22 листопада відбувся гостьовий онлайн-лекторій від експерта галузі, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова.
Відповідно до тематики лекторію «Особливе місце ігристих вин Просекко у винних картах закладів ресторанного господарства», спікер розглянув зі здобувачами освіти третього курсу у рамках вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» технологічні аспекти виробництва напою Просекко, особливості теруару, сорти винограду для отримання Просекко, міжнародні стандарти якості цих ігристих напоїв і вимоги до маркування.
Судентам було дуже цікаво дізнатися, що розрізняють такі види ігристих вин Просекко: Prosecco DOC, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG, Colli Asolani DOCG, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore Rive DOCG, Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG.
Здобувачі освіти кафедри готельно-ресторанної справи із захопленням слухали доповідача, активно задавали питання щодо тренду фудпейрінгу як гармонійного поєднання Просекко зі стравами, представленими в меню закладів ресторанного господарства; вимог до подання Просекко і особливостей виробництва рожевих ігристих вин Просекко.
Лектор продемонстрував відповідний посуд для ігристих напоїв і детально фокусував увагу слухачів лекторію на еногастрономічних тонкощах для Просекко.
Цікавим, пізнавальним, «п’янким» на емоційну й інтелектуальну залученість був для студентів цей освітній захід.
На запрошення випускової кафедри в освітньому просторі були присутні майбутні вступники – студенти фахових коледжів, де побували викладачі протягом останніх двох тижнів із профорієнтаційними візитами.
Модераторками гостьового лекторію були асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук і лекторка дисципліни «Кулінарна етнологія», в.о. завідувачки кафедри Лариса Шаран.
Уже вдруге експерт Сергій Чугайнов як гостьовий лектор був залучений до навчального процесу підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».
Колектив кафедри висловлює вдячність пану Сергію за професіоналізм, компетентність, вміння зацікавити студентську аудиторію і бути у перманентному контакті протягом лекції.
Сергій Чугайнов анонсував тематику наступного лекторію, і тепер здобувачі освіти з нетерпінням чекають на еногастрономічну подорож до світу шампанських вин у меню ресторанних підприємств.