Н У Х Т

День Соборності у коледжах НУХТ

26 січня 2022

День Соборності у коледжах НУХТ

З нагоди відзначення Дня Соборності України у відокремлених структурних підрозділах університету відбулися цікаві тематичні заходи.

Викладачі Волинського фахового коледжу НУХТ Тетяна Андрусь і Оксана Харковська разом зі студентами групи ХТ-23 та членами Євроклубу провели інформативно-виховний захід «North or South, East or West, Ukraine is the best» у форматі квесту з використанням QR-кодів.

Капітани 2 команд одночасно отримали завдання англійською мовою для своїх команд. Виконати його команди повинні були якомога швидше і правильно. За кожне правильно виконане завдання команда отримувала QR-код, який студенти сканували і переходили за посиланням на текст, де вказана назва визначної пам’ятки  України. Потім учасники шукали серед зображень своє (назву якого вони отримали з QR-коду). Далі команда прикріпляла на карту зображення своєї визначної пам’ятки так, щоб вона відповідала її географічному розташуванню. Прикріпивши зображення у відповідне місце на карті України, команда отримувала наступне завдання.

Такий формат заняття допомагає розвивати у студентів логічне мислення, вміння орієнтуватися на карті, інтерес до творчих завдань, вміння працювати в команді та поповнити знання про Україну.

У Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбулися інтерактивні бесіди, дискусії, круглі столи, конференції об’єднані темою «Шлях до незалежності».

Керівники академічних груп ознайомили студентів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, значенням проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. Під час заходів згадали й нинішню ситуацію в країні. Російська агресія має на меті знищення України як незалежної держави. Сьогодні ми продовжуємо боротьбу за власну свободу.

Кульмінацією виховних годин стало створення «живого ланцюга» як символу єдності східних і західних земель країни.

Студенти групи 1-Х-124 Сумського фахового коледжу НУХТ грали в інтелектуальна гру-подорож «Чи знаєш ти Україну?». В ігровій формі вони поглибили свої знання про Україну, як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями та традиціями. При цьому учасники проявили творчу активність, вміння логічно мислити, працювати в команді. Було весело і цікаво.

Захід доповнила змістовна виставка «І є держава Україна, і є її невтрачений народ».

Відзначаючи День Соборності України, студенти Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ провели ряд флеш-мобів, присвячених історичним подіям 1919 року та сьогодення. Напередодні вони впорядкували фотовиставку, присвячену бійцям, що захищають єдність нашої держави на Донбасі та оформили черговий випуск «Історичного вісника». Під час годин спілкування з викладачами історії здобувачі освіти дізналися цікаву, маловідому інформацію про боротьбу українського народу за єдність.

У музеї історії коледжу студенти не тільки побачили сюжети про сьогоднішніх захисників  Соборності України, але і впізнали своїх земляків-односельців, які із зброєю в руках захищають нашу єдність. Велику цікавість викликала волонтерська діяльність молоді коледжу за останні вісім років оборони рідної землі від сусіда-агресора. Символом готовності берегти Україну стали ланцюги єдності на знак вшанування борців за єдину Україну.

Опублікований: 26-01-2022
Читайте також:
Пізнавальні й корисні вебінари відвідують наші викладачі й здобувачі освіти

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів разом зі своїми кураторськими групами взяли участь у вебінарі «Як зберегти й підтримати психічне здоров’я в умовах війни», організованому освітніми та громадськими організаціями України та Польщі: ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Центральним інститутом післядипл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пізнавальні й корисні вебінари відвідують наші викладачі й здобувачі освіти 13 травня 2022

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

8-9 травня Україна традиційно відзначає День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 8 травня в рамках декади циклової комісії суспільних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ відбувся мітинг пам’яті та примирення з нагоди відзначення 73-річниці Дня перемоги над нацизмом у Другій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 08 травня 2018

Наші викладачі – слухачі Третьої Пан Кавказької літньої школи від університету Хохшуле Гайзенхайма (Німеччина)

3 жовтня розпочалася Третя Пан Кавказька літня школа (3rd Pan Caucasian Summer School Wine Business) за напрямом виноробного бізнесу, організована університетом Хохшуле Гайзенхайма (м. Гайзенхайм, Німеччина) за підтримки Федерального міністерства освіти та наукових досліджень Німеччини і Німецької служби академічних обмінів (DAAD). У цьому році зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі – слухачі Третьої Пан Кавказької літньої школи від університету Хохшуле Гайзенхайма (Німеччина) 03 жовтня 2022

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений!

Чотири довгих-довгих, спекотних, виснажливих дні в on-line режимі відбувалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». З раннього ранку та до пізнього вечора члени Екзаменаційної комісії, не відриваючись від моніторів, переглядали презентації претендентів на здобуття о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дистанційний захист бакалаврів-біотехнологів успішно завершений! 18 червня 2020