Н У Х Т

Народ славний своїми традиціями, а студент – ерудицією

18 січня 2023

Народ славний своїми традиціями, а студент – ерудицією

За останній рік Україна і українці дивували світ безліч разів. Багаторазово зріс інтерес до нашої країни, її історії. Історії, яка неподільно пов’язана з давніми звичаями та народними святами: світлими і радісними, мудрими і глибокими, але, можливо, з роками трішки забутими і зневаженими. Зважаючи на хиже бажання нашого руського «сусіда» позбавити українців історичної пам’яті, одні свята зовсім зникли з побуту, від інших лишилися тільки непевні спогади. Але більшість з наших традиційних свят поступово постають з небуття і отримують нове життя. Найщедрішим на свята є, безумовно зимовий час. А найвидатнішим зимовим святом було і лишається Різдво.

Різдво – світле сімейне свято, що об’єднує людей по всьому світу. Але, хоча це свято є спільним для усіх християн, кожен народ має власні традиції, пов’язані з Різдвом. Часом цікаві, часом смішні, часом дивні, але завжди по-своєму неповторні. Поки ми ставимо дідух, прикрашаємо ялинку, варимо кутю, десь в іншому куточку світу з вікон летять старі меблі, чи по вулицях люди ганяються за сажотрусом, або взагалі вішають у домі омелу.

Тож на факультеті біотехнології та екологічного контролю вирішили з’ясувати наскільки добре молодь знається на історії та традиціях святкування Різдвяно-Новорічних свят, провівши вікторину, де кожен зміг показати свої знання і дізнатися чимало нового.

У підсумку – з 56 учасників 36 надали усі 15 вірних відповідей на 15 запитань, 10 вірно вказали 14 відповідей, а 5 припустились усього двох помилок у відповідях. Отже, можемо зазначити, що БТЕКівці обізнані з традиціями Різдвяного святкування.

Опублікований: 18-01-2023
Читайте також:
Магістранти долучаються до вебінарів для науковців від «Clarivate»

У 2024 році компанія Clarivate продовжує проводити вебінари та пропонує дві серії цих онлайн-заходів – «Clarivate Essential» і «Research Smarter». Clarivate є власником і виробником потужних ресурсів та інструментів, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні. 25 січня 2024 року у серії «R...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до вебінарів для науковців від «Clarivate» 02 лютого 2024

Четвертокурсники набули практичні навички з дисципліни «Технології хлібобулочних виробів»

Сучасний асортимент хлібобулочних виробів вражає різноманіттям форм і смаків та здатний задовольнити вимоги найвибагливішого споживача. Саме тому професійний технолог хлібопекарського виробництва повинен уміти виготовити якісні, смачні хлібобулочні вироби та постійно розробляти нові рецептури, надавати виробам нових форм. Для цього потрібно мати не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники набули практичні навички з дисципліни «Технології хлібобулочних виробів» 05 грудня 2024

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів, доктор технічних наук, доцент Тамара Носенко взяла участь у роботі круглого столу «Успішним курсом за якістю українського продукту», організованого Асоціацією українських виробників «Морозиво і   заморожені   продукти». Під час заходу провідні експерти з якості та безпечності харчових пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри жирів та парфумерно-косметичних продуктів долучилася до обговорення якості харчових продуктів, що споживають українці 05 липня 2018

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів

У березні 2024 р. був підписаний договір про співробітництво між нашим університетом і Ліцеєм № 142 м. Києва. Саме тому вже вдруге для ліцеїстів викладачками кафедри експертизи харчових продуктів, професоркою, академіком УАН Оксаною Шульгою та доценткою Анастасією Чорною був проведений майстер-клас. Цього разу на кафедру завітали дев’ятикласники р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ліцей №142 на майстер-класі кафедри експертизи харчових продуктів 15 травня 2024