Н У Х Т

Народ славний своїми традиціями, а студент – ерудицією

18 січня 2023

Народ славний своїми традиціями, а студент – ерудицією

За останній рік Україна і українці дивували світ безліч разів. Багаторазово зріс інтерес до нашої країни, її історії. Історії, яка неподільно пов’язана з давніми звичаями та народними святами: світлими і радісними, мудрими і глибокими, але, можливо, з роками трішки забутими і зневаженими. Зважаючи на хиже бажання нашого руського «сусіда» позбавити українців історичної пам’яті, одні свята зовсім зникли з побуту, від інших лишилися тільки непевні спогади. Але більшість з наших традиційних свят поступово постають з небуття і отримують нове життя. Найщедрішим на свята є, безумовно зимовий час. А найвидатнішим зимовим святом було і лишається Різдво.

Різдво – світле сімейне свято, що об’єднує людей по всьому світу. Але, хоча це свято є спільним для усіх християн, кожен народ має власні традиції, пов’язані з Різдвом. Часом цікаві, часом смішні, часом дивні, але завжди по-своєму неповторні. Поки ми ставимо дідух, прикрашаємо ялинку, варимо кутю, десь в іншому куточку світу з вікон летять старі меблі, чи по вулицях люди ганяються за сажотрусом, або взагалі вішають у домі омелу.

Тож на факультеті біотехнології та екологічного контролю вирішили з’ясувати наскільки добре молодь знається на історії та традиціях святкування Різдвяно-Новорічних свят, провівши вікторину, де кожен зміг показати свої знання і дізнатися чимало нового.

У підсумку – з 56 учасників 36 надали усі 15 вірних відповідей на 15 запитань, 10 вірно вказали 14 відповідей, а 5 припустились усього двох помилок у відповідях. Отже, можемо зазначити, що БТЕКівці обізнані з традиціями Різдвяного святкування.

Опублікований: 18-01-2023
Читайте також:
Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого

Щирою любов’ю до української мови був пронизаний цьогорічний вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, який зібрав 13 листопада в актовій залі університету колектив інституту та його гостей – адміністрацію університету, викладачів, студентів, співробітників інших підрозділів НУХТ, випускників минулих років, бат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Голос покоління Z: відбувся вечір Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого 13 листопада 2019

Біотехнологам усюди знайдеться робота!

Завершилися переддипломна і технологічна практики здобувачів IV курсу спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На яких тільки підприємствах вони їх не проходили. Аріна Сарницька, наприклад, відточувала професійні skills у хіміко-бактеріологічній лабораторії Деснянської водопровідної станції м. Києва. Там цілодобово здійснюють відбір проб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологам усюди знайдеться робота! 01 березня 2021

Виїзне практичне заняття в умовах підприємства ТОВ «Bakery Food Investment»

Здобувачі групи ХЕ-3-12 освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» отримали можливість провести виїзне практичне заняття в умовах сучасного харчового підприємства в рамках вивчення дисципліни «Моніторинг виробничих процесів» під керівництвом лекторки, в.о. завідувача кафедри експертизи харчових продуктів О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзне практичне заняття в умовах підприємства ТОВ «Bakery Food Investment» 19 квітня 2024

Магістранти серед фіналістів акселераційної програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine

У грудні 2023 року магістрантка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» Марія Омельченко разом із командою закінчила проходження другого акселераційного етапу програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine. За час учас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти серед фіналістів акселераційної програми від InterHEI Food and Health Innovators Ukraine 25 грудня 2023