Н У Х Т

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

02 травня 2024

Нагороджено переможців Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

В інтелектуальному змаганні взяли участь сім здобувачів освітнього ступеня магістра, які навчаються за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності, показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, навчаючись в університеті.

Цьогоріч олімпіада проходила з використанням технологій дистанційного навчання. Здобувачі мали можливість продемонструвати свої знання і навички з готельної та ресторанної справи. Завдання на олімпіаді охоплювали три тури: перший – обґрунтувати креативну ідею та описати концепцію різних видів бенкетів, другий – скласти фірмове меню і третій – розробити технологічну схему основної страви бенкетного меню та технологію приготування за наведеними інгредієнтами. Усе це потребувало високих теоретичних, практичних знань і вмінь.

У процесі підготовки до олімпіад у студентів не лише формується творчий потенціал майбутнього фахівця і визначаються його наукові інтереси, але і розвиваються особистісні якості, необхідні для дослідницької діяльності: ерудиція, логічне і нестандартне мислення, цілеспрямованість, наполегливість у досягненні мети, ініціативність, відповідальність, вольові якості, адекватна самооцінка, самоконтроль, уміння організовувати самостійну роботу.

Комісія працювала у складі д.т.н., професорки Тетяни Сильчук, к.т.н., доцентів Оксани Кирпіченкової, Олени Шидловської, Юрія Ткачука та асистентки Інги Дочинець.

Розглянувши роботи учасників, комісія визначила переможців І етапу олімпіади:

І місце – Владислав Лобанов
ІІ місце – Ольга Козаченко
ІІІ місце – Олександр Присяжнюк і Марія Кочерга

За креативність під час виконання творчого завдання відзначена Анна Нечипорук.

Вітали юних науковців завідувачка кафедри, доцентка Лариса Шаран і гарантка освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» магістерського рівня, професорка Тетяна Сильчук.

Науково-педагогічний колектив кафедри готельно-ресторанної справи вітає переможців і призерів й оголошує подяку за участь та проявлені креативність і творчість всім учасникам олімпіади!

Опублікований: 02-05-2024
Читайте також:
Нові ідеї для креативних започаткувань шукали студенти-маркетологи

Студентське життя майбутніх маркетологів на кафедрі маркетингу ніколи не буває одноманітним. Дружний колектив кафедри завжди намагається знайти для них щось цікаве та підкинути нові ідеї для креативних започаткувань і просто приємного проведення часу. Нещодавно студенти-маркетологи разом із викладачами кафедри поринули у країну дитинства, чарівний...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові ідеї для креативних започаткувань шукали студенти-маркетологи 16 жовтня 2018

Movie Club напередодні зимових свят

Наближаються зимові свята – Новий Рік і Різдво – пора сімейних зустрічей, подарунків і здійснення мрій. У період підготовки до свят студенти групи ТІ-1-4 разом із викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Андрієм Пазяком обрали для перегляду і обговорення короткометражний фільм «ArgentineTangos» («Аргентинське танго»), який номінува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Movie Club напередодні зимових свят 10 грудня 2021

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості»

Традиційно під головуванням завідувача кафедри міжнародної економіки, професора Світлани Гуткевич відбулося сімнадцяте засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості». У жвавій атмосфері та дискусіях учасники обговорили питання розвитку сучасної освіти як в Україні, так і в світі. Про свою участь у тезовій формі за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося 17 засідання круглого столу «Сучасна освіта: зміст, технології, забезпечення якості» 25 квітня 2019

Ніколи такого не було і от знов

27 та 31 жовтня 2023 р. доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олексій Пилипенко відвідав ТДВ «Укроліяпродукт» у місті Зеньків і ПрАТ «Тернопільський молокозавод» «Молокія» у місті Тернопіль. На зазначених підприємствах, окрім професійних консультацій, проведен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ніколи такого не було і от знов 02 листопада 2023