Н У Х Т

Online-лекторій від сомельє, винного експерта і естета для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справ»

24 лютого 2021

Online-лекторій від сомельє, винного експерта і естета для студентів спеціальності  «Готельно-ресторанна справ»

22 лютого в рамках дисципліни «Етнічні кухні» для здобувачів вищої освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся  довгоочікуваний online-лекторій «Натуральні, органічні та біодинамічні вина, їх ознаки та особливості. Які фактори впливають на ціну пляшки вина сьогодні» від запрошеного експерта галузі – сомельє, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова.

Кожний наш студент, який здобуває освіту у сфері гостинності, знає, що напої є частинною кулінарних традицій етнічного регіону. Сергій Чугайнов розповів про особливості роботи сомельє, свій кар’єрний шлях і досвід роботи у кращих підприємствах гостинності.

Спікер акцентував увагу на особливостях технологічного процесу натуральних, біодинамічних, органічних вин і відповідній міжнародній сертифікації їхньої якості. Він зазначив, що найбільшими організаціями, які надають сертифікати відповідності у сфері біодинаміки є «Biodivin» і «Demeter».

Міжнародні організації, які перевіряють екологічну чистоту винограднику та офіційно визнають його органічним, видають «Ecovin», «Bio» (Німеччина), «BioSuisse» (Швейцарія), «FNIVAB» (Франція), «Nature&Progres» (Бельгія) та «Delinat» (Австрія, Німеччина та Швейцарія). У США головним сертифікатором є Федеральне міністерство сільського господарства – USDA.

Захоплива розповідь Сергія Чугайнова змотивувала здобувачів на цікаві запитання: вплив регіону на особливості вина, класичні гастрономічні поєднання і головні гастрономічні правила, світові тренди у виноробстві, культура споживання напоїв, фактори впливу на якісні показники вина та формування вартості, ключові компетентності сомельє.

Слухачі лекторію з нетерпінням чекають на нову зустріч із Сергієм Чугайновим в offline-режимі.

Модератором гостьового лекторію виступила асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук, яка і запросила фахівця до нашого університету. Організаційні моменти зустрічі вирішували в. о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран і доцент кафедри Олександр Люлька.

Опублікований: 24-02-2021
Читайте також:
Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо»

30 жовтня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова лекція у рамках вивчення дисциплін «Технології продуктів спиртового бродіння» і «Технологія пива». На запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда лекцію «Сучасний стан і перспективи виробництва пива в Україні та світі» прочитав керівник проєктів «Власні броварні Сі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від керівника проєктів «Власні броварні Сільпо» 01 листопада 2023

Підприємницький батл управлінців персоналом

Підприємницька культура та мислення – не тренд, а мастхев сучасного фахівця. Це доводить і нещодавня ініціатива МОН щодо організації у вишах підприємницьких клубів, спрямована на розвиток підприємницьких навиків у студентів будь-яких спеціальностей. Кафедра економіки праці та менеджменту тренує ці soft skills у студентів освітньої програми «Управлі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підприємницький батл управлінців персоналом 02 листопада 2018

Студенти-біотехнологи проходять виробничу практику на ПрАТ ФФ «Дарниця»

Студенти 4 курсу кафедри біотехнології і мікробіології проходять виробничу практику на провідних підприємствах України. Зокрема на ПрАТ ФФ «Дарниця» теоретичні знання, здобуті в університеті, перевіряють Назар Костейков, Владислав Лазебник, Анастасія Скороход, Наталія Корх, Олена Дехтяренко, Олена Українець, Володимир Федоренко, Діана Сень, Роман Л...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-біотехнологи проходять виробничу практику на ПрАТ ФФ «Дарниця» 31 січня 2017

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр»

Сьогодні на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів заочної форми навчання. Усі доповідачі чітко і лаконічно представили результати своєї експериментальної роботи, впевнено і аргументовано відповідали на запитання. Студенти проявили кмітливість, ерудицію та обізнаність, відповідаючи н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Заочникам кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства присвоєний освітній рівень «Магістр» 21 червня 2018