Н У Х Т

Ще один успішний захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування»

19 грудня 2023

Ще один успішний захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування»

15 грудня відбувся ще один захист дисертаційної роботи на здобуття ступеня «Доктор філософії» інженерно-технічної спеціальності. Цього дня дисертацію «Оптимізація параметрів підготовки та розподілення теплоносія сушильних дискових розпилювальних комплексів» у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування» захищав Валентин Туфекчі.

Дисертація присвячена розробленню та удосконаленню конструкцій сушильних дискових розпилювальних комплексів шляхом теоретичного та експериментального дослідження параметрів роботи обладнання, сформованого на результатах моделювання потоків обчислювальної гідродинаміки.

Структура проведених здобувачем досліджень базується на системному поєднанні методів оптимізації комп’ютерного моделювання ANSYS FLUENT (CFD-технологій) та практичних даних, отриманих за результатами проведених експериментальних досліджень із застосуванням розроблених і виготовлених лабораторних стендів, оснащених контрольно-вимірювальними цифровими комплексами; математико-статистичного аналізу; теорії гідрогазодинаміки і тепломасоперенесення.

Дослідження виконані під науковим керівництвом кандидата технічних наук, доцента кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Юрія Вересоцького в рамках науково-дослідної роботи кафедри «Наукові засади інтенсифікації процесів та удосконалення обладнання харчових виробництв».

За темою дисертації науковцем опубліковано 14 праць та отримано 2 патенти України на корисну модель.

Разову спеціалізовану раду з розгляду дисертації очолив доктор технічних наук, професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Валерій Мирончук.

У складі ради працювали рецензенти – докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Людмила Кривопляс-Володіна і кандидат технічних наук, доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Віталій Пономаренко та офіційні опоненти – доктор технічних наук, професор кафедри репрографії Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Євгеній Штефан і кандидат технічних наук, старший науковий співробітник, провідний науковий співробітник відділу тепломасопереносу в теплотехнологіях Інституту технічної теплофізики НАН України В’ячеслав Михайлик.

Під час обговорення представленої роботи, як рецензенти, так і опоненти високо оцінили наукове дослідження, наголосивши на його важливості для розроблення нового енергоефективного обладнання для сушіння молочних продуктів. Особливо було відзначено інноваційний підхід і методи оптимізації. Результати досліджень стали науковою основою для практичних рекомендацій щодо удосконалення існуючих технологій та створення інноваційних конструкцій дискових розпилювальних комплексів із метою зменшення енерговитрат і забезпечення якості кінцевого продукту. Зокрема, було відзначено успішне впровадження розробок у промисловості на підприємствах ТОВ «Камоцці», ТОВ «ТАН», ДП «Старокостянтинівський молочний завод».

За результатами публічного захисту, спеціалізована вчена рада відкритим голосуванням одноголосно присудила Валентину Туфекчі ступінь доктора філософії у галузі знань 13 «Механічна інженерія» за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Вітаємо здобувача та його наукового керівника! Бажаємо натхнення та успіхів у подальших дослідженнях, нових значущих творчих досягнень!

Опублікований: 19-12-2023
Читайте також:
Сила маркетплейсів на гостьовій лекції для здобувачів-маркетологів

16 жовтня кафедра маркетингу організувала гостьову лекцію «Сила маркетплейсів». Спікер – співзасновник маркетингової агенції «Ціль» Дмитро Машталір дав можливість здобувачам глибше поринути в тему маркетплейсів і цього ринку загалом. Окрім теорії, було багато практичних кейсів, як от, що всі великі гравці (Prom, Rozetka, OLX) можна порівняти з офл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сила маркетплейсів на гостьовій лекції для здобувачів-маркетологів 17 жовтня 2023

Ефективне і корисне для магістрантів практичне заняття доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування

23 березня доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Яна Окопна провела відкрите практичне заняття «Styles of modern English language. Academic style of speech. Oral and written forms of academic style. Business paper language. The methods to select and process the foreign-language scientific materials in research activity. Academic l...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективне і корисне для магістрантів практичне заняття доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування 25 березня 2021

НУХТ-AbitFest-2022

21 травня наш університет знову приймав гостей – майбутніх вступників та їх батьків. Враховуючи безпекову ситуацію, ми не змогли запросити охочих відвідати його офлайн. Тому скористалися онлайн-технологіями, аби наші гості змогли отримати вичерпну інформацію про наш навчальний заклад, а головне, про те, як відбуватиметься вступ у нинішніх непростих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ-AbitFest-2022 21 травня 2022

Починаємо рік із підсумків і окреслення планів: відбулися загальні збори трудового колективу університету

29 серпня у актовій залі відбулися традиційні загальні збори трудового колективу нашого університету. Ректор Анатолій Українець розпочав їх із повідомлення про те, що цього дня вперше, відповідно до Указу Президента України, відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісніс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Починаємо рік із підсумків і окреслення планів: відбулися загальні збори трудового колективу університету 29 серпня 2019