Н У Х Т

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

15 липня 2019

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

За останнє десятиріччя у Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ склалися досить плідні стосунки з водоканалами – саме ці підприємства найбільш дисципліновані у виконанні законодавчих вимог щодо періодичності підвищення кваліфікації фахівців своїх випробувальних лабораторій.

Щорічно в Інституті на курсах навчаються від 80 до 100 спеціалістів хіміко-бактеріологічних лабораторій водоканалів. А враховуючи те, що з 2014 року Інститут отримав ліцензію на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Технології питної води та водопідготовка харчових виробництв», до них долучилися фахівці тих підрозділів харчових підприємств та електростанцій, які контролюють процеси водопідготовки та якості стічних і зворотних вод.

От і у поточному році на двотижневих курсах ПК навчалися фахівці різних категорій хіміко-бактеріологічних лабораторій: лаборанти-мікробіологи; лаборанти-хіміки; інженери-мікробіологи; інженери-хіміки; завідувачі хіміко-бактеріологічних лабораторій. Всього пройшли навчання 63 спеціалісти.

Заняття на курсах проводили провідні фахівці з питань водопідготовки і контролю процесів питної та стічних вод: завідувач центральної лабораторії ТОВ «Інфокс», к. х. н. Анатолій Поліщук, завідувач лабораторії гігієни та безпечності води НДІ медицини транспорту, д. б. н. Наталія Петренко, завідувач Українського державного центру стандартизації і контролю якості природних і преформованих засобів ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» Христина Коєва та ін.

Розглядали зміни у нормативно-правових документах щодо вимог до питної та стічних вод, умов функціонування водоканалів та їх випробувальних лабораторій. Вивчали традиційні та інноваційні технології підготовки питної води та очищення стічних вод, порядок і традиційні та інноваційні методи контролю процесів водопідготовки та якості поверхневих, питної та стічних вод.

Лабораторні заняття проводили в добре облаштованих акредитованих чи атестованих лабораторіях ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», НДІ медицини транспорту, філії ТОВ «Інфоксводоканал».

Практичні заняття були присвячені питанням валідації аналітичних методик, оцінюванню невизначеності результатів хімічних і мікробіологічних досліджень.

Слухачі усіх курсів успішно склали комплексні іспити і отримали посвідчення про підвищення кваліфікації у відповідній сфері діяльності.

Опублікований: 15-07-2019
Читайте також:
Підсумки року, що минає, підвели фахівці науково-технічної бібліотеки

14 грудня 2019 року відбулися загальні збори колективу науково-технічної бібліотеки університету. Директор Наталія Левченко розпочала роботу з оголошення порядку денного та окреслила загальні питання діяльності бібліотеки у 2019 році. Завідувачі відділів представили ґрунтовні доповіді-презентації «Підсумки роботи відділів бібліотеки у 2019 році. З...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки року, що минає, підвели фахівці науково-технічної бібліотеки 16 грудня 2019

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів

На кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася захоплююча та інформативна відкрита лекція, присвячена важливій темі в галузі харчової промисловості – використанню консервантів, антиоксидантів та антибіотиків у виробництві харчових продуктів. Доцентка кафедри Світлана Камінська представила здобувачам групи ОП-4-7 матеріал, в якому традиційні м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні методи навчання на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 лютого 2024

Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці вивчали тренди HR 2017

Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці Олена Безпалько і Юлія Гринюк досліджували глобальні HR-тренди 2017, які кожного року визначаються за результатами досліджень міжнародної компанії Deloitte в 140 країнах, у тому числі в Україні.    Експерти Deloitte поділились із учасниками – HR-спеціалістами та представниками бізнесу – іс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри управління персоналом та економіки праці вивчали тренди HR 2017 27 грудня 2017

Актуальні питання обговорили учасники наукового студентського гуртка кафедри фінансів

30 січня 2023 року на кафедрі фінансів відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка «Фінансовий аналітик» на тему «Актуальні питання діяльності суб’єктів вітчизняного фінансового сектора в умовах військового стану». У засіданні, яке проходило у дистанційному форматі з онлайн-трансляцією на платформі ZOOM, взяли участь здобувачі треть...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання обговорили учасники наукового студентського гуртка кафедри фінансів 31 січня 2023