Н У Х Т

Відбиток того, що нас оточує, на поверхні чашки Петрі

10 жовтня 2022

Відбиток того, що нас оточує, на поверхні чашки Петрі

Здобувачі-біотехнологи 4 курсу в рамках навчальної дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з основами НАССР» провели дослідження по визначенню санітарно-мікробіологічного стану лабораторії та оточуючих приміщень. Пройшов час, і тепер вони мають результати своїх аналізів.

На минулому занятті методом седиментації були зроблені посіви на диференційно-діагностичні середовища проб атмосферного повітря з лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології, з коридору корпусу А та зі сховища корпусу А.

Застосовуючи для кількісного аналізу формулу уроженця м. Полтава, всесвітньо відомого мікробіолога професора Василя Омелянського, здобувачі визначили, що повітря дослідних зон переважно відповідає значенням, що характерні для виробничих приміщень. Отже, дихати в університеті можна на повні груди, але не забуваймо, що карантин подовжено до кінця поточного року, тому масковий режим ніхто не відміняв!

Аналіз санітарно-мікробіологічного стану різноманітних поверхонь у виробничому приміщенні (і не тільки) виявився набагато цікавішим. Адже, окрім поверхонь лабораторних столів, обладнання тощо здобувачі вирішили дослідити стан поверхні власних речей, наприклад, чохла мобільного телефону. Чисельність мікроорганізмів, що значно різняться своїми культуральними ознаками, вразила «бувалих».

Вінцем став аналіз мікрофлори людини, як основного джерела комтамінації, зокрема, на фармацевтичному підприємстві. Висновок четвертокурсників: здобувачі-біотехнологи достатньо ретельно слідкують за гігієною порожнини рота, але замало уваги приділяють дезінфекції рук. Будьте пильними, епідсезон у самому розпалі!

Здобувачі-біотехнологи з цікавістю аналізували отримані результати та намагалися насититися можливістю дослідити морфологію мікроорганізмів, отриманих із оточуючого середовища. Адже про своїх «сусідів» треба знати все. 

Опублікований: 10-10-2022
Читайте також:
У навчально-науковому комплексі університету розпочався навчальний рік

У навчально-науковому комплексі нашого університету розпочався черговий навчальний рік. Цього року він стартує в надскладних умовах повномасштабної війни. Та наш колектив ніколи не стояв осторонь непростих викликів і пише історію нашої країни разом із тими, хто ціною власного життя виборює її незалежність і долає окупантів. 31 серпня 2022 року із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі університету розпочався навчальний рік 05 вересня 2022

Пробні роботи групи кондитерів вражають оригінальністю й смаком

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету розпочалися випускні іспити. Студенти групи кондитерів здають пробні роботи та дивують отриманими знаннями, здобутими навичками та здібностями. До оцінювання приготовлених страв залучені передові викладачі спецдисциплін кулінарного напряму, голова циклової комісії та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пробні роботи групи кондитерів вражають оригінальністю й смаком 24 січня 2020

Чергова перемога студентів-фінансистів

16-17 квітня у Миколаївському національному аграрному університеті відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» за спеціалізацією «Страхування». У конкурсі взяли участь 67 учасників, із яких лише 18 найсильніших пройшли у другий тур. В числі фіналістів достойно предста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова перемога студентів-фінансистів 20 квітня 2018