Н У Х Т

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

01 квітня 2019

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

Важливою складовою успішного навчання є правильний відпочинок. Викладачі кафедри технології цукру та підготовки води намагаються давати студентам всебічні знання, які стосуються не тільки обраних предметів. Студенти та викладачі часто відвідують події культурно-освітнього спрямування: вистави, виставки, літературно-мистецькі презентації, дискусії, тощо.

Зокрема, студенти групи ЦВ-3-10 разом із професором кафедри Оленою Грабовською і лаборантом Аліною Авраменко відвідали міжнародну художню виставку «Мистецтво Чжень Шань Жень (Істина Доброта Терпіння)», яка працює у приміщенні Українського інституту національної пам’яті. Незабутні враження залишили по собі роботи сучасних китайських художників Чень Чженпін, Дун Сіцян, Юань Лі та ін.

Оригінали картин виконані маслом на полотні, в стилі традиційного реалізму або «ренесансу», деякі картини написані в традиційному китайському стилі. Твори цієї виставки створені співтовариством художників, шанувальників древньої китайської медитативної практики Фалуньгун.

Авторів робіт об’єднала одна спільна ідея - за допомогою мистецтва показати яке прекрасне життя, якщо слідувати високим ідеалам - Істині, Доброті і Терпінню. І, як повна протилежність цьому, в картинах зображується жорстоке переслідування послідовників Фалуньгун, яке розгорнув комуністичний режим Китаю у 1999 році.

Невигадані герої картин, які відстоюють ці ідеали, вражають своєю силою духу, стійкістю і неймовірною мужністю. Багато художників на собі випробували страждання тюремних катівень, пройшли всі жахи переслідування за свої переконання.

Тому, внутрішній зміст картин - це заклик, імпульс до співчуття, терпіння, прагнення до краси людської душі, що робить ці твори непересічною цінністю.

Світло і висока духовність пронизує картини, неначе художники, що практикують стародавні китайські практики Фалуньгун писали свої картини душею. Саме тому картини торкаються струн душі кожної людини, яка їх спостерігає, ніхто не залишається байдужим. Такі виставки збагачують духовний світ, змушують замислитись над цінністю власного життя,  закликають до самовдосконалення.

Опублікований: 01-04-2019
Читайте також:
Відкрита лекція з молекулярної біотехнології

Нещодавно доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Методи молекулярної біотехнології» для здобувачів освітнього рівня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія». На лекції були присутні деканка факультету біотехнології та екологічного контролю Наталія Грегірчак, завідув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція з молекулярної біотехнології 20 травня 2022

Повоєнне відновлення українського туризму та стратегії його подальшого розвитку обговорюють наші викладачі

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва взяла участь у Міжнародному туристичному форумі «Туризм в Україні: виклики та відновлення», який відбувся у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Форум став дієвим майданчиком для активної комунікації представників органів державної влади, міс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Повоєнне відновлення українського туризму та стратегії його подальшого розвитку обговорюють наші викладачі 31 березня 2023

Науковий поступ

19 червня 2025 року в університеті відбулося засідання спеціалізованої вченої ради Д26.058.03 з розгляду дисертації «Науково-практичні основи технологій м’ясомістких продуктів на основі м’яса водоплавної птиці і регіональної аквакультури» на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.04 – Технологія м’ясних, молочних п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий поступ 20 червня 2025

Гостьова лекція від провідного науковця

Для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Технології дієтичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» відбулася гостьова лекція «Профілактика дефіциту йоду для людей різних вікових груп в умовах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від провідного науковця 04 квітня 2023