Н У Х Т

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

24 листопада 2021

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 листопада відбувся гостьовий онлайн-лекторій від експерта галузі, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова.

Відповідно до тематики лекторію «Особливе місце ігристих вин Просекко у винних картах закладів ресторанного господарства», спікер розглянув зі здобувачами освіти третього курсу у рамках вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» технологічні аспекти виробництва напою Просекко, особливості теруару, сорти винограду для отримання Просекко, міжнародні стандарти якості цих ігристих напоїв і вимоги до маркування.

Судентам було дуже цікаво дізнатися, що розрізняють такі види ігристих вин Просекко: Prosecco DOC, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG, Colli Asolani DOCG, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore Rive DOCG, Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG.

Здобувачі освіти кафедри готельно-ресторанної справи із захопленням слухали доповідача, активно задавали питання щодо тренду фудпейрінгу як гармонійного поєднання Просекко зі стравами, представленими в меню закладів ресторанного господарства; вимог до подання Просекко і особливостей виробництва рожевих ігристих вин Просекко.

Лектор продемонстрував відповідний посуд для ігристих напоїв і детально фокусував увагу слухачів лекторію на еногастрономічних тонкощах для Просекко.

Цікавим, пізнавальним, «п’янким» на емоційну й інтелектуальну залученість був для студентів цей освітній захід.

На запрошення випускової кафедри в освітньому просторі були присутні майбутні вступники – студенти фахових коледжів, де побували викладачі протягом останніх двох тижнів із профорієнтаційними візитами.

Модераторками гостьового лекторію були асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук і лекторка дисципліни «Кулінарна етнологія», в.о. завідувачки кафедри Лариса Шаран.

Уже вдруге експерт Сергій Чугайнов як гостьовий лектор був залучений до навчального процесу підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

Колектив кафедри висловлює вдячність пану Сергію за професіоналізм, компетентність, вміння зацікавити студентську аудиторію і бути у перманентному контакті протягом лекції.

Сергій Чугайнов анонсував тематику наступного лекторію, і тепер здобувачі освіти з нетерпінням чекають на еногастрономічну подорож до світу шампанських вин у меню ресторанних підприємств. 

Опублікований: 24-11-2021
Читайте також:
Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль!

На кафедрі гуманітарних дисциплін було вшановано День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Викладачі кафедри зі здобувачами різних факультетів та інститутів провели тематичні бесіди щодо цієї трагічної події. Професорка Надія Левицька наголосила на тому, що депортація близько 400 000 кримських татар, була цілеспрямованою акцією, влаш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біль кримськотатарського народу – наш спільний біль! 22 травня 2023

Гострий інтерес студентів викликають своїми лекціями викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

4 листопада 2019 р. відбулася відкрита лекція «Оцінювання та атестація персоналу підприємства» д.е.н., професора Ірини Антоненко для здобувачів 4-го курсу освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Туризм» з дисципліни «Управління персоналом в сервісі та туризмі». На лекції порушувалися проблемні питання, зокрема, об’єктивної необхідності та зна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гострий інтерес студентів викликають своїми лекціями викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 06 листопада 2019

Святковий профорієнтаційний майстер-клас для київських школярів від кафедри готельно-ресторанної справи

Напередодні травневих свят кафедра готельно-ресторанної справи активно проводить профорієнтаційні заходи. Доцент кафедри Тетяна Сильчук зі студентами-першокурсниками спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Ольгою Петровською, Анастасією Денисенко, Давидом Асатряном і Артемом Вельховецьким відвідали гімназію №59 імені Бойченка міста Києва. Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Святковий профорієнтаційний майстер-клас для київських школярів від кафедри готельно-ресторанної справи 26 квітня 2019

«Рекламні» захисти розпочато

11 червня розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності 061 «Журналістика» освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю». І цей старт виявився яскравим, цікавим та креативним, як усе, за що беруться наші рекламісти. Вони творчо представили комісії свої рекламні та Pr-кампанії для провідних підприємств України і світу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Рекламні» захисти розпочато 14 червня 2021