Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів та студенти 3 курсу напряму підготовки «Технологічна експертиза харчових продуктів» взяли активну участь у XI науково-практичній конференції «Сучасні аспекти раціонального харчування». Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, Асоціація дієтологів України та група компаній «Мед експерт».
Впродовж двох днів фахівці різних спрямувань ділилися досвідом щодо того, як жителі України можуть забезпечити себе здоровим раціоном. Питання важливості харчування обумовлено тим, що це в високій мірі впливає на якість життя та стан здоров’я.
Саме харчування виступає найважливішим аспектом створення здорової нації.
Наші студенти скористалися нагодою протягом двох днів слухати доповіді, лекції та брати участь у практичних майстер-класах.
На конференції розглядалися: інформаційно-освітні та законодавчі можливості сприяння здоровому вибору у харчуванні; нові напрямки науки про харчування та актуальні питання практичної дієтології; вплив дієт і харчових продуктів на здоров’я та перебіг захворювання; харчова поведінка та звички у харчуванні та ризики небезпеки для здоров’я; спортивне харчування, мікроелементи та вітаміни; роль мікробіому кишечнику у розвитку патології внутрішніх органів; можливості корекції композиції кишкової мікробіоти; вдосконалення дієтотерапії та комплексного лікування функціональної гастроентерологічної патології; дієтотерапія у комплексному лікуванні синдрому подразненого кишечника.
Спікери та слухачі активно взаємодіяли між собою, задаючи питання та ділячись враженнями, які виникають у лікарів і консультантів зі здорового способу життя на практиці.
За результатами роботи конференції її учасникам представили зрозумілу, просту і легку ілюстрацію, з чого повинне складатися раціональне харчування українця. Усі учасники та гості отримали буклет «тарілки здорового харчування».
Студенти й викладачі вдячні президенту Асоціації дієтологів України Олегу Швецю за можливість відвідати конференцію.