Н У Х Т

Найголовніше про обмін речовин від досвідченого фахівця

18 травня 2018

Найголовніше про обмін речовин від досвідченого фахівця

17 травня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Обмін речовин» професора, кандидата технічних наук Анатолія Салюка з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 5. Основи біохімії» для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій.

На лекції були присутні викладачі кафедри харчової хімії: в.о. завідувача кафедри, професор Світлана Бондаренко, професори Олександр Перепелиця, Сергій Шульга та Єлизавета Костенко, доценти Олена Майборода, Наталія Сімурова, Інна Попова, Віра Іщенко, Лариса Мазур, Світлана Ковальова, Веніамін Фоменко, Олег Кроніковський, старші викладачі Наталія Зінченко, Олексій Муратов та Христина Омельченко. Також лекцію відвідала фахівець навчально-методичного управління університету Алла Оскілко.

Впродовж лекції викладачу вдалося змістовно та лаконічно донести до студентів такі основні питання, як: шляхи утворення енергії в клітині, обмін, біологічна роль і шляхи перетворень вуглеводів, стадії аеробного та анаеробного катаболізму, регуляція вуглеводного обміну. Лектор звернув увагу студентів на важливе значення процесів бродіння вуглеводів для харчової промисловості.

Слід зазначити тісну та продуктивну взаємодію Анатолія Салюка з аудиторією – жодне запитання лектора не залишилось без відповіді.

Лекційний матеріал був добре структурований і послідовно викладений на високому науково-методичному рівні з використанням високоінформативної мультимедійної презентації. Доброзичливість і педагогічний такт викладача створювали сприятливу, невимушену атмосферу в аудиторії.

Бажаємо викладачу успіхів і досягнень у викладацькій діяльності!

Слід зазначити, що відкрита лекція відбулася у День української вишиванки, який відзначається в нашій країні в травні. Своїми вишиванками, які представляли народні традиції різних регіонів України, викладачі кафедри харчової хімії та більшість студентів підтримали цю прекрасну традицію.

 

Опублікований: 18-05-2018
Читайте також:
Відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України»

22 січня на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України». Онлайн-акція проходила за підтримки проєктів Жана Моне програми ЄС Еразмус+, що реалізуються на кафедрі, і була спрямована на розвиток активної співпраці між...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України» 25 січня 2022

Наукова весна здобувачів кафедри маркетингу

У секції «Маркетинг» 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» результати своїх наукових і практичних досліджень представили  здобувачі спеціальностей D5 «Маркетинг» (освітньої програми «Маркетинг»), D7 «Торгівля» (освітньої програми «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова весна здобувачів кафедри маркетингу 10 квітня 2025

Інформація для першокурсників щодо початку навчального року та поселення у студмістечко

Шановні першокурсники! Вітаємо вас зі вступом до Національного університету харчових технологій! Бажаємо яскравих і незабутніх студентських років! Нехай обрана вами спеціальність стане цінним надбанням у житті і забезпечить велике професійне майбутнє! А зараз трохи важливої інформації: Загальноуніверситетська посвята у студенти відбудеться 1 вер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інформація для першокурсників щодо початку навчального року та поселення у студмістечко 18 серпня 2023

Провідний досвід відомих шеф-кухарів переймають наші студенти

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу та туризму нашого університету протягом січня відбувається серія кулінарних майстер-класів від бренд-менеджер мережі «23 ресторани», учасниці кулінарного шоу «Пекельна кухня» Олени Жаботинської. Заплановано проведення 10-ти тематичних майстер-класів. Учасники майстер-класу – викладачі, майстри вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Провідний досвід відомих шеф-кухарів переймають наші студенти 25 січня 2019