Н У Х Т

Підведені підсумки винахідницької діяльності НУХТ за 2017 рік

20 січня 2018

Підведені підсумки винахідницької діяльності НУХТ за 2017 рік

В університеті приділяється велика увага розвитку винахідницької діяльності, залученню до науково-технічної творчості аспірантів і студентської молоді шляхом їх участі у виконанні науково-дослідних робіт.

Об’єкти  інтелектуальної власності є творчим надбанням університету, які створені внаслідок наукових досліджень, роботи над докторськими, кандидатськими дисертаціями, тощо.

У 2017 році університетом отримані 370 патентів України на винаходи та корисні моделі, в тому числі у співавторстві зі студентами – 234.

Державною службою інтелектуальної власності України зареєстровано 2 свідоцтва про авторське право на твір, власником яких є НУХТ.

Університет – активний учасник Всеукраїнського конкурсу «Винахід року». Рішенням конкурсної комісії винахід № 110307 «Спосіб отримання штучного меду» в комплексі  винаходів «Спосіб виробництва харчового сиропу із цукрових буряків та продуктів на його основі» визнаний кращим у галузевій номінації «Харчове виробництво». Винахідники: Крапивницька І.О. (доцент кафедри технології цукру і підготовки води), Карпович І.В. (доцент кафедри технології цукру і підготовки води),  Сизоненко О.І. (аспірант кафедри технології цукру і підготовки води), Кушнір О.В. (заступник начальника відділу інтелектуальної власності), Тарасенко Ю.В. (магістрант кафедри технології цукру і підготовки води), Оболкіна В.І. (професор кафедри хлібопекарського та кондитерського виробництв), Каліновська Т.В. (аспірант кафедри хлібопекарського та кондитерського виробництв). Ця відзнака свідчить про вагомий внесок університету в розвиток інноваційної діяльності в Україні. За винаходами виконане впровадження на ТОВ «ПРОДСЕРВІС-ІР»(с. Михайлівка-Рубежівка) та ТОВ «СМАКІВНИЦЯ ЛП» (с. Білогородка).

З нагоди Дня винахідника і раціоналізатора Міністерство освіти і науки України разом із Державною науково-технічною бібліотекою України провели конференцію-практикум «Використовуй інформацію – крокуй до винаходу! Від ідеї до патенту». Університет виступив співорганізатором заходу та представив доповідь доцента кафедри експертизи харчових продуктів Шульги О.С. «Їстівна плівка – альтернатива традиційному пакуванню кондитерських і хлібобулочних виробів».

Опублікований: 20-01-2018
Читайте також:
Розширюємо академічну співпрацю

Активна й плідна співпраця нашого університету з вітчизняними і зарубіжними закладами вищої освіти триває. Наразі до кола наших партнерів уже офіційно додався ще один добрий друг – Львівський національний університет імені Івана Франка, з яким днями була укладена угода про співпрацю. Угодою передбачено на засадах партнерства, взаємовигоди та спіль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюємо академічну співпрацю 28 листопада 2023

Інженер-технолог компанії «SiccaDania» прочитав гостьову лекцію нашим здобувачам

Доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та Олена Подобій запросили до університету інженера-технолога компанії «SiccaDania» Євгена Ребенка, який у рамках дисциплін «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів», «Хімія та технологія харчових добавок», «Хімія та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інженер-технолог компанії «SiccaDania» прочитав гостьову лекцію нашим здобувачам 09 грудня 2022

Красу власними руками створюють студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ

19 вересня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся конкурс композицій із природних матеріалів, присвячений Дню міста та річниці визволення Полтави від нацистських окупантів. Готуючись до цього заходу, студенти виявляли неабияку фантазію, здібності, уміння творити красу своїми руками. Всі групи ретельно готувалися до конку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Красу власними руками створюють студенти Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ 19 вересня 2018

Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету

Прикладом ефективної наукової співпраці Проблемної науково-дослідної лабораторії (ПНДЛ) та кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів став відкритий захист 23 листопада дисертаційної роботи «Удосконалення технології напівкопчених ковбас з використанням продуктів переробки молока» Віталієм Рудюком, здобувачем наукового ступеня «Доктор філософії» у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приклад ефективної наукової співпраці структурних підрозділів університету 28 листопада 2023