Н У Х Т

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня 2020

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня Україна разом із усім світом відзначає День охорони праці. Цього року Міжнародною організацією праці визначений девіз Дня охорони праці – «Зупинимо пандемію: безпека здоров’я на роботі може врятувати життя».

Завдання роботодавця – створити безпечні умови праці на робочих місцях. Атака нового коронавірусу – випробування не лише людського імунітету, а й здатності швидко організувати захисні заходи.

Що допомагає зберігати спокій і порядок у надзвичайних ситуаціях? Чіткий план дій! Керівник має в критичні моменти заряджати команду працівників впевненістю. А впевнений той, хто знає, що робити.

Поясніть працівникам, що наразі єдиний спосіб захиститися – це профілактика. Працівників, що працюють не в дистанційному режимі, забезпечте засобами гігієни та дезінфекції – милом, антисептиками на спиртовій основі, тощо. Запровадьте для них чіткий режим провітрювання через кожні дві години. Контролюйте, як прибирають приміщення. Наголосіть працівникам на ключовому правилі – «Руки – відстань – обличчя»: часто мийте руки теплою водою з милом щонайменше 20 секунд чи обробляйте дезінфекційними засобами зі вмістом спирту щонайменше 60%; уникайте близького контакту з тими, хто кашляє. Відстань – хоча б 1 м; не торкайтеся очей, носа та рота немитими руками. Правила прості, але саме вони разом із імунітетом працюють нашим щитом. Ці правила експерти сформували за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Розмістіть на корпоративному ресурсі відповіді на запитання, що працівники задають найчастіше щодо COVID-19. Проведіть міні-тренінг «Як правильно використовувати захисну маску». Проінформуйте працівників про те, що температура тіла 37,30С – це перший сигнал, що потрібно залишатися вдома. Прийом жарознижувальних препаратів не лікує, а лише маскує інфікування. Пропишіть порядок дій хворого працівника та керівника, наприклад, у правилах внутрішнього трудового розпорядку.

Обізнаність і поінформованість – найпотужніша зброя в сучасному світі. Дослухаємось до порад ВООЗ і МОЗ: дотримуємося гігієни та безпечної відстані, звертаємо увагу на сигнали власного організму та не нехтуємо зверненням до лікаря за симптомів респіраторної хвороби.

З нагоди свята викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці разом із фахівцями відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ бажають усім працівникам міцного здоров’я, витримки, незламної сили духу, оптимізму. І обов’язково. щоб наше життя складалося лише зі щасливих випадків, а робота приносила радість, відчуття задоволення і, звичайно, захищеності!

Опублікований: 28-04-2020
Читайте також:
Студентка спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» – срібний призер Відкритого кубку України з кіокушинкай карате

15 грудня відбувся Відкритий кубок України серед дорослих жінок, чоловіків і ветеранів із кіокушинкай карате. Студентка спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ Анастасія Осокіна взяла участь у Кубку, виступивши в категорії 1985-2001 років народження (вага до 55 кг). Анастасія пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» – срібний призер Відкритого кубку України з кіокушинкай карате 18 грудня 2019

Першокурсники-експерти досліджують історію нашого народу

Здобувачі вищої освіти групи ХЕ-1-7 разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анною Логіновою відвідали експозицію історичного проєкту «[Не]знищен[н]і». Мультимедійний історичний проєкт «[Не]знищен[н]і» розповідає нашу історію від початку репресивних переслідувань, ілюструючи її особистими життєвими сценаріями ку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники-експерти досліджують історію нашого народу 05 жовтня 2023

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають

13 травня 2025 р. у рамках лекційних занять із дисциплін «Конструювання технологічного обладнання харчових виробництв» і «Високоефективні процеси і обладнання галузі» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» освітньої програми «Інжиніринг харчових виробництв» і освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» освітньо-наукової програми «Машини та а...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від фахівців-практиків тривають 16 травня 2025

Практичні аспекти співпраці зі стейкхолдерами

Магістранти кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв стажуються і працюють у HLR – потужній компанії із продажу і технічного сервісу обладнання для лабораторій та підприємств фармацевтичної, харчової, пакувальної та поліграфічної галузей. Викладачі спостерігають за професійним ростом магістрантів, набутими компетенціями, їх мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні аспекти співпраці зі стейкхолдерами 22 грудня 2023