Н У Х Т

Невпинно розвиватися та самовдосконалюватися продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

20 листопада 2019

Невпинно розвиватися та самовдосконалюватися продовжують викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Для того, щоб проводити заняття на високому методичному рівні, впроваджуючи у навчальний процес нові методи, форми та засоби навчання, викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування продовжують невпинно розвиватися та самовдосконалюватися. Так, на кафедрі відбувся черговий методичний семінар, який охоплював теми: «Особливості розвитку граматичних навичок на заняттях з англійської мови» (доповідач –  Богдана Кукса), «Особливості перекладу науково-технічних термінів» (доповідач – Анна Харченко).

Богдана Кукса  доповіла про специфіку викладання граматики, що є одним із завдань методики викладання іноземної мови. Формування граматичних навичок у студентів посідає важливе місце, бо вони необхідні для правильного оформлення висловлювання, отже – і для ефективного здійснення професійної комунікативної діяльності. Викладачі мали  нагоду обговорити етапи формування таких навичок і необхідність надання тренуванням комунікативної спрямованості.

Анна Харченко, в свою чергу, звернула увагу на труднощі перекладу, з якими можуть стикнутися студенти, працюючи з науково-технічними текстами. При  цьому, основна складність полягає у роботі з  термінами, які можуть бути неоднозначними, національно варіативними та можуть не мати перекладних відповідників. Також були наведені детальні приклади випадків, коли термін може мати різне значення в межах різних наук або залежно від приладу чи обладнання. За цієї умови, вирішальним для коректного перекладу є контекст.

Отже, викладачі кафедри перебувають у постійному пошуку продуктивних шляхів розв’язання різноманітних методичних проблем, що забезпечує зростання фахового рівня.

 

Опублікований: 20-11-2019
Читайте також:
Дуальна освіта й особистісний розвиток у компанії «ДТЕК Київські електромережі» для студентів кафедри електропостачання та енергоменеджменту

Студенти 3 курсу разом із викладачами кафедри електропостачання та енергоменеджменту відвідали підстанцію «Університетська», що входить до ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі». Поїздка відбулася з метою ознайомлення студентів зі сучасним обладнанням підстанції компанії та можливістю продовжити навчання в університеті за програмою дуального навчання....

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта й особистісний розвиток у компанії «ДТЕК Київські електромережі» для студентів кафедри електропостачання та енергоменеджменту 10 червня 2019

Крок у міжнародний хімічний науковий простір зробили вчені кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів…

6-7 березня 2018 року відбулася четверта всесвітня Twitter-конференція «RSC Twitter Poster Conference 2018», організована за сприяння Британського Королівського хімічного товариства (Royal Society of Chemistry - RSC). Захід демонструє все більшу прихильність фахівців до нового формату оприлюднення наукових результатів, і набув великої популярності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок у міжнародний хімічний науковий простір зробили вчені кафедри хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів… 12 березня 2018

Із цьогорічними випускниками попрощалися у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

27 червня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся випускний вечір для студентів електромеханічного та комп'ютерно-технологічного відділень. Із вітальним словом звернувся до всіх присутніх директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш. В урочистій обстановці він вручив випускникам дипломи. До Книги пошани були ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із цьогорічними випускниками попрощалися у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 02 липня 2018

Про використання гідроколоїдів у харчових продуктах дізнались студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Здобувачі освітньої програми «Технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів» прослухали гостьову лекцію від провідного технолога із харчових технологій та власника TAT FOOD TECHNOLOGY (Спільнота технологів харчової промисловості) Сергія Шилка. На лекції були присутні також здобувачі освітнього ступеню «бакалавр» спеціальностей «Харчов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про використання гідроколоїдів у харчових продуктах дізнались студенти кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 07 грудня 2022