Н У Х Т

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

24 листопада 2021

Еногастрономічна зустріч експерта галузі зі здобувачами освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 листопада відбувся гостьовий онлайн-лекторій від експерта галузі, члена Асоціації сомельє України, винного експерта компанії «ТОРГОВИЙ ДІМ УКРІМПОРТ» і винного естета Сергія Чугайнова.

Відповідно до тематики лекторію «Особливе місце ігристих вин Просекко у винних картах закладів ресторанного господарства», спікер розглянув зі здобувачами освіти третього курсу у рамках вивчення дисципліни «Кулінарна етнологія» технологічні аспекти виробництва напою Просекко, особливості теруару, сорти винограду для отримання Просекко, міжнародні стандарти якості цих ігристих напоїв і вимоги до маркування.

Судентам було дуже цікаво дізнатися, що розрізняють такі види ігристих вин Просекко: Prosecco DOC, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore DOCG, Colli Asolani DOCG, Prosecco Conegliano Valdobbiadene Superiore Rive DOCG, Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG.

Здобувачі освіти кафедри готельно-ресторанної справи із захопленням слухали доповідача, активно задавали питання щодо тренду фудпейрінгу як гармонійного поєднання Просекко зі стравами, представленими в меню закладів ресторанного господарства; вимог до подання Просекко і особливостей виробництва рожевих ігристих вин Просекко.

Лектор продемонстрував відповідний посуд для ігристих напоїв і детально фокусував увагу слухачів лекторію на еногастрономічних тонкощах для Просекко.

Цікавим, пізнавальним, «п’янким» на емоційну й інтелектуальну залученість був для студентів цей освітній захід.

На запрошення випускової кафедри в освітньому просторі були присутні майбутні вступники – студенти фахових коледжів, де побували викладачі протягом останніх двох тижнів із профорієнтаційними візитами.

Модераторками гостьового лекторію були асистентка кафедри готельно-ресторанної справи Світлана Ковальчук і лекторка дисципліни «Кулінарна етнологія», в.о. завідувачки кафедри Лариса Шаран.

Уже вдруге експерт Сергій Чугайнов як гостьовий лектор був залучений до навчального процесу підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

Колектив кафедри висловлює вдячність пану Сергію за професіоналізм, компетентність, вміння зацікавити студентську аудиторію і бути у перманентному контакті протягом лекції.

Сергій Чугайнов анонсував тематику наступного лекторію, і тепер здобувачі освіти з нетерпінням чекають на еногастрономічну подорож до світу шампанських вин у меню ресторанних підприємств. 

Опублікований: 24-11-2021
Читайте також:
Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти

Державний заклад освіти «Одеський інститут післядипломної освіти» НУХТ видав навчальний посібник «Планування та проведення внутрішніх аудитів систем управління безпечністю та якістю харчових продуктів» для спеціалістів харчових підприємств з питань безпечності та якості продукції та здобувачів харчових закладів освіти. Авторка – завідувачка кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новинка від наших викладачів для книжкової полички спеціалістів харчових підприємств і здобувачів освіти 29 січня 2021

Як «олімпійці» ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційний центр відвідували

Цікавою і насиченою була програма заходів у рамках проведення ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій. Після реєстрації на учасників ІІ туру Олімпіади очікував надзвичайно приємний сюрприз – вони мали змогу відвідати сучасне біотехнологічне та фармацевтичне...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як «олімпійці» ПрАТ «Індар» та Водно-інформаційний центр відвідували 12 квітня 2019

Освоєння магістрантами сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів оцінили на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

10 червня професори кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів Василь Пасічний та Ірина Шевченко комісійно оцінили в рамках екзамену з дисципліни «Інноваційні харчові інгредієнти у технології м'ясних і м'ясомістких продуктів» рівень освоєння магістрантами кафедри сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів у м'ясопереробні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освоєння магістрантами сучасних технологій використання інноваційних харчових інгредієнтів оцінили на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 12 червня 2020