Н У Х Т

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

01 квітня 2019

Незабутні враження отримали студенти й викладачі кафедри технології цукру та підготовки води

Важливою складовою успішного навчання є правильний відпочинок. Викладачі кафедри технології цукру та підготовки води намагаються давати студентам всебічні знання, які стосуються не тільки обраних предметів. Студенти та викладачі часто відвідують події культурно-освітнього спрямування: вистави, виставки, літературно-мистецькі презентації, дискусії, тощо.

Зокрема, студенти групи ЦВ-3-10 разом із професором кафедри Оленою Грабовською і лаборантом Аліною Авраменко відвідали міжнародну художню виставку «Мистецтво Чжень Шань Жень (Істина Доброта Терпіння)», яка працює у приміщенні Українського інституту національної пам’яті. Незабутні враження залишили по собі роботи сучасних китайських художників Чень Чженпін, Дун Сіцян, Юань Лі та ін.

Оригінали картин виконані маслом на полотні, в стилі традиційного реалізму або «ренесансу», деякі картини написані в традиційному китайському стилі. Твори цієї виставки створені співтовариством художників, шанувальників древньої китайської медитативної практики Фалуньгун.

Авторів робіт об’єднала одна спільна ідея - за допомогою мистецтва показати яке прекрасне життя, якщо слідувати високим ідеалам - Істині, Доброті і Терпінню. І, як повна протилежність цьому, в картинах зображується жорстоке переслідування послідовників Фалуньгун, яке розгорнув комуністичний режим Китаю у 1999 році.

Невигадані герої картин, які відстоюють ці ідеали, вражають своєю силою духу, стійкістю і неймовірною мужністю. Багато художників на собі випробували страждання тюремних катівень, пройшли всі жахи переслідування за свої переконання.

Тому, внутрішній зміст картин - це заклик, імпульс до співчуття, терпіння, прагнення до краси людської душі, що робить ці твори непересічною цінністю.

Світло і висока духовність пронизує картини, неначе художники, що практикують стародавні китайські практики Фалуньгун писали свої картини душею. Саме тому картини торкаються струн душі кожної людини, яка їх спостерігає, ніхто не залишається байдужим. Такі виставки збагачують духовний світ, змушують замислитись над цінністю власного життя,  закликають до самовдосконалення.

Опублікований: 01-04-2019
Читайте також:
Комісія МОН розпочала акредитаційну експертизу підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальності «Виробництво харчової продукції»

Відповідно до наказу МОН №79-А від 2 лютого 2017 року «Про проведення акредитаційної експертизи» 7 лютого 2017 року в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочала роботу експертна комісія МОН, з метою проведення чергової акредитаційної експертизи підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальності 5.05170101 «Виробництво хар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Комісія МОН розпочала акредитаційну експертизу підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальності «Виробництво харчової продукції» 07 лютого 2017

Як на кафедрі туристичного та готельного бізнесу гостей зі Щасливського навчально-виховного комплексу зустрічали

У День відкритих дверей НУХТ 6 жовтня 2018 року на кафедру туристичного та готельного бізнесу у гості завітали учні 10-11 класів Опорного навчального закладу Щасливського навчально-виховного комплексу «Ліцей-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок». Дружнє знайомство було насичене цікавою програмою, що розпочалась з оглядової екскурсії ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як на кафедрі туристичного та готельного бізнесу гостей зі Щасливського навчально-виховного комплексу зустрічали 08 жовтня 2018

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів

Специфіка принципово нового напряму у харчовій промисловості – технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення – у тому, що в Україні така технологія лише починає формуватися в той час, коли у передових країнах світу за останні 30 років отримано та реалізовано оздоровчої продукції на мільйони доларів США. І в харчовому раці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентська наука – у центрі уваги кафедри технології оздоровчих продуктів 08 грудня 2021

Вийшла нова наукова монографія про технології заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів

Будь-яка нова книга – це завжди цікавинка, подія в науковому житті. Авторський колектив – ректор університету Анатолій Українець, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна, професор Наталія Науменко, асистент кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Камінська – підготував і видав наукову монографію «Заморожені плодов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшла нова наукова монографія про технології заморожених плодово-ягідних напівфабрикатів 01 жовтня 2019