Н У Х Т

У вирі вакцин побували четвертокурсники-біотехнологи

20 квітня 2021

У вирі вакцин побували четвертокурсники-біотехнологи

Наближається завершення останнього навчального семестру для наших здобувачів 4 року навчання, а отже і вичитуються останні лекції.

На кафедрі біотехнології і мікробіології доцентка Світлана Старовойтова прочитала чергову лекцію з дисципліни «Технології пробіотиків і вакцин», під час якої  здобувачі мали змогу ознайомитись із найактуальнішою темою сьогодення – класифікаціями вакцин, яких існує чимало, а також з’ясувати суть різних методів розроблення цих препаратів залежно від їх виду.

До того ж, були представлені переваги та недоліки різних вакцин та найголовніше, особливості їх контролю та методи, якими він здійснюється. Для кращого розуміння матеріалу лекторка дисципліни роз’яснювала окремі моменти та тонкощі технологій одержання препаратів із наведенням відповідного демонстраційного матеріалу. Також, здобувачі були ознайомлені з деякими конкретними технологіями ін’єкційних засобів імунізації. Під час заняття здобувачі розглядали різні приклади вакцин та їх можливих продуцентів, склад поживних середовищ, до яких висуваються конкретні вимоги, та режими культивування для різних біологічних агентів, які використовуються у технологіях цих препаратів.

Наприкінці заняття студенти мали змогу задати питання щодо викладеного матеріалу, а також з’ясувати деякі незрозумілі моменти щодо виконання практичного завдання з даної дисципліни, зокрема розроблення аналітичної нормативної документації на медичні імунобіологічні препарати.

За обговореннями час лекції пролетів зовсім непомітно, і здобувачі з нетерпінням чекають на продовження. 

Опублікований: 20-04-2021
Читайте також:
ЗНО до магістратури: виші отримають тести у день іспиту

Матеріали для проведення єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування для осіб, які вступатимуть до магістратури і проходитимуть тестування у вишах, будуть надаватися Українським центром оцінювання якості освіти в день проведення тестування. За інформацією УЦОЯО, матеріали єдиного вступного іспиту будуть розміщені 11 липня 2...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ЗНО до магістратури: виші отримають тести у день іспиту 06 липня 2018

Вступ до магістратури у 2024-му: бакалаври дізнаються всі нюанси

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції за сприяння завідувачки кафедри, професорки Олександри Нєміріч відбулася зустріч здобувачів 4 курсу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» з членом приймальної комісії, уповноваженою особою консультаційного центру абітурієнтів НУХТ Артем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до магістратури у 2024-му: бакалаври дізнаються всі нюанси 15 квітня 2024

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

6 листопада здобувачі освіти та викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів заглибились у тематику лекції «Технології м’ясних продуктів функціонального призначення», яку презентувала доцентка кафедри Наталія Стеценко. Логічно та послідовно інформація про біохімічний склад основної сировини доповнювалася відомостями про нутрієнти, які доцільн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 листопада 2024

Першу сходинку до кар’єри аналітика з кібербезпеки здолали студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ

5 лютого 2019 року з нагоди Дня безпечного Інтернету-2019 для студентів спеціальності «Обслуговування комп’ютерних систем і мереж» Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ були проведені особливі заняття, на яких вони мали можливість приєднатися до Всеукраїнського онлайн-уроку на YOUTUBE-каналі Спільноти Програми Академій Cisco в Україні спіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першу сходинку до кар’єри аналітика з кібербезпеки здолали студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ 05 лютого 2019