Н У Х Т

Online-лекторій від сомельє, винного експерта і естета для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справ»

24 лютого 2021

Online-лекторій від сомельє, винного експерта і естета для студентів спеціальності  «Готельно-ресторанна справ»

22 лютого в рамках дисципліни «Етнічні кухні» для здобувачів вищої освіти 3 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» відбувся  довгоочікуваний online-лекторій «Натуральні, органічні та біодинамічні вина, їх ознаки та особливості. Які фактори впливають на ціну пляшки вина сьогодні» від запрошеного експерта галузі – сомельє, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова.

Кожний наш студент, який здобуває освіту у сфері гостинності, знає, що напої є частинною кулінарних традицій етнічного регіону. Сергій Чугайнов розповів про особливості роботи сомельє, свій кар’єрний шлях і досвід роботи у кращих підприємствах гостинності.

Спікер акцентував увагу на особливостях технологічного процесу натуральних, біодинамічних, органічних вин і відповідній міжнародній сертифікації їхньої якості. Він зазначив, що найбільшими організаціями, які надають сертифікати відповідності у сфері біодинаміки є «Biodivin» і «Demeter».

Міжнародні організації, які перевіряють екологічну чистоту винограднику та офіційно визнають його органічним, видають «Ecovin», «Bio» (Німеччина), «BioSuisse» (Швейцарія), «FNIVAB» (Франція), «Nature&Progres» (Бельгія) та «Delinat» (Австрія, Німеччина та Швейцарія). У США головним сертифікатором є Федеральне міністерство сільського господарства – USDA.

Захоплива розповідь Сергія Чугайнова змотивувала здобувачів на цікаві запитання: вплив регіону на особливості вина, класичні гастрономічні поєднання і головні гастрономічні правила, світові тренди у виноробстві, культура споживання напоїв, фактори впливу на якісні показники вина та формування вартості, ключові компетентності сомельє.

Слухачі лекторію з нетерпінням чекають на нову зустріч із Сергієм Чугайновим в offline-режимі.

Модератором гостьового лекторію виступила асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук, яка і запросила фахівця до нашого університету. Організаційні моменти зустрічі вирішували в. о. завідувачки кафедри готельно-ресторанної справи Лариса Шаран і доцент кафедри Олександр Люлька.

Опублікований: 24-02-2021
Читайте також:
Нові медіаосвітні компетентності набув викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на саміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення до навчання впродовж усього життя для всіх. Старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко пройшов онлайн-навчання по програмі підвищення кваліфікації  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові медіаосвітні компетентності набув викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 квітня 2021

Ще один цікавий науковий міжнародний захід відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Науковці кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції долучилися до ще одного цікавого міжнародного заходу. Професори Наталія Ющенко та Олег Кузьмін, доцентки Ірина Корецька і Людмила Дейниченко, а також асистентка Ганна Березова були запрошені взяти участь у відкритій онлайн-секції міжнародної конференції Arla Food for Health (AFH), що в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще один цікавий науковий міжнародний захід відвідали викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 30 вересня 2022

Біоенерготехнологи – фахівці майбутнього!

А чи знаєте ви, що за історію розвитку людського суспільства споживання енергії з розрахунку на одну людину зросло більше ніж у 100 разів? Нині кожні 10-15 років світовий рівень споживання енергії практично подвоюється. Водночас запаси традиційних джерел енергії: нафти, вугілля, природного газу виснажуються, а спалювання викопних видів палива все б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біоенерготехнологи – фахівці майбутнього! 17 травня 2022

Акредитацію пройшли успішно – освітній програмі «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» бути!

Період підготовки акредитаційної справи освітньої програми «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»: збирання інформації, робота зі зовнішніми і внутрішніми стейкхолдерами, детальне опрацювання документів, підготовка фото- та відеозвітів, а також два місяці очікування завершення процедурних моментів прийняття рішення керівництвом Галузевої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитацію пройшли успішно – освітній програмі «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» бути! 16 квітня 2021