Н У Х Т

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

01 грудня 2023

Наука та сучасне фармацевтичне виробництво – ХІ науково-практична конференція школи молодих науковців АТ «Фармак»

Уже не перший рік здобувачі кафедри біотехнології і мікробіології беруть участь у щорічній науково-практичній конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво».

У 2017 році викладачі та здобувачі кафедри вперше взяли участь у цій конференції, після чого не пропускають жодного року і постійно виступають із науковими доробками перед професійним журі та отримують впевнену перемогу. Так, у 2018 році була відзначена робота Вероніки Макієнко та Дар’ї Луцай, у 2019 р. – робота Наталії Петренко, у 2020 р. – наукові доповіді Назара Видасова і Софії Цапко. Під час роботи ІХ та Х школи молодих науковців у 2021 та 2022 роках здобувачі усіх трьох освітніх рівнів (бакалаврат, магістратура, доктор філософії) спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» гідно представили наукові дослідження кафедри біотехнології і мікробіології. Слід згадати, що багато наших випускників, які свого часу брали участь у цьому науковому заході були запрошені на роботу в АТ «Фармак» і нині успішно себе реалізують на виробничій ниві.

І цього року здобувачі кафедри, активні учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH», презентували результати своїх досліджень під час роботи ХІ науково-практичної конференції школи молодих науковців АТ «Фармак».

Доповіді робили здобувачі бакалаврату Єлизавета Дон, Марія Проценко, Тетяна Топіха; здобувачі освітнього ступеня «магістр» освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» Марія Дзюба, Олена Доценко, Ростислав Коваль, Анастасія Охмакевич, Дар'я Благодир, а також здобувачі освітнього-наукового ступеня «доктор філософії» Олександр Жолобко, Микита Іванов та Ігор Ключка.

Олена Доценко (наукова керівниця – доцентка Вікторія Красінько) доповіла про терапевтичний потенціал біологічно активних речовин грибів роду Hericium. Анастасія Охмакевич (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) разом зі співавторами представила присутнім роботу «Руйнування двовидових біоплівок за дії комплексу ефірної олії та поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis IMB Aс-5017». Ростислав Коваль і Тетяна Топіха (наукова керівниця – доцентка Оксана Скроцька) навели результати щодо оптимальних параметрів біосинтезу наночастинок срібла з використанням водного екстракту мутантних дріжджів Saccharomyces cerevisiae та показали можливості використання наночастинок у складі лікарських засобів. Дар'я Благодир і Микита Іванов (наукова керівниця – Тетяна Пирог) представили присутнім наукову роботу «Використання конкурентних бактерій з метою регуляції антиадгезивної активності поверхнево-активних речовин Аcinetobacter calcoaceticus ІMВ B-7241». Марія Дзюба (наукова керівниця – Оксана Скроцька) охарактеризувала можливості використання наночастинок срібла, отриманих із використанням мікробних поверхнево-активних речовин, як антимікробних агентів. Олександр Жолобко та Марія Проценко (наукова керівниця – Оксана Скроцька) доповідали про внутрішньоклітинний синтез наночастинок селену за допомогою хлібопекарських дріжджів з метою їх подальшого використання для детоксикації організму.

Дуже приємно, що членами оргкомітету ХІ науково-практичної конференції школи молодих науковців АТ «Фармак» «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво» були відзначені усі усні доповіді наших здобувачів. Трохи пізніше усі вони отримають сертифікати і цінні подарунки.

Дуже вдячні організаторам конференції за професійно проведений науковий захід і бажаємо подальших успіхів нашим молодим науковцям!

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі

Викладачка циклової комісії готельного обслуговування Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Тетяна Гарасим провела для здобувачів освіти майстер-клас із приготування безалкогольних коктейлів з елементами оформлення «Патріотичний коктейль». Сьогодні безалкогольні коктейлі є надзвичайно популярними напоями, їх часто н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі 07 жовтня 2022

Підкорюємо «Black Sea Science-2022»

Здобувачі освіти нашого університету увійшли до складу переможців Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Black Sea Science-2022». У номінації «Харчова наука і технології» 3 місце з роботою «Підвищення ефективності мехатронного модуля для рідких продуктів» виборов здобувач освіти магістерського рівня за спеціальністю «Прикладна механіка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підкорюємо «Black Sea Science-2022» 11 квітня 2022

Професії у сфері Інтернет-маркетингу: гостьова лекція та перспективи стажування в маркетинговій агенції

Систематичне залучення провідних спеціалістів і роботодавців до навчального процесу давно стало традицією на кафедрі маркетингу. Цього разу перед студентами виступила Анна Несен, маркетологиня, власниця маркетингової агенції, що працює з українським бізнесом, криптоіндустрією, онлайн-навчанням та ІТ-сферою. Тема лекції – «Професії у сфері Інтернет-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професії у сфері Інтернет-маркетингу: гостьова лекція та перспективи стажування в маркетинговій агенції 15 листопада 2022

Гідно представили кваліфікаційні роботи бакалаври кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів денної форми здобуття освіти освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Здобувачі вищої освіти гідно представили кваліфікаційні роботи з проєктування або технічного переоснащення підприємств хлібопекарського, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гідно представили кваліфікаційні роботи бакалаври кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 25 червня 2024