Н У Х Т

Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

17 вересня 2021

Про розвиток вітчизняної кондитерської галузі подискутували на науковій конференції кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Традиційно, восени колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів спільно з асоціацією «Укркондпром» і ТОВ «АССО Іnternational» проводить спеціалізовану конференцію з технологій кондитерських виробів.

Цього року 15 вересня відбулася VIII Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі». Конференцію, окрім науковців профільних закладів України і представників галузі, відвідали і здобувачі, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» і «Технології органічних харчових продуктів».

Урочистим привітанням роботу конференції відкрили завідувач кафедри  Володимир Ковбаса та президент асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк.

Під час роботи конференції були заслухані багато доповідей, які мають практичне та наукове значення. Про виклики розвитку кондитерської галузі у 2021 році доповів Олександр Балдинюк. Професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович розкрила теоретичні та практичні аспекти розроблення і впровадження борошняних кондитерських виробів спеціального призначення. У цьому ж напрямі представила доповідь доцентка кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів Одеського національного технологічного університету Ганна Коркач і доповіла про результати наукових досліджень щодо використання синбіотичних комплексів у технології вафельних виробів. Своїми напрацюваннями в напрямку розроблення інноваційних напівфабрикатів для борошняних кондитерських виробів поділилася з присутніми старша викладачка кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету  Лариса Рибчук.

Зацікавленість і жваве обговорення викликала доповідь завідувачки лабораторії гігієни громадського харчування ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НУМНУ», професорки Марії Гуліч. Вона порушила дуже актуальну проблему щодо нових санітарних вимог до кондитерських виробів для шкільного харчування.

Приємно відзначити, що на конференції виступили також представники провідних підприємств і компаній. Технік-лаборанка цеху борошняних кондитерських виробів ЗАТ «Житомиські ласощі» Ірина Балагуц розповіла про досвід впровадження інноваційних  технологій і розширення асортименту на ЗАТ «Житомирські ласощі». Фахівці компанії «Vetalab» Марина Ромащенко та Владислав Колованов представили інформацію про сучасне лабораторне обладнання, яке є запорукою виробництва якісних і безпечних кондитерських виробів.

На завершення конференції свої сили в публічних виступах спробувала магістрантка кафедри Вікторія Царук, що здобуває освіту за спеціалізацією «Технології органічних харчових продуктів». Вона представила свої доробки в доповіді «Органічні кондитерські вироби з підвищеною харчовою цінністю», яка викликала жвавий інтерес у аудиторії.

Колектив кафедри вдячний генеральному директору ТОВ «АССО Іnternational» Ігорю Мельнику за сприяння у проведенні конференції, а всім учасникам за представлені доповіді. Незабаром буде оприлюднений збірник матеріалів конференцій, зі змістом якого можна буде ознайомитися на сайтах університету та кафедри. Наші науковці сподіваються на подальшу співпрацю та розширення кола учасників конференції, що сприятиме обміну досвідом і підвищенню рівня наукових досліджень, вирішенню актуальних питань галузі. 

Опублікований: 17-09-2021
Читайте також:
«Холод Engineering» запрошує студентів кафедри теплоенергетики і холодильної техніки на роботу

Кафедра теплоенергетики і холодильної техніки без перебільшень готує дуже потрібних фахівців з корисної та цікавої спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування» освітньої програми «Холодильні техніка і технології». Це твердження засвідчує той факт, що до викладачів і завідувача кафедри регулярно  звертаються роботодавці з холодильних фірм і проми...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Холод Engineering» запрошує студентів кафедри теплоенергетики і холодильної техніки на роботу 28 лютого 2020

НУХТ – провідний заклад освіти харчової промисловості України

3 грудня 2022 р. викладачки кафедри гуманітарних дисциплін, професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда з метою популяризації спеціальностей інститутів і факультетів університету поспілкувалися зі слухачами підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Фахівчині розповіли про переваг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – провідний заклад освіти харчової промисловості України 06 грудня 2022

Практика на фармацевтичному флагмані АТ «Фармак» – унікальний досвід для магістрантів-біотехнологів

Для магістрантів-біотехнологів другого року навчання Анни Моцар та Анни Мартинюк проходження практики на підприємстві АТ «Фармак», яке на сьогодні є лідером вітчизняного фармацевтичного ринку та однією з найбільш інноваційних компаній України, стало найкращим шансом показати свої навички, отримані під час навчання. Після проходження інструктажу з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика на фармацевтичному флагмані АТ «Фармак» – унікальний досвід для магістрантів-біотехнологів 15 жовтня 2019

Акредитована ще одна освітня програма університету

26 січня 2021 р. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу №1258/АС-20 щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Менеджмент організацій і адміністрування» (спеціальність 073 «Менеджмент») з підготовки здобувачів вищої освіти ступеня «Магістр» і прийняло рішення акр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитована ще одна освітня програма університету 02 лютого 2021