Н У Х Т

Народ славний своїми традиціями, а студент – ерудицією

18 січня 2023

Народ славний своїми традиціями, а студент – ерудицією

За останній рік Україна і українці дивували світ безліч разів. Багаторазово зріс інтерес до нашої країни, її історії. Історії, яка неподільно пов’язана з давніми звичаями та народними святами: світлими і радісними, мудрими і глибокими, але, можливо, з роками трішки забутими і зневаженими. Зважаючи на хиже бажання нашого руського «сусіда» позбавити українців історичної пам’яті, одні свята зовсім зникли з побуту, від інших лишилися тільки непевні спогади. Але більшість з наших традиційних свят поступово постають з небуття і отримують нове життя. Найщедрішим на свята є, безумовно зимовий час. А найвидатнішим зимовим святом було і лишається Різдво.

Різдво – світле сімейне свято, що об’єднує людей по всьому світу. Але, хоча це свято є спільним для усіх християн, кожен народ має власні традиції, пов’язані з Різдвом. Часом цікаві, часом смішні, часом дивні, але завжди по-своєму неповторні. Поки ми ставимо дідух, прикрашаємо ялинку, варимо кутю, десь в іншому куточку світу з вікон летять старі меблі, чи по вулицях люди ганяються за сажотрусом, або взагалі вішають у домі омелу.

Тож на факультеті біотехнології та екологічного контролю вирішили з’ясувати наскільки добре молодь знається на історії та традиціях святкування Різдвяно-Новорічних свят, провівши вікторину, де кожен зміг показати свої знання і дізнатися чимало нового.

У підсумку – з 56 учасників 36 надали усі 15 вірних відповідей на 15 запитань, 10 вірно вказали 14 відповідей, а 5 припустились усього двох помилок у відповідях. Отже, можемо зазначити, що БТЕКівці обізнані з традиціями Різдвяного святкування.

Опублікований: 18-01-2023
Читайте також:
Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення

Це чудово, що Інтернет наразі надає здобувачам вищої освіти нашого університету доступ до різноманітних джерел для практики англійської мови, але не завжди ці джерела забезпечують і гарантують якість, безпеку та навчально-розвиваючу корисність матеріалу. Такі відео- та аудіоматеріали мають відповідати освітнім потребам і сприяти комплексному розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення 24 лютого 2021

AgriFood-інновації: викладачі НУХТ ознайомилися з можливостями для освіти, науки і бізнесу

13 травня 2025 року професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка кафедри Марія Омельченко взяли участь у фаховому міжнародному воркшопі «Agri-Food Soft-landing Workshop», організованому Erasmus Centre for Entrepreneurship (Нідерланди). Захід був присвячений аналізу сучасного стану та майбутніх тенденці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

AgriFood-інновації: викладачі НУХТ ознайомилися з можливостями для освіти, науки і бізнесу 15 травня 2025

В університеті працюють освітні центри для вступу за спрощеною процедурою для вступників із тимчасово окупованих територій

У Національному університеті харчових технологій працюють освітні центри «Донбас-Україна» для осіб, місцем проживання яких є тимчасово окуповані території у Донецькій і Луганській областях, та «Крим-Україна» для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Такі вступники мають право вступати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті працюють освітні центри для вступу за спрощеною процедурою для вступників із тимчасово окупованих територій 04 серпня 2020

Про проблеми управління та економіки підприємств дистанційно

Традиційно щовесни в нашому університеті проводиться Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми управління та економіки підприємств у сучасних умовах», яка збирає студентів, аспірантів, викладачів, наукових працівників, яких цікавлять питання, пов’язані з функціонуванням підприємств у сучасних ринкових умовах. Цьогоріч вона відбулася вже вш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про проблеми управління та економіки підприємств дистанційно 28 квітня 2020