови, а також ознайомитися з інструментами урбан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда НУХТ завершила курс «Візія майбутнього: відбудова громад на прикладі Маріуполя» 09 червня 2025

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом

16 квітня 2025 року кафедра технології молока і молочних продуктів приймала особливу гостю – випускницю університету, а нині технологиню провідної компанії Best Way Foods Марію Деркач. Візит Марії став яскравою подією для здобувачів освіти, які мали змогу не лише поспілкуватися з професіоналом, а й взяти участь у захопливому майстер-класі з приготу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія смаку: випускниця НУХТ поділилася зі здобувачами майстерністю та досвідом 17 квітня 2025

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці

Ми живемо в час технічного прогресу і високих технологій, коли наукові відкриття відбуваються чи не щодня і постійно змінюють світ на краще. Але як визначити, чи безпечний той чи інший винахід, чи нововинайдена машина не зламається під час експлуатації, чи нововинайдений матеріал витримає вплив тієї чи іншої речовини? Відповідь на всі питання щодо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перевіреність – значить надійність: гостьова лекція від успішної випускниці 03 квітня 2023