Н У Х Т

Перший захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту

18 грудня 2023

Перший захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії на кафедрі електропостачання і енергоменеджменту

14 грудня 2023 року відбувся захист дисертації аспіранта кафедри електропостачання і енергоменеджменту Ярослава Онищенка, підготовленої під науковим керівництвом к.т.н., доцента, заступника голови Державної інспекції енергетичного нагляду України Анатолія Замулка. Це був перший захист на здобуття ступеня доктора філософії за освітньо-науковою програмою «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» кафедри електропостачання і енергоменеджменту НУХТ.

Разова спеціалізована вчена рада засідала у складі: д.т.н., професора, завідувача кафедри електропостачання і енергоменеджменту Сергія Балюти (голова ради), рецензентів – к. т. н., доцента, професора кафедри теплоенергетики та холодильної техніки НУХТ Михайла Маслікова і к. т. н., доцентки кафедри електропостачання і енергоменеджменту НУХТ Юлії Куєвди, опонентів – д. т. н., професорки кафедри електричної інженерії Луцького національного технічного університету Людмили Давиденко і к. т. н., доцента кафедри електропостачання НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Анатоліяй Чернявського.

Члени спеціалізованої вченої ради відзначили, що тема дисертації «Підвищення енергоефективності підприємств харчової промисловості з використанням засобів бенчмаркінгу» є надзвичайно актуальною. Автором дисертації доведено, що ефективний комплексний моніторинг, оцінювання, планування та контроль ефективності споживання електроенергії можуть бути забезпечені за допомогою інтеграції процедури бенчмаркінгу і моніторингу енергоефективності як складових систем енергетичного менеджменту підприємства харчової промисловості, що є базою для формування комплексного методу моніторингу.

За результатами публічного захисту спеціалізована вчена рада одноголосно присудила  здобувачеві науковий ступінь доктора філософії у галузі знань 14 «Електрична інженерія» за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Вітаємо Ярослава Онищенка з успішним захистом!

Опублікований: 18-12-2023
Читайте також:
Педагогічний Оскар-2023: перемога наших викладачів!

«Педагогічний ОСКАР» – Всеукраїнський конкурс, який традиційно щороку проводиться Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» за наукового супроводу Національної академії педагогічних наук України. Цього року участь у конкурсі брала розробка колективу авторів навчально-наукового комплексу нашого університету –...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічний Оскар-2023: перемога наших викладачів! 29 червня 2023

Майбутні фахівці з інжинірингу харчових та біотехнологічних виробництв знайомляться з «Olkom Group»

Компанія «Olkom Group» не потребує реклами. Проте, потребує фахівців з інжинірингу і звертає увагу на наших здобувачів освіти. Як лідер у впровадженні принципів ощадливого виробництва, «Olkom Group» також ділиться досвідом із нашими викладачами та вченими. Радіємо за здобувачів освітньої програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні фахівці з інжинірингу харчових та біотехнологічних виробництв знайомляться з «Olkom Group» 07 листопада 2023

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасниця міжнародного наукового проєкту «SWorld»

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко увійшла до складу експертної ради міжнародних наукових журналів, що входять до наукометричних баз IndexCopernicus та GoogleScholar – «Scientific look into the future» (Україна), «Modern engineering and innovative technologies» (Німеччина) і «SWorldJournal» (Болгарія)...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – учасниця міжнародного наукового проєкту «SWorld» 28 березня 2024

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова онлайн-лекція «Сучасні підходи в технології стабілізації вин», яку в рамках навчальних дисциплін модуля 4 «Технологія вина з винограду» та «Інновації в технологіях продуктів бродіння і виноробства» прочитав директор компанії СП ТОВ «КОНТ-2» Юрій Кепканов.  Крім здобувачів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про сучасні підходи в технології стабілізації вин дізналися здобувачі освіти від фахівця галузі 15 листопада 2021