Н У Х Т

На допомогу науковцям: відкрито доступ до повнотекстових публікацій міжнародного видавництва «Springer Nature»

09 січня 2020

На допомогу науковцям: відкрито доступ до повнотекстових публікацій міжнародного видавництва «Springer Nature»

З січня 2020 р. за сприяння Міністерства освіти і науки відкрито доступ до повнотекстових публікацій відомого міжнародного видавництва «Springer Nature».

Колекція містить понад 3 тисячі журналів, що тематично охоплюють математичні, природничі, економічні, технічні та гуманітарні науки, право та міжнародні відносини. Більшість ресурсів індексуються базами даних Scopus та Web of Science і належать до категорії журналів перших двох квартилів (Q1, Q2).

Університети та наукові установи, які раніше оформили через Державну науково-технічну бібліотеку доступ до баз даних Scopus або/та Web of science, отримали доступ до «Springer Nature» автоматично.

«Інтеграція наших науковців у світовий дослідницький простір є одним із пріоритетів роботи МОН на найближчі 5 років. Звісно, важливим елементом такої інтеграції є вільний доступ українських вчених до результатів роботи їхніх закордонних колег. Ще в травні минулого року ми дали можливість всім вишам і науковим установам – незалежно від відомчого підпорядкування – підключитися до міжнародних баз даних Scopus та Web of science. Передплата була забезпечена коштом бюджету, наразі доступ отримали понад 430 закладів. Тепер ми забезпечили доступ до всіх журналів «Springer Nature» – одного з найбільших світових видавців академічних і науково-популярних книг та журналів», – повідомив гендиректор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Він окремо наголосив, що для українських вчених будуть відкриті саме повні тексти. Такий винятковий доступ до ресурсів провідного наукового видавця організований вперше за часів незалежності.

«Це – необхідне рішення для української науки, адже «Springer Nature» є одним із найпопулярніших видавців серед наших авторів-учених. Доступ до повних текстів дозволить їм краще розуміти актуальність тих чи інших досліджень, готувати якісніші статті чи лекції, шукати наукові контакти тощо», – зазначив Дмитро Чеберкус.

Доступ забезпечується лише з локальної мережі університету та бібліотеки з автоматизованих робочих місць. За довідками звертайтеся до відділу інформаційних технологій Науково-технічної бібліотеки (ліве крило, 1 поверх, кабінет 4). Тел. 287-94-77, внутрішній 94-77.

Приємного користування!

Опублікований: 09-01-2020
Читайте також:
Вебінар щодо програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства відвідали викладачі

15 листопада 2022 р. Національною асоціацією ресторанів США був організований вебінар «Харчова безпека кожного дня» (Food Safety Every Day), присвячений посиленню програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства. Спікерами заходу виступили віце-президент із безпеки харчових продуктів компанії Steritech Кріс Бойлз і менеджерка...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вебінар щодо програм безпеки харчової продукції у закладах ресторанного господарства відвідали викладачі 16 листопада 2022

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя»

Наші викладачі і науковці тісно й плідно співпрацюють із вітчизняними та зарубіжними колегами не лише харчової, але й інших галузей, а також із провідними медичними установами. У рамках договору про співпрацю між нашим університетом і ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» МОЗ України директ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачки НУХТ у ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Л.І. Медведя» 31 січня 2022

Про особливості навчання школярам Хмельниччини розповіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко та Ганна Пастух в онлайн-форматі зустрілися з учнями Гвардійського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ст., гімназія» (Хмельницька область). Викладачки розповіли про особливості навчання на кафедрі за спеціальністю 181 «Харчові технології». Учні діз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості навчання школярам Хмельниччини розповіли доцентки кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 23 листопада 2020

Знайомство з «Maya Cake»

Наприкінці опанування курсу навчальної дисципліни «Технології кондитерських виробів» здобувачі спеціальності 181 «Харчові технології» мали цікаву зустріч зі стейкхолдерами – засновниками кондитерського підприємства «Maya Cake» В’ячеславом і Майєю та їх колегами Міхаелем та Еммою. Гості розповіли студентській аудиторії про своє підприємство, якому ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство з «Maya Cake» 02 червня 2025