Н У Х Т

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня 2020

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня Україна разом із усім світом відзначає День охорони праці. Цього року Міжнародною організацією праці визначений девіз Дня охорони праці – «Зупинимо пандемію: безпека здоров’я на роботі може врятувати життя».

Завдання роботодавця – створити безпечні умови праці на робочих місцях. Атака нового коронавірусу – випробування не лише людського імунітету, а й здатності швидко організувати захисні заходи.

Що допомагає зберігати спокій і порядок у надзвичайних ситуаціях? Чіткий план дій! Керівник має в критичні моменти заряджати команду працівників впевненістю. А впевнений той, хто знає, що робити.

Поясніть працівникам, що наразі єдиний спосіб захиститися – це профілактика. Працівників, що працюють не в дистанційному режимі, забезпечте засобами гігієни та дезінфекції – милом, антисептиками на спиртовій основі, тощо. Запровадьте для них чіткий режим провітрювання через кожні дві години. Контролюйте, як прибирають приміщення. Наголосіть працівникам на ключовому правилі – «Руки – відстань – обличчя»: часто мийте руки теплою водою з милом щонайменше 20 секунд чи обробляйте дезінфекційними засобами зі вмістом спирту щонайменше 60%; уникайте близького контакту з тими, хто кашляє. Відстань – хоча б 1 м; не торкайтеся очей, носа та рота немитими руками. Правила прості, але саме вони разом із імунітетом працюють нашим щитом. Ці правила експерти сформували за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Розмістіть на корпоративному ресурсі відповіді на запитання, що працівники задають найчастіше щодо COVID-19. Проведіть міні-тренінг «Як правильно використовувати захисну маску». Проінформуйте працівників про те, що температура тіла 37,30С – це перший сигнал, що потрібно залишатися вдома. Прийом жарознижувальних препаратів не лікує, а лише маскує інфікування. Пропишіть порядок дій хворого працівника та керівника, наприклад, у правилах внутрішнього трудового розпорядку.

Обізнаність і поінформованість – найпотужніша зброя в сучасному світі. Дослухаємось до порад ВООЗ і МОЗ: дотримуємося гігієни та безпечної відстані, звертаємо увагу на сигнали власного організму та не нехтуємо зверненням до лікаря за симптомів респіраторної хвороби.

З нагоди свята викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці разом із фахівцями відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ бажають усім працівникам міцного здоров’я, витримки, незламної сили духу, оптимізму. І обов’язково. щоб наше життя складалося лише зі щасливих випадків, а робота приносила радість, відчуття задоволення і, звичайно, захищеності!

Опублікований: 28-04-2020
Читайте також:
Магістранти-маркетологи на Media Challenge by Dentsu Aegis Network Ukraine

Студенти 1-го курсу магістратури спеціальності «Маркетинг» Катерина Москаленко, Вікторія Савчук та Олександр Червоний взяли участь у медіа-челенджі, який відбувся у бізнес центрі «Європасаж» за підтримки студентської організації STUD-POINT та компанії Dentsu Aegis Network Ukraine. Медіа-захід відбувався у декілька етапів: реєстрація учасників і ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-маркетологи на Media Challenge by Dentsu Aegis Network Ukraine 08 травня 2018

На підприємстві Групи «Т.В. Frut» побували студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ

Викладачі циклової комісії технології бродильних виробництв Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Лідія Вольська, Олександра Довбуш, Леся Ющак і завідувач механіко-технологічного відділення Мирослава Сагайдак зі студентами груп БВ-3, БВ-4 (спеціальність «Бродильне виробництво і виноробство») та ЕР-4 (спеціальність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На підприємстві Групи «Т.В. Frut» побували студенти Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ 23 жовтня 2018

Традиційна благодійна акція до Дня Святого Миколая кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

До Дня Святого Миколая голова благодійного сектору Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Ілля Сапельніков і викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Наталія Божок організували спільну благодійну акцію для дітей із особливими потребами Нововолинської спеціальної школи №9. Для кабінету корекції, на баз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційна благодійна акція до Дня Святого Миколая кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 16 грудня 2020

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style»

Компанія «Leko Style» є провідною із надання  косметичних інгредієнтів на ринку України. Окрім постачання сировини, компанія проводить різноманітні тренінги, майстер-класи, консультації, а також розробляє інноваційні косметичні засоби. Цього року компанія започаткувала серію семінарів, які проводила у різних регіонах України. Завершальний семінар ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style» 12 листопада 2018