Н У Х Т

Гуртківці Лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва дізналися все про НУХТ

18 січня 2021

Гуртківці Лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва дізналися все про НУХТ

Пандемія коронавірусу, що на жаль не вщухає, створила суттєві перешкоди перед абітурієнтами та їх батьками, у яких саме на часі питання вибору майбутнього фаху та університету. Саме тому, в умовах карантинних обмежень, викладачі кафедри біотехнології і мікробіології вже не вперше ефективно використовують сучасні засоби комунікації з майбутніми вступниками.

Ось і 17 січня 2021 року відбулася запланована онлайн-зустріч з учнями 10-х і 11-х класів, вихованцями гуртка Лабораторії експериментальної біології Київського палацу дітей та юнацтва (керівниця гуртка – Міліца Карєва), які є постійними відвідувачами різних профорієнтаційних заходів кафедри, починаючи від екскурсій і майстер-класів на кшталт «Кольори мікробіології» і закінчуючи традиційними днями відкритих дверей.

Викладацький склад кафедри біотехнології і мікробіології представляли доцентки Наталія Грегірчак (декан факультету біотехнології та екологічного контролю) і Світлана Тетеріна, а також асистент Віктор Удимович. Не втратили нагоди поспілкуватися із абітурієнтами й активісти-здобувачі кафедри Анна Ярова (магістрантка І-го року), Юлія Іванченко (студентка 3-го курсу) та Анна Косяк (студентка-першокурсниця), що залюбки долучилися до зустрічі.

У першу чергу викладачі мали на меті ознайомити майбутніх вступників із основними спеціальностями, серед яких і біотехнологія та біоінженерії, за якими вони можуть в майбутньому здобувати освіту в нашому університеті. Також не забули запросити старшокласників до участі в запланованому онлайн-Дні відкритих дверей, який відбудеться зовсім незабаром, 29 січня.

На початку зустрічі Наталія Грегірчак ознайомила присутніх із програмою заходу, в тому числі звернула увагу на можливість задавати запитання у чаті конференції протягом усього часу спілкування та виступів. Потім вона запропонувала школярам переглянути відеофільм «НУХТ – час обирати!», який продемонструвала Світлана Тетеріна. Цей ролик яскраво презентує не лише всі спеціальності, представлені в університеті, їх матеріальне та технічне забезпечення, знайомить із усіма перевагами навчання в НУХТ, а також демонструє можливості культурного і спортивного дозвілля, забезпеченого університетським спорткомплексом із басейном та урочистим, сучасним актовим залом.

Учні уважно слухали Світлану Тетеріну, котра ознайомила їх із традиціями кафедри біотехнології і мікробіології, що склалися за більш, ніж півсторіччя її існування. Також розповіла про особливості навчання біотехнологів і перспективи опанування фаху саме у НУХТ, можливості практичної підготовки і стажування здобувачів на провідних підприємствах харчової та фармацевтичної галузі України, про феєричні культурно-масові заходи, що традиційно відбуваються кожного року в університеті.

Наталія Грегірчак у своєму виступі акцентувала особливу увагу на термінах та особливостях вступної кампанії 2021 року, переліку необхідних сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання для вступу, ліцензійному обсязі прийому та кількості бюджетних місць. Окремо вона докладно повідала майбутнім вступникам про перспективи реального працевлаштування випускників-біотехнологів та їх кар’єрні злети, розповіла про випускників кафедри, які сьогодні займають ключові керівні посади як на вітчизняних, так і закордонних підприємствах фармацевтичного, природоохоронного та харчового спрямування.

Школярі виявили зацікавленість щодо особливостей навчального процесу в університеті, активно задавали запитання та фіксували контактну інформацію зі слайдів. Тож викладачі упевнені, що ще не раз зустрінуться з цими гостями кафедри і мають надію, що наступні зустрічі відбудуться вже в безпосередньо в університеті.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології щиро вдячний фахівцям Київського палацу дітей та юнацтва, зокрема керівниці гуртка Міліці Карєвій за увагу до талановитої молоді, її розвиток і надану можливість спілкуватися з учнями у такій теплій і доброзичливій атмосфері.

Опублікований: 18-01-2021
Читайте також:
В університеті стартує додатковий набір вступників на навчання

З 16 вересня в університеті стартує додатковий набір вступників на навчання. Так, набір на освітній ступінь «бакалавр» на основі повної загальної середньої освіти здійснюватиметься на вакантні місця, що фінансуються за кошти фізичних та юридичних осіб. Для вступу на навчання для здобуття ступеня «бакалавр» обов’язково потрібні позитивні результат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стартує додатковий набір вступників на навчання 01 вересня 2021

Підведені підсумки ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм»

15-17 травня на базі нашого університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм». Вдруге університет мав честь приймати гостей з усіх куточків України.  Цього разу заявки на участь подали 89 бакалаврів і 16 магістрів із 47 університетів, що готують фахівців для туристичної сфери. До складу журі олімпіади ув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підведені підсумки ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Туризм» 17 травня 2018

Високим науково-методичним рівнем з елементами креативності вразили магістри-маркетологи

На високому науково-методичному рівні з елементами креативності відбулися захисти магістерських робіт студентів денної і заочної форм навчання зі спеціальності 075 «Маркетинг». На розгляд були представлені якісні дипломні роботи на актуальні маркетингові теми сучасності. Можливість підтвердити освітній ступінь «магістр» мали  38 студентів-маркетоло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високим науково-методичним рівнем з елементами креативності вразили магістри-маркетологи 18 лютого 2020

Хінкально-шоколадний День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Гостинно зустрічали на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу школярів, майбутніх вступників. У лабораторії-ресторані відповідальні за профорієнтаційну роботу факультету Віра Зуйко і кафедри готельно-ресторанної справи Олена Блощинська презентували найгостинніші спеціальності «Готельно-ресторанна справа», «Туризм» і «Харчові техн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хінкально-шоколадний День гостинності факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 04 листопада 2019