Щороку на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів гарною традицією є проведення підсумкової конференції по результатах проходження технологічної практики студентів.
Ось і в цьому році 8 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенком була організована конференція за результатами проходження студентами 4-го курсу практики на м'ясо-переробних підприємствах України. На конференції були присутні начальник відділу працевлаштування випускників НУХТ Вікторія Романенко, завідувач кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Людмила Пешук, викладачі кафедри та студенти різних курсів, адже подібного роду конференції допомагають студентам молодших курсів у майбутньому обрати підприємства, на яких вони б хотіли пройти практику в майбутньому. Також у засіданні взяв участь заступник директора з навчальної роботи і практичної підготовки Навчально-наукового інституту харчових технологій Георгій Гончаров.
Студенти-практиканти підготували мультимедійні презентації по кожному підприємству, а їх в цьому році було чимало – 14 підприємств, серед них ТОВ «Вінницька птахофабрика» (найбільша в Європі), ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат», які прийняли на практику по 7 студентів, Миронівський МПЗ «Легко», ТОВ «Тернопільський м'ясокомбінат», ТОВ «Мелітопольський м'ясокомбінат», ТОВ «Бердянський м'ясокомбінат», ВКФ «Укрпромпостач – 95 ЛТД», ПрАТ «Миронівська птахофабрика», ТОВ «Малинський м'ясокомбінат», ПП «Агротем» та ін. Доповідачі поділилися враженнями від першої реальної практики на виробництві, інноваційними технологіями та новинками, з якими їм пощастило ознайомитися.
Важливо відзначити, що в цьому навчальному році, зусиллями викладачів кафедри, вдалося організувати практику студентів таким чином, що 80% студентів отримали грошові кошти за роботу на виробництвах під час знаходження на підприємствах, також студентам надавалось безкоштовне сучасне житло та повноцінне харчування.
Наприкінці, всі присутні одностайно відзначили ефективність проведення подібного роду конференцій, адже це прекрасна можливість поділитися станом галузі та майбутніми перспективами наших випускників і, звісно ж, допомогти студентам молодших курсів грамотно обрати підприємство, на якому через рік вони проходитимуть практику.