Н У Х Т

Online-лекторій від сомельє, винного експерта і естета для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справ»

24 лютого 2021

Online-лекторій від сомельє, винного експерта і естета для студентів спеціальності  «Готельно-ресторанна справ»

22 лютого в рамках дисципліни «Етнічні кухні» для здобувачів вищої освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся  довгоочікуваний online-лекторій «Натуральні, органічні та біодинамічні вина, їх ознаки та особливості. Які фактори впливають на ціну пляшки вина сьогодні» від запрошеного експерта галузі – сомельє, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова.

Кожний наш студент, який здобуває освіту у сфері гостинності, знає, що напої є частинною кулінарних традицій етнічного регіону. Сергій Чугайнов розповів про особливості роботи сомельє, свій кар’єрний шлях і досвід роботи у кращих підприємствах гостинності.

Спікер акцентував увагу на особливостях технологічного процесу натуральних, біодинамічних, органічних вин і відповідній міжнародній сертифікації їхньої якості. Він зазначив, що найбільшими організаціями, які надають сертифікати відповідності у сфері біодинаміки є «Biodivin» і «Demeter».

Міжнародні організації, які перевіряють екологічну чистоту винограднику та офіційно визнають його органічним, видають «Ecovin», «Bio» (Німеччина), «BioSuisse» (Швейцарія), «FNIVAB» (Франція), «Nature&Progres» (Бельгія) та «Delinat» (Австрія, Німеччина та Швейцарія). У США головним сертифікатором є Федеральне міністерство сільського господарства – USDA.

Захоплива розповідь Сергія Чугайнова змотивувала здобувачів на цікаві запитання: вплив регіону на особливості вина, класичні гастрономічні поєднання і головні гастрономічні правила, світові тренди у виноробстві, культура споживання напоїв, фактори впливу на якісні показники вина та формування вартості, ключові компетентності сомельє.

Слухачі лекторію з нетерпінням чекають на нову зустріч із Сергієм Чугайновим в offline-режимі.

Модератором гостьового лекторію виступила асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук, яка і запросила фахівця до нашого університету. Організаційні моменти зустрічі вирішували в. о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран і доцент кафедри Олександр Люлька.

Опублікований: 24-02-2021
Читайте також:
Магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проаналізували ринок органічної продукції України

Студенти групи ТО-1-14М та доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш і Інна Зінченко відвідали ХІ Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів, який відбувся у м. Києві на Контрактовій площі. Організатор заходу – Федерація органічного руху України. Свою продукцію представили понад 30 операторів органічного р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів проаналізували ринок органічної продукції України 17 вересня 2019

Міжнародне співробітництво кафедри експертизи харчових продуктів

Наприкінці травня в місті Ляочен (провінція Шаньдун, Китай) за підтримки Китайського уряду відбулися Міжнародна конференція з обміну талантами (відділ у Ляочен) і Міжнародний лекційний зал Qilu, які відвідала професорка кафедри експертизи харчових продуктів, академік УАН Оксана Шульга. На заході були присутні представники Інституту технічної тепло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне співробітництво кафедри експертизи харчових продуктів 01 червня 2023

Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку

23 жовтня 2020 року в залі засідань колегії МОН України відбулося засідання оргкомітету WorldSkills Ukraine під головуванням заступника міністра освіти і науки Ігоря Гарбарука, де були підведенні підсумки національних змагань 2020 року. Цьогоріч національні змагання WorldSkills Ukraine відбувалися в екстремальних умовах – через пандемію COVID-19 ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний внесок наших студентів і викладачів в організацію та проведення WorldSkills Ukraine отримав високу оцінку 26 жовтня 2020

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

За традицією на кафедрі іноземних мов професійного спрямування напередодні Великодня доцентка кафедри, народна майстриня Інна Форостюк провела майстер-клас із розпису писанок і показала давню техніку розпису яйця воском та фарбами. Бо що повинно бути на столі у кожній хаті на свято? Звичайно ж, смачна великодня паска та різнокольорові писанки, які ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво писанкарства опанували викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування 29 квітня 2021