Н У Х Т

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність

09 лютого 2023

Першокурсники освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» занурюються у спеціальність

Знати свої права та обов’язки зобов’язаний кожен громадянин країни. Проте, чи всі в Україні мають достатній рівень правової грамотності? А чи знаєте ви свої права та обов’язки? З цими категоріями розбиралися здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу».

7 лютого 2023 року на кафедрі економіки і права в рамках роботи студентського наукового гуртка «Сучасний економіст-аналітик» відбулася цікава та професійно спрямована розмова здобувачів першого курсу спеціальності 051 «Економіка» освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» з асоційованою членкинею ГО «Асоціація юридичних фірм України», кандидаткою юридичних наук Мар’яною Задніпряною-Корінною.

Згідно із законодавством України кожна особа наділена правами та обов’язками.

Тому перше, що з’ясовували – це види цивільних прав й обов’язків згідно з Цивільним кодексом; актуальність цих прав і обов’язків; нюанси їх виникнення.

Зустріч принесла багато позитивних емоцій, студенти отримали конкретні та практичні відповіді на свої запитання, дізналися багато нового про цивільні права й обов’язки учасників цивільних правовідносин.

Зокрема, їм стало відомо – всі цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб: що передбачені актами цивільного законодавства; що не передбачені актами цивільного законодавства, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки.

Цікавими для здобувачів виявились питання: як саме особа набуває цивільних прав; як розпоряджатися цивільними правами; як ці права захищати.

Завдяки окресленим питанням здобувачі набули базові теоретичні знання в галузі цивільного права та на наступній зустрічі вирішили охопити більш детальніше питання захисту цих прав та обов’язків для майбутньої практичної діяльності. Тож далі буде…

Опублікований: 09-02-2023
Читайте також:
Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо

Журналісти Громадського радіо поговорили з хімікинею-технологинею Юлією Гагаріною, випускницею нашої кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Під час зустрічі йшлося про культуру споживання косметики у пострадянському просторі та на заході, хімію в побуті і тестування на тваринах, про те, як працює вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – в ефірі Громадського радіо 07 квітня 2020

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів підвели підсумки технологічної практики четвертокурсників

Щороку на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів гарною традицією є проведення підсумкової конференції по результатах проходження технологічної практики студентів. Ось і в цьому році 8 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенком була організована конференція за результатами проходження студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів підвели підсумки технологічної практики четвертокурсників 10 жовтня 2018

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» у межах дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» продовжують опановувати в домашніх умовах технології хлібобулочних і кондитерських виробів інших країн. Виконуючи лабораторну роботу «Техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 05 травня 2020

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Традиційно, згідно з навчальним планом здобувачі четвертого курсу та другого курсу зі скороченим терміном навчання освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми навчання наприкінці вересня звітують про проходження виробничої практики у провідних закладах  сто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 06 жовтня 2021