Н У Х Т

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу

30 квітня 2021

Нове наукове поповнення на кафедрі маркетингу

На засіданнях спеціалізованої вченої ради Д 26.058.01 відбулися захисти дисертаційних досліджень викладачок кафедри маркетингу – асистентки Катерини Семененко і старшої викладачки Світлани Степанчук на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук.

Катерина Семененко представила дисертацію «Використання інструментів онлайн-просування товарів підприємств пивоварної галузі», виконану під науковим керівництвом  доцентки кафедри Наталії Скригун.

Здобувачка розробила практичні рекомендації з використання дієвих інструментів онлайн-просування на підприємствах пивоварної галузі з урахуванням сучасних тенденцій і законодавчих обмежень щодо можливостей просування пивоварної продукції. Результати дослідження отримали позитивний відгук провідних фахівців і використані в практичній діяльності ПрАТ «Оболонь», ПрАТ «Carlsberg Ukraine», ПрАТ «Охтирський пивоварний завод». Крім того, наукові розробки і пропозиції авторки використовуються у навчальному процесі університету при викладанні дисциплін «Маркетингові комунікації», «Інтернет-маркетинг», «Діджитал-маркетинг» тощо.

Офіційними опонентами виступили декан факультету маркетингу Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Олександр Шафалюк і доцентка кафедри журналістики та реклами Київського національного торговельно-економічного університету Ірина Гамова. Вони високо оцінили дослідження молодої науковиці, вказали на його актуальність і безперечну практичну цінність.

Світлана Степанчук презентувала наукове дослідження «Формування, використання та перспективи розвитку інтелектуального потенціалу харчової промисловості». Наукова керівниця – завідувачка кафедри маркетингу, професорка Ольга Пєтухова.

Результати кропіткої роботи науковці можуть бути використані як державними органами законодавчої та виконавчої влади в процесі удосконалення державного управління соціально-економічним розвитком України, так і окремими суб’єктами господарювання.

Окремі результати дослідження використані при удосконаленні організаційної та управлінської діяльності ПрАТ «Полонський хлібзавод», ТОВ «Берегівський консервний завод», ПрАТ «Обухівський  молокозавод» та ін.

Офіційними опонентами виступили доцент кафедри економіки і підприємництва НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського» Богдан Дергалюк і доцента кафедри бізнес-економіки і підприємництва Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана Людмила Петренко. Опоненти наголосили на науковій новизні отриманих здобувачкою результатів, їх цінності для науки і практики.

За результатами публічних захистів дисертацій, одностайними рішеннями членів спецради Д 26.058.01 Катерині Семененко був присуджений науковий ступінь кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) і Світлані Степанчук – кандидата економічних наук за спеціальністю 08.00.03 – економіка та управління національним господарством.

Вітаємо здобувачок із успішним захистом дисертації! Бажаємо творчої наснаги й подальших наукових здобутків!

Опублікований: 30-04-2021
Читайте також:
Новий цікавий і корисний комунікативний досвід викладачів кафедри біотехнології і мікробіології

Жодна пандемія та обмеження вже не створять перешкод інформуванню абітурієнтів щодо вибору майбутньої спеціальності й закладу вищої освіти, адже маємо на озброєнні сучасні засоби комунікацій. Тож, переповнені бажанням проінформувати якомога більшу кількість майбутніх вступників про онлайн-День відкритих дверей факультету біотехнології та екологічно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий цікавий і корисний комунікативний досвід викладачів кафедри біотехнології і мікробіології 27 січня 2021

Оздоровче харчування – основа співпраці медицини та харчових технологій

Дедалі тіснішою стає співпраця нашого університету з медичними закладами та установами, набуває нових форм, нового контенту, нового звучання. Адже, незважаючи на різні сфери нашої діяльності, і у медиків, і у харчовиків мета одна – здоров’я кожного нашого громадянина, здоров’я української нації. До цієї мети ми йдемо різними шляхами: медики лікуют...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Оздоровче харчування – основа співпраці медицини та харчових технологій 08 квітня 2024

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ

Відбулася екскурсія «Примари цукрових замків – чотири садиби Терещенків», організована  Профспілкою НУХТ для її членів. Першим на маршруті був маєток Надії Терещенко, доньки цукрозаводчика Федора Артемійовича Терещенка. Романтичний палац на березі річки Тетерів у Денишах був місцем зустрічі усіх членів великої родини Терещенків. На жаль, від колис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Примари цукрових замків: чергова екскурсія від Профспілки НУХТ 19 листопада 2019

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції

14-15 листопада 2019 року в університеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи майбутнього та реалії сьогодення в технологіях водопідготовки». Науковий захід за підтримки Асоціації виробників мінеральних та питних вод України організував і провів колектив кафедри технології цукру та підготовки води з нагоди 135-річчя Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми якості питної води в України обговорили учасники ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції 18 листопада 2019