З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».
В інтелектуальному змаганні взяли участь сім здобувачів освітнього ступеня магістра, які навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності, показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, навчаючись в університеті.
Цьогоріч олімпіада проходила з використанням технологій дистанційного навчання. Здобувачі мали можливість продемонструвати свої знання і навички з готельної та ресторанної справи. Завдання на олімпіаді охоплювали три тури: перший – обґрунтувати креативну ідею та описати концепцію різних видів бенкетів, другий – скласти фірмове меню і третій – розробити технологічну схему основної страви бенкетного меню та технологію приготування за наведеними інгредієнтами. Усе це потребувало високих теоретичних, практичних знань і вмінь.
У процесі підготовки до олімпіад у студентів не лише формується творчий потенціал майбутнього фахівця і визначаються його наукові інтереси, але і розвиваються особистісні якості, необхідні для дослідницької діяльності: ерудиція, логічне і нестандартне мислення, цілеспрямованість, наполегливість у досягненні мети, ініціативність, відповідальність, вольові якості, адекватна самооцінка, самоконтроль, уміння організовувати самостійну роботу.
Комісія працювала у складі д.т.н., професорки Тетяни Сильчук, к.т.н., доцентів Оксани Кирпіченкової, Олени Шидловської, Юрія Ткачука та асистентки Інги Дочинець.
Розглянувши роботи учасників, комісія визначила переможців І етапу олімпіади:
І місце – Владислав Лобанов
ІІ місце – Ольга Козаченко
ІІІ місце – Олександр Присяжнюк і Марія Кочерга
За креативність під час виконання творчого завдання відзначена Анна Нечипорук.
Вітали юних науковців завідувачка кафедри, доцентка Лариса Шаран і гарантка освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» магістерського рівня, професорка Тетяна Сильчук.
Науково-педагогічний колектив кафедри готельно-ресторанної справи вітає переможців і призерів й оголошує подяку за участь та проявлені креативність і творчість всім учасникам олімпіади!