Н У Х Т

День Соборності у коледжах НУХТ

26 січня 2022

День Соборності у коледжах НУХТ

З нагоди відзначення Дня Соборності України у відокремлених структурних підрозділах університету відбулися цікаві тематичні заходи.

Викладачі Волинського фахового коледжу НУХТ Тетяна Андрусь і Оксана Харковська разом зі студентами групи ХТ-23 та членами Євроклубу провели інформативно-виховний захід «North or South, East or West, Ukraine is the best» у форматі квесту з використанням QR-кодів.

Капітани 2 команд одночасно отримали завдання англійською мовою для своїх команд. Виконати його команди повинні були якомога швидше і правильно. За кожне правильно виконане завдання команда отримувала QR-код, який студенти сканували і переходили за посиланням на текст, де вказана назва визначної пам’ятки  України. Потім учасники шукали серед зображень своє (назву якого вони отримали з QR-коду). Далі команда прикріпляла на карту зображення своєї визначної пам’ятки так, щоб вона відповідала її географічному розташуванню. Прикріпивши зображення у відповідне місце на карті України, команда отримувала наступне завдання.

Такий формат заняття допомагає розвивати у студентів логічне мислення, вміння орієнтуватися на карті, інтерес до творчих завдань, вміння працювати в команді та поповнити знання про Україну.

У Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбулися інтерактивні бесіди, дискусії, круглі столи, конференції об’єднані темою «Шлях до незалежності».

Керівники академічних груп ознайомили студентів з основними державотворчими подіями становлення незалежної України, значенням проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі в Києві. Під час заходів згадали й нинішню ситуацію в країні. Російська агресія має на меті знищення України як незалежної держави. Сьогодні ми продовжуємо боротьбу за власну свободу.

Кульмінацією виховних годин стало створення «живого ланцюга» як символу єдності східних і західних земель країни.

Студенти групи 1-Х-124 Сумського фахового коледжу НУХТ грали в інтелектуальна гру-подорож «Чи знаєш ти Україну?». В ігровій формі вони поглибили свої знання про Україну, як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями та традиціями. При цьому учасники проявили творчу активність, вміння логічно мислити, працювати в команді. Було весело і цікаво.

Захід доповнила змістовна виставка «І є держава Україна, і є її невтрачений народ».

Відзначаючи День Соборності України, студенти Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ провели ряд флеш-мобів, присвячених історичним подіям 1919 року та сьогодення. Напередодні вони впорядкували фотовиставку, присвячену бійцям, що захищають єдність нашої держави на Донбасі та оформили черговий випуск «Історичного вісника». Під час годин спілкування з викладачами історії здобувачі освіти дізналися цікаву, маловідому інформацію про боротьбу українського народу за єдність.

У музеї історії коледжу студенти не тільки побачили сюжети про сьогоднішніх захисників  Соборності України, але і впізнали своїх земляків-односельців, які із зброєю в руках захищають нашу єдність. Велику цікавість викликала волонтерська діяльність молоді коледжу за останні вісім років оборони рідної землі від сусіда-агресора. Символом готовності берегти Україну стали ланцюги єдності на знак вшанування борців за єдину Україну.

Опублікований: 26-01-2022
Читайте також:
Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи стали учасниками масштабної гастрономічний події в Україні для всіх, хто працює з тістом – PRO TISTO FORUM 2025, яка відбулася у КВЦ «Парковий». Колектив кафедри завітав на PRO TISTO 2025 на запрошення ідеолога проєкту – шеф-кухаря та піцайоло з 18-річним досвідом Віталія Колошиця. Серед спікерів – пі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи – на масштабній гастрономічній події PRO TISTO FORUM 2025 23 вересня 2025

Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики

На кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів завершилася переддипломна практика здобувачів 4-го курсу. Перед початком практики на засіданні кафедри була затверджена процедура її проведення в умовах загальнонаціонального карантину, відповідно до неї завчасно усім студентам було повідомлено, яким чином відбуватиметься цей захід у цьому навчальном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів успішно захистили звіти за результатами проходження переддипломної практики 05 травня 2020

Вітаємо першокурсників: відбулася урочиста церемонія посвяти в студенти Національного університету харчових технологій

23 вересня 2022 року університет урочисто вітав цьогорічних першокурсників бакалаврату. Традиційна посвята в студенти Національного університету харчових технологій розпочалася з Гімну України. Далі слово взяв ректор, доктор технічних наук, професор Олександр Шевченко. Він тепло привітав присутніх і побажав першокурсникам високих звершень і легких...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо першокурсників: відбулася урочиста церемонія посвяти в студенти Національного університету харчових технологій 23 вересня 2022

Юні науковиці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – учасниці «Black Sea Science-2024»

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black Sea Science» щорічно проводиться на базі Одеського національного технологічного університету під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association. Традиційно до участі у конкурсі за напрямком «Туризм та готельно-ресторанна справа» долучилися здобувачі освіти факультету готельно-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Юні науковиці факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – учасниці «Black Sea Science-2024» 25 березня 2024