Н У Х Т

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

15 липня 2019

Підвищення кваліфікації від наших фахівців для спеціалістів підприємств централізованого водопостачання

За останнє десятиріччя у Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ склалися досить плідні стосунки з водоканалами – саме ці підприємства найбільш дисципліновані у виконанні законодавчих вимог щодо періодичності підвищення кваліфікації фахівців своїх випробувальних лабораторій.

Щорічно в Інституті на курсах навчаються від 80 до 100 спеціалістів хіміко-бактеріологічних лабораторій водоканалів. А враховуючи те, що з 2014 року Інститут отримав ліцензію на підвищення кваліфікації за спеціальністю «Технології питної води та водопідготовка харчових виробництв», до них долучилися фахівці тих підрозділів харчових підприємств та електростанцій, які контролюють процеси водопідготовки та якості стічних і зворотних вод.

От і у поточному році на двотижневих курсах ПК навчалися фахівці різних категорій хіміко-бактеріологічних лабораторій: лаборанти-мікробіологи; лаборанти-хіміки; інженери-мікробіологи; інженери-хіміки; завідувачі хіміко-бактеріологічних лабораторій. Всього пройшли навчання 63 спеціалісти.

Заняття на курсах проводили провідні фахівці з питань водопідготовки і контролю процесів питної та стічних вод: завідувач центральної лабораторії ТОВ «Інфокс», к. х. н. Анатолій Поліщук, завідувач лабораторії гігієни та безпечності води НДІ медицини транспорту, д. б. н. Наталія Петренко, завідувач Українського державного центру стандартизації і контролю якості природних і преформованих засобів ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України» Христина Коєва та ін.

Розглядали зміни у нормативно-правових документах щодо вимог до питної та стічних вод, умов функціонування водоканалів та їх випробувальних лабораторій. Вивчали традиційні та інноваційні технології підготовки питної води та очищення стічних вод, порядок і традиційні та інноваційні методи контролю процесів водопідготовки та якості поверхневих, питної та стічних вод.

Лабораторні заняття проводили в добре облаштованих акредитованих чи атестованих лабораторіях ДУ «Український науково-дослідний інститут медичної реабілітації та курортології МОЗ України», НДІ медицини транспорту, філії ТОВ «Інфоксводоканал».

Практичні заняття були присвячені питанням валідації аналітичних методик, оцінюванню невизначеності результатів хімічних і мікробіологічних досліджень.

Слухачі усіх курсів успішно склали комплексні іспити і отримали посвідчення про підвищення кваліфікації у відповідній сфері діяльності.

Опублікований: 15-07-2019
Читайте також:
З'явилася можливість перевірити достовірність сертифіката НМТ

На сайті ЄДЕБО з'явилася можливість перевірити достовірність сертифіката національного мультипредметного тесту. Відповідний сервіс доступний за посиланням. Для пошуку треба зазначити номер та рік сертифіката, а також прізвище та ім'я його власника. Доступ до сервісу насамперед дуже важливий для працівників приймальних комісій, адже цього року бага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З'явилася можливість перевірити достовірність сертифіката НМТ 11 серпня 2022

Педагогічна практика здобувачів ступеня PhD на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Протягом лютого-травня 2025 року здобувачі освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Євген Годунко, Андрій Ворвихвост і Артем Заброда успішно реалізовували індивідуальні програми педагогічної практики, демонструючи високий рівень професійної, методичної та науково-комунікативної підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Педагогічна практика здобувачів ступеня PhD на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 травня 2025

У роботі студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» взяли участь учні школи №318 «Міленіум» м. Києва

21 березня  учні школи №318 «Міленіум» м. Києва взяли участь у роботі студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» кафедри мехатроніки та пакувальної техніки.  У рамках заходу відбувся майстер-клас «Запрограмуй модель роботизованої платформи на Arduino». Учасники поринули у світ мехатроніки та робототехніки й ознайомилися ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У роботі студентського науково-дослідного гуртка «Мехатроніка та робототехніка» взяли участь учні школи №318 «Міленіум» м. Києва 22 березня 2019

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Доброю традицією випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету є активність у проведенні заходів із профорієнтаційної роботи з перших тижнів навчального року. 24 вересня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський представляв університет на Дні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 26 вересня 2019