Н У Х Т

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня 2020

Фахівці кафедри екологічної безпеки та охорони праці і відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ вітають з Днем охорони праці

28 квітня Україна разом із усім світом відзначає День охорони праці. Цього року Міжнародною організацією праці визначений девіз Дня охорони праці – «Зупинимо пандемію: безпека здоров’я на роботі може врятувати життя».

Завдання роботодавця – створити безпечні умови праці на робочих місцях. Атака нового коронавірусу – випробування не лише людського імунітету, а й здатності швидко організувати захисні заходи.

Що допомагає зберігати спокій і порядок у надзвичайних ситуаціях? Чіткий план дій! Керівник має в критичні моменти заряджати команду працівників впевненістю. А впевнений той, хто знає, що робити.

Поясніть працівникам, що наразі єдиний спосіб захиститися – це профілактика. Працівників, що працюють не в дистанційному режимі, забезпечте засобами гігієни та дезінфекції – милом, антисептиками на спиртовій основі, тощо. Запровадьте для них чіткий режим провітрювання через кожні дві години. Контролюйте, як прибирають приміщення. Наголосіть працівникам на ключовому правилі – «Руки – відстань – обличчя»: часто мийте руки теплою водою з милом щонайменше 20 секунд чи обробляйте дезінфекційними засобами зі вмістом спирту щонайменше 60%; уникайте близького контакту з тими, хто кашляє. Відстань – хоча б 1 м; не торкайтеся очей, носа та рота немитими руками. Правила прості, але саме вони разом із імунітетом працюють нашим щитом. Ці правила експерти сформували за рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Розмістіть на корпоративному ресурсі відповіді на запитання, що працівники задають найчастіше щодо COVID-19. Проведіть міні-тренінг «Як правильно використовувати захисну маску». Проінформуйте працівників про те, що температура тіла 37,30С – це перший сигнал, що потрібно залишатися вдома. Прийом жарознижувальних препаратів не лікує, а лише маскує інфікування. Пропишіть порядок дій хворого працівника та керівника, наприклад, у правилах внутрішнього трудового розпорядку.

Обізнаність і поінформованість – найпотужніша зброя в сучасному світі. Дослухаємось до порад ВООЗ і МОЗ: дотримуємося гігієни та безпечної відстані, звертаємо увагу на сигнали власного організму та не нехтуємо зверненням до лікаря за симптомів респіраторної хвороби.

З нагоди свята викладачі кафедри екологічної безпеки та охорони праці разом із фахівцями відділу охорони праці та техніки безпеки НУХТ бажають усім працівникам міцного здоров’я, витримки, незламної сили духу, оптимізму. І обов’язково. щоб наше життя складалося лише зі щасливих випадків, а робота приносила радість, відчуття задоволення і, звичайно, захищеності!

Опублікований: 28-04-2020
Читайте також:
Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами!

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко (група БТ-2-1) продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він переміг у Відкритому чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування, в якому взяли участь 490 спортсменів із 14 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Департамент мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами! 22 квітня 2024

Промоція публіцистичної діяльності наших викладачів

Ще один підручник наших викладачів – «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів» бере участь у проєкті «Книга від вченого». Його авторки – завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів, професорка Галина Сімахіна і професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко. Створений із урахуванням но...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Промоція публіцистичної діяльності наших викладачів 23 серпня 2023

Першокурсники кафедри експертизи харчових продуктів побачили роботу системи контролю якості та безпечності компанії «Люстдорф»

Студенти першого курсу разом із доцентом кафедри експертизи харчових продуктів Вікторією Кійко побували на одному з найкрупніших вітчизняних виробників молочної продукції, підприємстві компанії «Люстдорф». Вже більше 15-ти років компанія займається виробництвом високоякісних молочних продуктів із вітчизняної сировини вищого та першого ґатунку під т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники кафедри експертизи харчових продуктів побачили роботу системи контролю якості та безпечності компанії «Люстдорф» 11 травня 2018

Визначено строки подання заяв про акредитацію у новому навчальному році

27 серпня на плановому засіданні Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти затвердило графік прийняття заяв про акредитацію та відомостей про самооцінювання освітніх програм від закладів вищої освіти у 2024/25 навчальному році. У новому навчальному році акредитуватимуться п’ять освітньо-професійних програм нашого університету. Нар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначено строки подання заяв про акредитацію у новому навчальному році 29 серпня 2024