Н У Х Т

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

15 липня 2019

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

За останнє десятиріччя у Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ склалися досить плідні стосунки з водоканалами – саме ці підприємства найбільш дисципліновані у виконанні законодавчих вимог щодо періодичності підвищення кваліфікації фахівців своїх випробувальних лабораторій.

Щорічно в Інституті на курсах навчаються від 80 до 100 спеціалістів хіміко-бактеріологічних лабораторій водоканалів. А враховуючи те, що з 2014 року Інститут отримав ліцензію на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Технології питної води та водопідготовка харчових виробництв», до них долучилися фахівці тих підрозділів харчових підприємств та електростанцій, які контролюють процеси водопідготовки та якості стічних і зворотних вод.

От і у поточному році на двотижневих курсах ПК навчалися фахівці різних категорій хіміко-бактеріологічних лабораторій: лаборанти-мікробіологи; лаборанти-хіміки; інженери-мікробіологи; інженери-хіміки; завідувачі хіміко-бактеріологічних лабораторій. Всього пройшли навчання 63 спеціалісти.

Заняття на курсах проводили провідні фахівці з питань водопідготовки і контролю процесів питної та стічних вод: завідувач центральної лабораторії ТОВ «Інфокс», к. х. н. Анатолій Поліщук, завідувач лабораторії гігієни та безпечності води НДІ медицини транспорту, д. б. н. Наталія Петренко, завідувач Українського державного центру стандартизації і контролю якості природних і преформованих засобів ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» Христина Коєва та ін.

Розглядали зміни у нормативно-правових документах щодо вимог до питної та стічних вод, умов функціонування водоканалів та їх випробувальних лабораторій. Вивчали традиційні та інноваційні технології підготовки питної води та очищення стічних вод, порядок і традиційні та інноваційні методи контролю процесів водопідготовки та якості поверхневих, питної та стічних вод.

Лабораторні заняття проводили в добре облаштованих акредитованих чи атестованих лабораторіях ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», НДІ медицини транспорту, філії ТОВ «Інфоксводоканал».

Практичні заняття були присвячені питанням валідації аналітичних методик, оцінюванню невизначеності результатів хімічних і мікробіологічних досліджень.

Слухачі усіх курсів успішно склали комплексні іспити і отримали посвідчення про підвищення кваліфікації у відповідній сфері діяльності.

Опублікований: 15-07-2019
Читайте також:
Про здобутки магістерської освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу»

На кафедрі економіки праці та менеджменту відбулося розширене засідання робочої групи та групи забезпечення за участю здобувачів 1-2 курсів здобуття вищої освіти денної та заочної форм навчання, стейкхолдерів ‒ HR-практиків, представників академічної спільноти, викладачів для обговорення результатів локального моніторингу освітньо-професійної прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про здобутки магістерської освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» 02 лютого 2024

Понад 200 здобувачів освіти різних рівнів нашого університету відзначені  за наукові досягнення

За досягнення високих результатів  у науковій діяльності та активну участь у 87 Міжнародній науковій конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», згідно з наказом ректора № 54 від 29 квітня 2021 року понад 200 аспірантів і студентів нашого університету нагороджую...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Понад 200 здобувачів освіти різних рівнів нашого університету відзначені за наукові досягнення 30 квітня 2021

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу вітає магістрів зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа»

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів денної форми навчання зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа». До складу Екзаменаційної комісії, яка оцінювали наукові здобутки магістрантів, увійшли викладачі кафедри: професор Віктор Доценко, доценти Андрій Гавриш і Оле...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу вітає магістрів зі спеціальності «Готельна і ресторанна справа» 27 лютого 2017

Онлайн-зустріч на тему академічної мобільності

31 березня 2023 року за ініціативи проректора з наукової роботи Сергія Токарчука і начальниці відділу міжнародних зв’язків Ірини Воловик відбулася чергова онлайн-зустріч із відповідальними за міжнародну роботу навчально-структурних підрозділів та головами студентських рад і наукової ради. Захід був присвячений обговоренню низки важливих питань щодо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-зустріч на тему академічної мобільності 03 квітня 2023