Н У Х Т

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

05 травня 2020

Технологія французького круасану: ще одна «смачна» лабораторна робота на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Здобувачі освітнього ступеню «Магістр» освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» у межах дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» продовжують опановувати в домашніх умовах технології хлібобулочних і кондитерських виробів інших країн. Виконуючи лабораторну роботу «Технології борошняних та кондитерських виробів Франції», здобувачі виготовляли круасани.

У Франції круасани є однією зі складових національної культури. Французи не уявляють собі сніданку без свіжих, щойно випечених круасанів. Однак, батьківщиною круасанів була не Франція. Ці булочки вперше з’явилися в Австрії в XIII столітті, а у Францію потрапили лише в другій половині XVIII століття, коли австрійська ерцгерцогиня Марія-Антуанетта вийшла заміж за французького короля Людовіка XVI, й переїхала жити до Парижа. З собою вона привезла любов до австрійських ранкових круасанів і веліла палацовим кулінарам навчитися їх готувати. Незабаром вони стали популярними і серед палацової знаті. Але справжній сплеск інтересу до них розпочався в 1839 році. Колишній австрійський офіцер Август Цанг відкрив у Парижі власну пекарню, назвавши її «Віденською», де випікав ці ніжні листкові рогалики. Через певний час вони перетворилися в основу французького сніданку, а французи довели технологію приготування листкового тіста для круасанів до досконалості.

Дотримуючись рекомендацій, наведених у завданні та протоколі до лабораторної роботи, що розміщені на сайті дистанційного навчання університету, здобувачі виготовляли в домашніх умовах листкове тісто для круасанів із використанням маргарину та масла, з якого формували тістові заготовки та випікали вироби. Для того, щоб викладачі дисципліни, доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та Юлія Бондаренко, могли перевірити правильність виконання кожної операції, особливо формування виробів, здобувачі робили детальний фото-звіт всього процесу і, звичайно ж, готових виробів. Викладачі зазначають, що магістранти чудово впоралися із завданням, і бажають усім ранкової міцної кави та смачних круасанів!

Опублікований: 05-05-2020
Читайте також:
Свято індустрії краси

Завідувачка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, професорка Тамара Носенко презентувала освітні програми кафедри з підготовки фахівців для косметичної галузі «Хімічні технології косметичних продуктів та харчових добавок» і «Технології рослинних олій, жирових та косметичних продуктів» на XX спеціаліз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свято індустрії краси 19 вересня 2025

Викладачі університету – слухачі Другої Пан Кавказької літньої школи

4 жовтня 2021 року стартувала Друга Пан Кавказька літня школа (Second Pan Caucasian Summer School Wine Business) за напрямом виноробного бізнесу, організована університетом Хохшуле Гайзенхайма (м. Гайзенхайм, Німеччина) за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини і Німецької служби академічних обмінів (DAAD). У з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі університету – слухачі Другої Пан Кавказької літньої школи 05 жовтня 2021

Іван Степанович Гулий: життя, наука та інтелектуальний спадок

Науково-технічна бібліотека запрошує всіх бажаючих відвідати тематичну експозицію, присвячену 95-річчю з дня народження видатного українського вченого, доктора технічних наук, академіка Івана Степановича Гулого. Захід розкриває його багатогранну наукову та педагогічну діяльність, а також значний внесок у розвиток університету, зокрема на посаді рек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іван Степанович Гулий: життя, наука та інтелектуальний спадок 27 березня 2025

Надихаючий методичний семінар на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Сьогодні кафедра мехатроніки та пакувальної техніки мала надихаючий методичний семінар доцентки Анастасії Деренівської. Тема зустрічі – «Використання облікових записів у соцмережах у рамках проведення рекламної кампанії та створення позитивного іміджу кафедри мехатроніки та пакувальної техніки» – відкрила нові горизонти для ефективної комунікації з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Надихаючий методичний семінар на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 15 листопада 2024