Н У Х Т

Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ

19 грудня 2022

Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ

У рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України» здобувачі другого курсу спеціальності «Туризм» беруть участь у заходах проєкту «Онлайн-зустрічі з українськими виноробами від НРАУ». Завдячуючи Національній ресторанній асоціації України, наші здобувачі спілкуються з виноробами, дізнаються про принципи виробництва, особливості продажу українського вина, плани розвитку учасників ринку.

У листопаді спікерами зустрічі від НРАУ виступили: директор з продажів Chateau Chizay Олександр Мересій та сомельє і співвласник київського винного бару Win Bar Олег Кравченко. Розглядалася історія виноробства в Закарпатті (з ХIV ст.), зокрема, робота відомих «Королівських винних підвалів» у Берегово, визначалася роль природних умов для вирощування винограду, а також принципи роботи виноробень та їх унікальність. Здобувачі познайомилися з роботою виноробного комплексу Chateau Chizay, який виробляє вина зі шести білих і чотирьох темних сортів винограду, в тому числі кошерні та vegan, має музей виноробства Чіза, організовує екскурсії. Дізналися, що поточний рік в Україні був найбільш посушливим за останні 20 років, але це не завадило комплексу зібрати врожай винограду. Здобувачі зауважили, що Chateau Chizay впроваджує концепцію винного містечка, як сучасної туристичної локації.

Грудневий лекторій від НРАУ був присвячений роботі виноробні «Біологіст». Спікером заходу став власник виноробні Ігор Петренко, винний негоціант із 25-річним досвідом роботи та винороб в останні 8 років. Він розповів про унікальні та неперевершені вина з мінімальним втручанням у природні процеси бродіння, використання гравітаційного принципу та суворого контролю за температурою, адже крафтова виноробня «Біологіст» виробляє біодинамічне вино. Відповів на питання здобувачів щодо ефективності продажів через власний офлайн-магазин та онлайн-магазин, а також наголосив на важливості співпраці крафтових виноробів із рестораторами.

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу і здобувачі освіти щиро вдячні Національній ресторанній асоціації України за реалізацію цікавого проєкту й чекають на нові захоплюючі зустрічі!

Опублікований: 19-12-2022
Читайте також:
Факультет БТЕК відкриває двері для вступників-2022

Є речі, які ніщо не змінить: Україні, як і раніше, потрібні кваліфіковані спеціалісти, біотехнологія залишається провідною наукою ХХІ століття, а стан довкілля завжди буде в фокусі сучасного суспільства і саме у НУХТ готують висококваліфікованих біотехнологів та екологів! У силу незалежних від нас обставин якось особливо непомітно промайнули остан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Факультет БТЕК відкриває двері для вступників-2022 20 червня 2022

На фінішній прямій ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

11 та 12 січня 2022 року управлінням освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації, Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти в дистанційному форматі був проведений обласний етап ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. У конкурсі взяли участь 70 учнів 5-11 к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На фінішній прямій ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка 18 січня 2022

Усе про вплив COVID-2019 на організм людини знають тепер наші третьокурсники

Коронавірусна хвороба COVID-19 наразі є глобальною проблемою для людства, набувши характеру пандемії. З позиції токсикологів назріла необхідність узагальнити літературні дані про патогенетичні та патофізіологічні механізми формування основних клінічних проявів COVID-19 і обґрунтувати шляхи оптимізації лікувальних стратегій. Лекторка дисципліни «Ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про вплив COVID-2019 на організм людини знають тепер наші третьокурсники 20 січня 2021

Гостьова лекція від генерального директора компанії «Elevator 911»

На запрошення доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна Євгена Харченка генеральний директор компанії «Elevator 911» Руслан Мартиненко в рамках дисципліни «Інновації в зернових технологіях» прочитав онлайн-лекцію «Інноваційні технології в сушінні зерна» для здобувачів вищої освіти першого курсу, освітнього ступеня «Магістр», спеціальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від генерального директора компанії «Elevator 911» 10 листопада 2021