Н У Х Т

Інженер-технолог компанії «SiccaDania» прочитав гостьову лекцію нашим здобувачам

09 грудня 2022

Інженер-технолог компанії «SiccaDania» прочитав гостьову лекцію нашим здобувачам

Доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та Олена Подобій запросили до університету інженера-технолога компанії «SiccaDania» Євгена Ребенка, який у рамках дисциплін «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів», «Хімія та технологія харчових добавок», «Хімія та технологія косметичних засобів» прочитав гостьову лекцію «Технологія модифікованого крохмалю. Фізичні методи обробки».

Зустріч була організована для здобувачів спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія», 181 «Харчові технології». До лекції також долучилися директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри Тамара Носенко, викладачі кафедри та університету.

Наталія Сабадаш зауважила, що Євген Ребенок зумів поєднати практичний досвід із поглибленим вивченням теорії, має науковий ступінь кандидата технічних наук і викладає в Національному університеті «Чернігівський колегіум» імені Тараса Шевченка дисципліни «САПР», «Інженерна та комп’ютерна графіка», «Проектування харчових підприємств» й за потреби консультує хіміків-технологів нашої кафедри, які виконують кваліфікаційні роботи відповідного спрямування.

«SiccaDania» є виробником обладнання для харчової промисловості, зокрема й крохмале-патокової. Нині різні види модифікованого крохмалю знаходять широке застосування у харчових продуктах, косметичних виробах і фармацевтичній промисловості, як загущувачі стабілізатори, наповнювачі й емульгатори.

Євген Ребенок свою доповідь розпочав із виховних і морально-етичних підходів у підготовці кваліфікованих спеціалістів. Зорієнтував молодь на майбутній напрям виробничої діяльності, акцентував на основних вимогах, які висувають працедавці до робітників на ринку праці. Зосередив увагу на важливості отримання енциклопедичних знань під час навчання в університеті.

Фахівець представив англомовну презентацію, виконану для внутрішніх потреб кампанії «SiccaDania». У лекції була висвітлена цінна інформація щодо нативного крохмалю, сировинної бази, впливу походження нативного крохмалю на його модифікацію. Були представлені результати експериментальних досліджень провідних науковців галузі. Лекція також мала й практичний характер, адже студентам був представлений відеоматеріал, завдяки якому вдалося наочно розкрити принцип дії обладнання для отримання модифікованого крохмалю фізичними методами, що є вкрай важливим під час дистанційного навчання. Щодо хімічних методів для отримання цього класу харчових добавок – пан Євген запропонував їх розглянути під час наступної зустрічі.

З доповіді слухачі також зрозуміли, що модифікований крохмаль – це полімер, властивості якого змінні внаслідок дії фізичних і хімічних чинників. Він не має нічого спільного з генномодифікованими організмами (ГМО) – результатом втручанням в структуру ДНК живої клітини.

Наприкінці цієї інформативної зустрічі гість відповів на поставлені питання щодо різних способів модифікації крохмалю, їх застосування, як харчових добавок, перспектив економічного розвитку та надходження інвестицій у цю галузь. Студенти та викладачі подякували фахівцю за плідну зустріч і підтримали пропозицію щодо подальшої співпраці.

Опублікований: 09-12-2022
Читайте також:
Стартувало подання заявок на участь у щорічному конкурсі «Молодий вчений року»

Для відзначення досягнень українських молодих учених у різних галузях знань Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України (РМУ при МОН) оголосила подання заявок на участь у щорічному конкурсі «Молодий вчений року», що налічує 100 різних номінацій за 4-ма тематичними блоками. Положення про конкурс, перелік номінацій і критерії оцінюва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувало подання заявок на участь у щорічному конкурсі «Молодий вчений року» 10 серпня 2022

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи

27 січня 2022 року відбулася панельна сесія UNICA-Eutopia щодо питань дослідницької етики, в якій взяли участь викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Ірина Корецька, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, асистентка Ганна Березова та кафедри готельно-ресторанної спр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи 28 січня 2022

Розпочинається співпраця з фармацевтичною компанією ТОВ «БІОФАРМА ПЛАЗМА»

На кафедру біотехнології і мікробіології завітали представники компанії ТОВ «БІОФАРМА ПЛАЗМА» – медичний директор Марина Валова та директор з експорту Оксана Плотнікова. Разом із завідувачем кафедри, професором Тетяною Пирог, деканом факультету біотехнології та екологічного контролю Наталією Грегірчак, а також доцентами Вікторією Красінько та Оксан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочинається співпраця з фармацевтичною компанією ТОВ «БІОФАРМА ПЛАЗМА» 22 листопада 2019

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення

Це чудово, що Інтернет наразі надає здобувачам вищої освіти нашого університету доступ до різноманітних джерел для практики англійської мови, але не завжди ці джерела забезпечують і гарантують якість, безпеку та навчально-розвиваючу корисність матеріалу. Такі відео- та аудіоматеріали мають відповідати освітнім потребам і сприяти комплексному розвит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Твоя англійська і «TED Talks»: ідеї варті поширення 24 лютого 2021