Н У Х Т

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

01 грудня 2023

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

Уже не перший рік здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології беруть участь у щорічній науково-практичній конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво».

У 2017 році викладачі та здобувачі кафедри вперше взяли участь у цій конференції, після чого не пропускають жодного року і постійно виступають із науковими доробками перед професійним журі та отримують впевнену перемогу. Так, у 2018 році була відзначена робота Вероніки Макієнко та Дар’ї Луцай, у 2019 р. – робота Наталії Петренко, у 2020 р. – наукові доповіді Назара Видасова і Софії Цапко. Під час роботи ІХ та Х школи молодих науковців у 2021 та 2022 роках здобувачі усіх трьох освітніх рівнів (бакалаврат, магістратура, доктор філософії) спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» гідно представили наукові дослідження кафедри біотехнології і мікробіології. Слід згадати, що багато наших випускників, які свого часу брали участь у цьому науковому заході були запрошені на роботу в АТ «Фармак» і нині успішно себе реалізують на виробничій ниві.

І цього року здобувачі кафедри, активні учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH», презентували результати своїх досліджень під час роботи ХІ науково-практичної конференції школи молодих науковців АТ «Фармак».

Доповіді робили здобувачі бакалаврату Єлизавета Дон, Марія Проценко, Тетяна Топіха; здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Марія Дзюба, Олена Доценко, Ростислав Коваль, Анастасія Охмакевич, Дар'я Благодир, а також здобувачі освітнього-наукового ступеня «доктор філософії» Олександр Жолобко, Микита Іванов та Ігор Ключка.

Олена Доценко (наукова керівниця – доцентка Вікторія Красінько) доповіла про терапевтичний потенціал біологічно активних речовин грибів роду Hericium. Анастасія Охмакевич (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) разом зі співавторами представила присутнім роботу «Руйнування двовидових біоплівок за дії комплексу ефірної олії та поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Aс-5017». Ростислав Коваль і Тетяна Топіха (наукова керівниця – доцентка Оксана Скроцька) навели результати щодо оптимальних параметрів біосинтезу наночастинок срібла з використанням водного екстракту мутантних дріжджів Saccharomyces cerevisiae та показали можливості використання наночастинок у складі лікарських засобів. Дар'я Благодир і Микита Іванов (наукова керівниця – Тетяна Пирог) представили присутнім наукову роботу «Використання конкурентних бактерій з метою регуляції антиадгезивної активності поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІMВ B-7241». Марія Дзюба (наукова керівниця – Оксана Скроцька) охарактеризувала можливості використання наночастинок срібла, отриманих із використанням мікробних поверхнево-активних речовин, як антимікробних агентів. Олександр Жолобко та Марія Проценко (наукова керівниця – Оксана Скроцька) доповідали про внутрішньоклітинний синтез наночастинок селену за допомогою хлібопекарських дріжджів з метою їх подальшого використання для детоксикації організму.

Дуже приємно, що членами оргкомітету ХІ науково-практичної конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» були відзначені усі усні доповіді наших здобувачів. Трохи пізніше усі вони отримають сертифікати і цінні подарунки.

Дуже вдячні організаторам конференції за професійно проведений науковий захід і бажаємо подальших успіхів нашим молодим науковцям!

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка згідно зі стратегічним планом кафедри на 2022 рік впроваджують «зони елітарної освіти» з організацією для здобувачів-відмінників індивідуального підходу щодо виконання науково-дослідної роботи у рамках с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні технології магістрантки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції представлені на кулінарний конкурс 15 грудня 2022

Гуртківці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів досліджують використання нетрадиційної сировини

Відбулося засідання наукового гуртка, керівницею якого є професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович. Засідання пройшло дистанційно в режимі конференції ZOOM. Його тема – «Використання насіння чіа в технології борошняних кондитерських виробів». Учасники гуртка мали завдання виготовити в домашніх умовах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гуртківці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів досліджують використання нетрадиційної сировини 24 листопада 2020

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу

5 листопада 2021 р. кафедра туристичного та готельного бізнесу взяла участь у Всеукраїнській конференції «Засади науково-практичного супроводу захисту гастрономічної спадщини України як складової НКС». Захід об’єднав колег із різних закладів вищої освіти для обговорення шляхів інтеграції в навчальні програми ЗВО уніфікованої (відповідно до європей...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу 05 листопада 2021

Репозитарій університету – серед лідерів міжнародного рейтингу веб-репозитаріїв

За даними міжнародного рейтингу Ranking WEB of Repositories, опублікованого в січні 2017 року, університетський репозитарій eNUFTIR (Electronic National University of Food Technologies Institutional Repository) посідає 13 позицію із 54 українських електронних архівів і 854 місце серед 2275 інституційних репозитаріїв світу. Станом на 1 січня 2017 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Репозитарій університету – серед лідерів міжнародного рейтингу веб-репозитаріїв 25 січня 2017