Н У Х Т

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

15 липня 2019

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

За останнє десятиріччя у Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ склалися досить плідні стосунки з водоканалами – саме ці підприємства найбільш дисципліновані у виконанні законодавчих вимог щодо періодичності підвищення кваліфікації фахівців своїх випробувальних лабораторій.

Щорічно в Інституті на курсах навчаються від 80 до 100 спеціалістів хіміко-бактеріологічних лабораторій водоканалів. А враховуючи те, що з 2014 року Інститут отримав ліцензію на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Технології питної води та водопідготовка харчових виробництв», до них долучилися фахівці тих підрозділів харчових підприємств та електростанцій, які контролюють процеси водопідготовки та якості стічних і зворотних вод.

От і у поточному році на двотижневих курсах ПК навчалися фахівці різних категорій хіміко-бактеріологічних лабораторій: лаборанти-мікробіологи; лаборанти-хіміки; інженери-мікробіологи; інженери-хіміки; завідувачі хіміко-бактеріологічних лабораторій. Всього пройшли навчання 63 спеціалісти.

Заняття на курсах проводили провідні фахівці з питань водопідготовки і контролю процесів питної та стічних вод: завідувач центральної лабораторії ТОВ «Інфокс», к. х. н. Анатолій Поліщук, завідувач лабораторії гігієни та безпечності води НДІ медицини транспорту, д. б. н. Наталія Петренко, завідувач Українського державного центру стандартизації і контролю якості природних і преформованих засобів ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» Христина Коєва та ін.

Розглядали зміни у нормативно-правових документах щодо вимог до питної та стічних вод, умов функціонування водоканалів та їх випробувальних лабораторій. Вивчали традиційні та інноваційні технології підготовки питної води та очищення стічних вод, порядок і традиційні та інноваційні методи контролю процесів водопідготовки та якості поверхневих, питної та стічних вод.

Лабораторні заняття проводили в добре облаштованих акредитованих чи атестованих лабораторіях ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», НДІ медицини транспорту, філії ТОВ «Інфоксводоканал».

Практичні заняття були присвячені питанням валідації аналітичних методик, оцінюванню невизначеності результатів хімічних і мікробіологічних досліджень.

Слухачі усіх курсів успішно склали комплексні іспити і отримали посвідчення про підвищення кваліфікації у відповідній сфері діяльності.

Опублікований: 15-07-2019
Читайте також:
Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору

Україна за всю свою історію не знала такого страшного лиха, як Голодомор 1932-1933 років. Жорстокий, штучно організований голод спричинив не лише нечувану за масовістю смертність населення, а й величезну духовну руїну українства. Пік голоду припав на перше півріччя 1933 року. Від голоду вимирали цілі села. Втрати України внаслідок Голодомору скла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі й студенти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів виготовили експонати для виставки до роковин Голодомору 30 жовтня 2023

Першокурсники відвідали храм науки і знань

Науково-технічна бібліотека нашого університету є однією з найбільших бібліотек вищих навчальних закладів України. Фонд бібліотеки складає понад 1 мільйон примірників літератури. Сьогодні користувачі бібліотеки мають можливість доступу через Web-сайт бібліотеки до бібліографічної інформації, повнотекстових баз даних, електронного каталогу, електрон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники відвідали храм науки і знань 16 вересня 2019

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

З 18 по 23 травня 2021 року в Одесі вперше відбулася масштабна виноробна подія  Odessa wine week – майданчик, який об’єднав заходи різної спрямованості – наукові, туристичні, просвітницькі та масові. На запрошення співорганізаторів захід відвідала професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько. Винний форум налічув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Odessa wine week взяла участь професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 24 травня 2021

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики

Днями магістрантам-біотехнологам, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Промислова біотехнологія», випала нагода взяти участь у міжнародній події – експертній онлайн-дискусії з провідними спеціалістами у сфері виробництва біогазу, президентом американської компанії Unconventional Gas Solutions (UGS) Марком Страубом, головою правління Біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи прослухали лекцію від міжнародних експертів з біоенергетики 30 січня 2023