Ейчари ТОВ «ЧАНТА МАУНТ» Вікторія Шаповалова та Ірина Овчінкіна прочитали для магістрантів лекцію з дисципліни «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів». Лекцію також відвідали аспіранти кафедри.
Інноваційне підприємство «ЧАНТА МАУНТ», що належить до холдингу «Хлібні інвестиції», – одне з найбільших в Європі з виробництва заморожених хлібобулочних виробів. Технологія, впроваджена на підприємстві, передбачає часткове випікання виробів із подальшим заморожуванням, що дає можливість у пункті реалізації лише розморозити та допекти виріб. Впроваджені на підприємстві технології та технічні рішення автоматизації виробництва, практично виключають контакт людини з напівфабрикатами та готовою продукцією. Під час лекції слухачі дізналися про особливості технології виробництва хліба на підприємстві, принципи формування асортименту продукції та її збуту.
Корисною та цікавою була інформація про міжнародне співробітництво компанії, умови працевлаштування для студентів і перспектив кар’єрного росту. Під час спілкування з фахівцями компанії учасники заходу також мали можливість задати запитання. Зокрема, аспірантів особливо зацікавила тема розроблення фахівцями компанії нових рецептур хлібобулочних виробів, збагачених нетрадиційною сировиною
Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса подякував Вікторії Шаповаловій та Ірині Овчинкіній за змістовну лекцію та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю у підготовці фахівців для хлібопекарської промисловості.