Н У Х Т

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant

28 березня 2023

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant

Доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Роман Грищенко склав іспит, що проводився організацією Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen та отримав міжнародну кваліфікацію International DGNB Consultant.

DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) – німецька організація, що займається розробленням і впровадженням стандартів сталого будівництва. Сертифікаційна система DGNB є однією з найбільш впливових і поширених у світі, яка враховує не лише енергоефективність будівель, а й займається оцінюванням будівельних об'єктів із точки зору екології, економіки та соціальних аспектів. Такі проєкти з міжнародною кваліфікацією дозволяють не тільки створювати якісні та екологічно безпечні об'єкти, а й розвивати сферу будівництва в усьому світі.

Зазначимо, що кількість спеціалістів з цією кваліфікацією в Україні надзвичайно обмежена – її мають лише вісім осіб.

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки ця новина не залишить байдужими здобувачів освіти та викладачів, адже цей напрямок є надзвичайно актуальним для сучасної України. Колектив кафедри пишається, що тепер два таких спеціалісти активно долучаються до наукової та освітньої діяльності – stakeholder кафедри Максим Кривошеєв і доцент Роман Грищенко.

Також колектив кафедри висловлює подяку компанії «MK Sustainable Engineering» в особі директора Максима Кривошеєва за підтримку та співпрацю. Зокрема, за організацію тренінгу для викладача кафедри, що допоможе підвищити рівень професійної майстерності. Будь-яка співпраця між навчальним закладом і виробничою фірмою є надзвичайно важливою для забезпечення якісної підготовки молодих здобувачів спеціальностей 142 «Енергетичне машинобудування» та 144 «Теплоенергетика», тому наші викладачі вдячні за можливість співпрацювати з компанією «MK Sustainable Engineering».

Опублікований: 28-03-2023
Читайте також:
Створено правові передумови для видавання документів про вищу освіту випускникам закладів вищої освіти у 2022 році

16 березня 2022 року Уряд ухвалив постанову Кабінету Міністрів України «Про особливості акредитації освітніх програм, за якими здійснюють підготовку здобувачів вищої освіти, в умовах воєнного стану». Її метою є створення правових передумов для видавання документів про вищу освіту випускникам закладів вищої освіти у 2022 році, зважаючи на неможливі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створено правові передумови для видавання документів про вищу освіту випускникам закладів вищої освіти у 2022 році 18 березня 2022

Інноваційні рішення від магістрантів-заочників кафедри технології оздоровчих продуктів

13 червня 2018 року на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів заочної форми навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології», спеціалізацією «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення». Державну екзаменаційну комісію очолив професор кафедри технології і організації рес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні рішення від магістрантів-заочників кафедри технології оздоровчих продуктів 13 червня 2018

Виконуємо рекомендації експертної групи

29 грудня 2022 року освітня програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» отримала Сертифікат про акредитацію терміном дії до 1 липня 2028 року. Він гарантує кафедрі можливість продовжувати підготовку магістрантів за освітньою програмою. Отриманий сертифікат – результат діяльності великої кількості осіб: викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконуємо рекомендації експертної групи 25 грудня 2023

Захист кваліфікаційних робіт спеціальності «Туризм»

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбувся захист кваліфікаційних робіт. Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 242 «Туризм» представили результати своїх досліджень, спрямовані на удосконалення продуктового портфелю туристичних підприємств за рахунок впровадження гастрономічних, лікувальних, навчальних, спортивних, подієв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист кваліфікаційних робіт спеціальності «Туризм» 19 червня 2023