Н У Х Т

Відбиток того, що нас оточує, на поверхні чашки Петрі

10 жовтня 2022

Відбиток того, що нас оточує, на поверхні чашки Петрі

Здобувачі-біотехнологи 4 курсу в рамках навчальної дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» провели дослідження по визначенню санітарно-мікробіологічного стану лабораторії та оточуючих приміщень. Пройшов час, і тепер вони мають результати своїх аналізів.

На минулому занятті методом седиментації були зроблені посіви на диференційно-діагностичні середовища проб атмосферного повітря з лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, з коридору корпусу А та зі сховища корпусу А.

Застосовуючи для кількісного аналізу формулу уроженця м. Полтава, всесвітньо відомого мікробіолога професора Василя Омелянського, здобувачі визначили, що повітря дослідних зон переважно відповідає значенням, що характерні для виробничих приміщень. Отже, дихати в університеті можна на повні груди, але не забуваймо, що карантин подовжено до кінця поточного року, тому масковий режим ніхто не відміняв!

Аналіз санітарно-мікробіологічного стану різноманітних поверхонь у виробничому приміщенні (і не тільки) виявився набагато цікавішим. Адже, окрім поверхонь лабораторних столів, обладнання тощо здобувачі вирішили дослідити стан поверхні власних речей, наприклад, чохла мобільного телефону. Чисельність мікроорганізмів, що значно різняться своїми культуральними ознаками, вразила «бувалих».

Вінцем став аналіз мікрофлори людини, як основного джерела комтамінації, зокрема, на фармацевтичному підприємстві. Висновок четвертокурсників: здобувачі-біотехнологи достатньо ретельно слідкують за гігієною порожнини рота, але замало уваги приділяють дезінфекції рук. Будьте пильними, епідсезон у самому розпалі!

Здобувачі-біотехнологи з цікавістю аналізували отримані результати та намагалися насититися можливістю дослідити морфологію мікроорганізмів, отриманих із оточуючого середовища. Адже про своїх «сусідів» треба знати все. 

Опублікований: 10-10-2022
Читайте також:
Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали

З метою підвищення мотивації до навчання викладачі із студентами спеціальності «Комп’ютерні науки» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ побували у ІТ-компанії «Eleks». «Eleks» – провідна українська ІТ-компанія, яка надає послуги з розроблення програмних продуктів, консультування та забезпечення контролю якості із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали 29 жовтня 2018

Як ставити перед собою омріяні цілі і досягати спортивних перемог

Щоб стати спортсменом потрібно наполегливо працювати, удосконалювати свою фізичну форму, витрачати багато часу на тренування, стежити за повноцінним харчуванням, але не менш важливо мати моральну підготовку і витривалість. Яскравий приклад, того, як ставити перед собою омріяні цілі, невпинно тренуватися та досягати спортивних перемог, щоразу демон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як ставити перед собою омріяні цілі і досягати спортивних перемог 19 квітня 2023

Профком вітає з Днем працівників освіти!

У дні початку золотої осені прийміть щирі вітання з професійним святом – Днем працівників освіти! Всіх нас об’єднує головна мета нашої спільної праці – допомагати молоді пізнати навколишній світ, здобути необхідні знання, а найголовніше – проявити таланти, набути моральні й духовні цінності та обрати вірний життєвий шлях. Наша глибока повага вам,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профком вітає з Днем працівників освіти! 01 жовтня 2021

Презентація найгостинніших спеціальностей від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

28 березня випускові кафедри факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу гостинно зустрічали учнів шкіл м. Києва і Київської області, щоб презентувати їм найгостинніші спеціальності – 241 «Готельно-ресторанна справа», 242 «Туризм» і 181 «Харчові технології». Цього дня завітали до навчального підрозділу також іноземці-слухачі підготовчи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація найгостинніших спеціальностей від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 30 березня 2019