Н У Х Т

Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ

19 грудня 2022

Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ

У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм» беруть участь у заходах проєкту «Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ». Завдячуючи Національній ресторанній асоціації України, наші здобувачі спілкуються з виноробами, дізнаються про принципи виробництва, особливості продажу українського вина, плани розвитку учасників ринку.

У листопаді спікерами зустрічі від НРАУ виступили: директор з продажів Chateau Chizay Олександр Мересій та сомельє і співвласник київського винного бару Win Bar Олег Кравченко. Розглядалася історія виноробства в Закарпатті (з ХIV ст.), зокрема, робота відомих «Королівських винних підвалів» у Берегово, визначалася роль природних умов для вирощування винограду, а також принципи роботи виноробень та їх унікальність. Здобувачі познайомилися з роботою виноробного комплексу Chateau Chizay, який виробляє вина зі шести білих і чотирьох темних сортів винограду, в тому числі кошерні та vegan, має музей виноробства Чіза, організовує екскурсії. Дізналися, що поточний рік в Україні був найбільш посушливим за останні 20 років, але це не завадило комплексу зібрати врожай винограду. Здобувачі зауважили, що Chateau Chizay впроваджує концепцію винного містечка, як сучасної туристичної локації.

Грудневий лекторій від НРАУ був присвячений роботі виноробні «Біологіст». Спікером заходу став власник виноробні Ігор Петренко, винний негоціант із 25-річним досвідом роботи та винороб в останні 8 років. Він розповів про унікальні та неперевершені вина з мінімальним втручанням у природні процеси бродіння, використання гравітаційного принципу та суворого контролю за температурою, адже крафтова виноробня «Біологіст» виробляє біодинамічне вино. Відповів на питання здобувачів щодо ефективності продажів через власний офлайн-магазин та онлайн-магазин, а також наголосив на важливості співпраці крафтових виноробів із рестораторами.

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу і здобувачі освіти щиро вдячні Національній ресторанній асоціації України за реалізацію цікавого проєкту й чекають на нові захоплюючі зустрічі!

Опублікований: 19-12-2022
Читайте також:
Другий день Міжнародної Зимової Школи Жана Моне…

6 грудня 2023 р. відбулося друге онлайн-засідання Міжнародної Зимової Школи Жана Моне «Менеджмент академічних проєктів та ефективна комунікація». Цього дня говорили про Європейські студії: напрям Жана Моне програми Еразмус+. Спікери –  доцентка кафедри екології та екоменеджменту нашого університету, координаторка проєктів Жана Моне JM RE та JM REW...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другий день Міжнародної Зимової Школи Жана Моне… 07 грудня 2023

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії

Доцентка Тетяна Петренко 15 листопада 2023 року провела відкрите лекційне заняття з дисципліни «Хімія в харчових технологіях. Модуль 5. Фізична та колоїдна хімія» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Тема лекції – «Загальна характеристика дисперсних систем, їх класифікація, властивості, методи одержан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Демонстрація педагогічної майстерності на відкритій лекції доцентки кафедри харчової хімії 16 листопада 2023

У Навчально-науковому інституті економіки і  управління НУХТ відбувся бізнес-турнір «Стратегія фірми-2018»

12-13 квітня студенти всіх спеціальностей і всіх курсів Навчально-наукового інституту економіки і  управління НУХТ могли спробувати свої сили в управлінні компанією в рамках V Всеукраїнського бізнес-турніру «Стратегія фірми-2018». Зауважимо, що турнір відбувається у рамках проведення дослідно-експериментальної роботи всеукраїнського рівня за темою ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інституті економіки і управління НУХТ відбувся бізнес-турнір «Стратегія фірми-2018» 13 квітня 2018

Високий фаховий рівень наших здобувачів засвідчують перемоги на конкурсах наукових робіт

На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2019/2020 н.р. зі спеціальності «Економіка та управління у сфері торгівлі», на який були подані 74 роботи від 86 учасників. Через карантинні обмеження, відповідно до листа ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий фаховий рівень наших здобувачів засвідчують перемоги на конкурсах наукових робіт 26 червня 2020