Н У Х Т

Сучасні аспекти раціонального харчування обговорили викладачі й студенти кафедри експертизи харчових продуктів

26 травня 2018

Сучасні аспекти раціонального харчування обговорили викладачі й студенти кафедри експертизи харчових продуктів

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів та студенти 3 курсу напряму підготовки «Технологічна експертиза харчових продуктів» взяли активну участь у XI науково-практичній конференції «Сучасні аспекти раціонального харчування». Організаторами конференції виступили Міністерство охорони здоров’я, Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л.Шупика, Асоціація дієтологів України та група компаній «Мед експерт».

Впродовж двох днів фахівці різних спрямувань ділилися досвідом щодо того, як жителі України можуть забезпечити себе здоровим раціоном. Питання важливості харчування обумовлено тим, що це в високій мірі впливає на якість життя та стан здоров’я.

Саме харчування виступає найважливішим аспектом створення здорової нації.

Наші студенти скористалися нагодою протягом двох днів слухати доповіді, лекції та брати участь у практичних майстер-класах.

На конференції розглядалися: інформаційно-освітні та законодавчі можливості сприяння здоровому вибору у харчуванні; нові напрямки науки про харчування та актуальні питання практичної дієтології; вплив дієт і харчових продуктів на здоров’я та перебіг захворювання; харчова поведінка та звички у харчуванні та ризики небезпеки для здоров’я; спортивне харчування, мікроелементи та вітаміни; роль мікробіому кишечнику у розвитку патології внутрішніх органів; можливості корекції композиції кишкової мікробіоти; вдосконалення дієтотерапії та комплексного лікування функціональної гастроентерологічної патології; дієтотерапія у комплексному лікуванні синдрому подразненого кишечника.

Спікери та слухачі активно взаємодіяли між собою, задаючи питання та ділячись враженнями, які виникають у лікарів і консультантів зі здорового способу життя на практиці.

За результатами роботи конференції її учасникам представили зрозумілу, просту і легку ілюстрацію, з чого повинне складатися раціональне харчування українця. Усі учасники та гості отримали буклет «тарілки здорового харчування».

Студенти й викладачі вдячні президенту Асоціації дієтологів України Олегу Швецю за можливість відвідати конференцію.

Опублікований: 26-05-2018
Читайте також:
У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ завершилася державна атестація студентів спеціальності «Виробництво харчової продукції»

25-28 січня 2017 року у Сумському коледжі харчової промисловості нашого університету працювала державна екзаменаційна комісія зі спеціальності 5.05170101 «Виробництво харчової продукції». Державна атестація студентів відбулася у формі комплексного кваліфікаційного іспиту. Робота комісії організована відповідно до нормативних документів за затвердже...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ завершилася державна атестація студентів спеціальності «Виробництво харчової продукції» 30 січня 2017

Вступникам на замітку: біотехнологічна освіта – універсальність, креатив, інноваційність

Привіт, вступники! Чи відомо вам, що біотехнологічна освіта – універсальна й поєднує одразу три – біологічну, біохімічну та біоінженерну? А чи знали ви, що готувати біотехнологів першими в Україні почали саме в нашому університеті ще в середині минулого століття? Наразі ми входимо до трійки лідерів з підготовки бакалаврів за спеціальністю 162 «Бі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам на замітку: біотехнологічна освіта – універсальність, креатив, інноваційність 30 липня 2024

410 км подолала наша здобувачка для наближення Перемоги

Сила тіла і духу нашої молоді вражає! 3-4 вересня здобувачка кафедри маркетингу Ірина Рибалкіна взяла участь у екстремальному триатлоні KYIVMAN-2022, який цього року був повністю благодійним і відкрив збір коштів на допомогу медичній роті підрозділу ЗСУ. Для наближення нашої Перемоги учасники подолали 410 км дистанції: 350 км велозаїзду, марафон н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

410 км подолала наша здобувачка для наближення Перемоги 16 вересня 2022

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у столичної школи «Надія»

Спеціальна загальноосвітня школа «Надія» була заснована 2 жовтня 1992 року для дітей із важкими соматичними та психофізичними вадами. Тут навчаються дітки з комплексними патологіями. Головна мета школи – реалізація права громадян із вадами фізичного та розумового розвитку на освіту, формування та розвиток соціально зрілої, творчої особистості, забе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра експертизи харчових продуктів в гостях у столичної школи «Надія» 12 червня 2025