Н У Х Т

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

01 квітня 2019

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

Важливою складовою успішного навчання є правильний відпочинок. Викладачі кафедри технології цукру та підготовки води намагаються давати студентам всебічні знання, які стосуються не тільки обраних предметів. Студенти та викладачі часто відвідують події культурно-освітнього спрямування: вистави, виставки, літературно-мистецькі презентації, дискусії, тощо.

Зокрема, студенти групи ЦВ-3-10 разом із професором кафедри Оленою Грабовською і лаборантом Аліною Авраменко відвідали міжнародну художню виставку «Мистецтво Чжень Шань Жень (Істина Доброта Терпіння)», яка працює у приміщенні Українського інституту національної пам’яті. Незабутні враження залишили по собі роботи сучасних китайських художників Чень Чженпін, Дун Сіцян, Юань Лі та ін.

Оригінали картин виконані маслом на полотні, в стилі традиційного реалізму або «ренесансу», деякі картини написані в традиційному китайському стилі. Твори цієї виставки створені співтовариством художників, шанувальників древньої китайської медитативної практики Фалуньгун.

Авторів робіт об’єднала одна спільна ідея - за допомогою мистецтва показати яке прекрасне життя, якщо слідувати високим ідеалам - Істині, Доброті і Терпінню. І, як повна протилежність цьому, в картинах зображується жорстоке переслідування послідовників Фалуньгун, яке розгорнув комуністичний режим Китаю у 1999 році.

Невигадані герої картин, які відстоюють ці ідеали, вражають своєю силою духу, стійкістю і неймовірною мужністю. Багато художників на собі випробували страждання тюремних катівень, пройшли всі жахи переслідування за свої переконання.

Тому, внутрішній зміст картин - це заклик, імпульс до співчуття, терпіння, прагнення до краси людської душі, що робить ці твори непересічною цінністю.

Світло і висока духовність пронизує картини, неначе художники, що практикують стародавні китайські практики Фалуньгун писали свої картини душею. Саме тому картини торкаються струн душі кожної людини, яка їх спостерігає, ніхто не залишається байдужим. Такі виставки збагачують духовний світ, змушують замислитись над цінністю власного життя,  закликають до самовдосконалення.

Опублікований: 01-04-2019
Читайте також:
Важливі пріоритети оговорюють наші викладачі зі старшокурсниками коледжів

Весна набирає обертів, українські воїни боронять Європу і героїчно чинять опір рашистам, а міцний тил продовжує працювати на перемогу. Працюємо і ми. Колектив НУХТ не допускає й думки і не має морального права відчути слабкість та закрити очі на освіту. Навпаки, зараз час для звершень. Працюємо на майбутню відбудову і процвітання України. Про ці в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Важливі пріоритети оговорюють наші викладачі зі старшокурсниками коледжів 03 травня 2022

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування»

5 квітня викладачі та здобувачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрались разом у межах секції «Машини та технології пакування» для проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». На конференцію здобувачі надали свої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти презентують свої наукові ідеї у секції «Машини та технології пакування» 06 квітня 2023

Виклики сучасного світу – у центрі уваги викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко взяли участь у завершальній осінній події серії «П'ятниця з Cities4Cities», присвяченій темі гендерної рівності в контексті розвитку громад. Сities4Cities | United4Ukraine – партнерські ініціативи, які з 2024 року є частиною флагм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виклики сучасного світу – у центрі уваги викладачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 04 грудня 2024

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи «Удосконалення технології білково-збивного крему із застосуванням пюре горобини і журавлини та камеді геллану» аспірантки Іванни Сивній. Науковий керівник роботи – професор Віра Оболкіна. У своїй роботі Іванна Сивній запропонувала техноло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекомендована до захисту у спецраді дисертаційна робота ще одного аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 листопада 2019