Н У Х Т

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

02 травня 2024

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

В інтелектуальному змаганні взяли участь сім здобувачів освітнього ступеня магістра, які навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності, показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, навчаючись в університеті.

Цьогоріч олімпіада проходила з використанням технологій дистанційного навчання. Здобувачі мали можливість продемонструвати свої знання і навички з готельної та ресторанної справи. Завдання на олімпіаді охоплювали три тури: перший – обґрунтувати креативну ідею та описати концепцію різних видів бенкетів, другий – скласти фірмове меню і третій – розробити технологічну схему основної страви бенкетного меню та технологію приготування за наведеними інгредієнтами. Усе це потребувало високих теоретичних, практичних знань і вмінь.

У процесі підготовки до олімпіад у студентів не лише формується творчий потенціал майбутнього фахівця і визначаються його наукові інтереси, але і розвиваються особистісні якості, необхідні для дослідницької діяльності: ерудиція, логічне і нестандартне мислення, цілеспрямованість, наполегливість у досягненні мети, ініціативність, відповідальність, вольові якості, адекватна самооцінка, самоконтроль, уміння організовувати самостійну роботу.

Комісія працювала у складі д.т.н., професорки Тетяни Сильчук, к.т.н., доцентів Оксани Кирпіченкової, Олени Шидловської, Юрія Ткачука та асистентки Інги Дочинець.

Розглянувши роботи учасників, комісія визначила переможців І етапу олімпіади:

І місце – Владислав Лобанов
ІІ місце – Ольга Козаченко
ІІІ місце – Олександр Присяжнюк і Марія Кочерга

За креативність під час виконання творчого завдання відзначена Анна Нечипорук.

Вітали юних науковців завідувачка кафедри, доцентка Лариса Шаран і гарантка освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» магістерського рівня, професорка Тетяна Сильчук.

Науково-педагогічний колектив кафедри готельно-ресторанної справи вітає переможців і призерів й оголошує подяку за участь та проявлені креативність і творчість всім учасникам олімпіади!

Опублікований: 02-05-2024
Читайте також:
Час на проходження національного мультипредметного тесту збільшено

3 травня 2022 року міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що Український центр оцінювання якості освіти проаналізував перебіг демонстраційного тесту в онлайн-середовищі та відведений час на завдання. Комісія підтвердила, що певна частка учасників не встигає виконувати останні завдання тесту. Також він зазначив, що освітяни та батьки впев...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Час на проходження національного мультипредметного тесту збільшено 04 травня 2022

Наші науковці поділилися своїм доробком у рамках Циклу тренінгів зі сучасної кругової економіки

Вченими нашого університету разом із колегами з Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана проводяться дослідження щодо внутрішньогосподарських інтелектуально-інноваційних еліт як конкурентного ресурсу суб'єктів господарювання. Нещодавно була підготовлена спільна наукова доповідь «Інтелектуальні еліти суб’єктів господа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші науковці поділилися своїм доробком у рамках Циклу тренінгів зі сучасної кругової економіки 30 травня 2023

Спортивна профорієнтація

Для профорієнтації в нагоді стає все. І спорт також. У м. Сміла на відкритому баскетбольному майданчику відбувся міський товариський турнір із стрітболу (баскетбол 3 на 3) за участю команд «Освіта-1», «Освіта-2», «Коледж-1», «Коледж-2». Учасників змагань підтримала танцювальна група «ШТОРМ». У наполегливій та цікавій боротьбі переможцем стала ком...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спортивна профорієнтація 29 червня 2021

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води

Відбулося засідання кафедри технології цукру і підготовки води у форматі онлайн-конференції з використанням платформи Skype. Під час засідання були обговорені результати захисту звітів із переддипломної практики здобувачами 4 курсу, а також стан виконання ними дипломних проектів. Значна увага була приділена навчанню здобувачів 1-3 курсу та магістр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Засідання онлайн: поточні питання вирішує колектив кафедри технології цукру і підготовки води 08 травня 2020