За ініціативи проректорки з науково-педагогічної та виховної роботи, професорки Лариси Арсеньєвої продовжується наукове консультування викладачами університету підприємств, установ, організацій.
Зокрема відповідно до договору між ТОВ «ЕСМАШ-3», що спеціалізується на вирощуванні овочів, баштанних культур, коренеплодів, бульбоплодів і грибів, університет надає наукову підтримку та консультування зі впровадження й удосконалення систем управління якістю та безпечністю харчових продуктів, застосування інноваційних методів контролю технологічних процесів і розроблення заходів для оптимізації виробництва.
Наукове консультування здійснюють фахівці університету, серед яких доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник і професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін.
Так, результати науково-дослідної роботи «Розроблення технології паштетів з азійських грибів» уже впроваджені у виробництво, що підтверджується соціальним та економічним ефектом.
Співробітництво триватиме до 1 січня 2026 року з можливістю продовження, створюючи нові можливості для розвитку харчової індустрії України та посилення практичної підготовки майбутніх фахівців.
Співпраця між НУХТ і ТОВ «ЕСМАШ-3» не лише сприяє підвищенню якості продукції, але й забезпечує викладачам і здобувачам можливість долучитися до реальних виробничих процесів і наукових досліджень у межах обраних пріоритетних напрямів.
Окрім основного обміну науково-технічною інформацією, передбачається залучення фахівців до спільного проведення наукових заходів, таких як семінари, конференції та стажування для здобувачів.
За тематикою науково-дослідної роботи на кафедрах експертизи харчових продуктів та технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувається виконання досліджень здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» освітніх ступенів «бакалавр» і «магістр» та робота у наукових гуртках.
Щиро вдячні директору ТОВ «ЕСМАШ-3» Дмитру Бахлукову за плідне співробітництво та спільний внесок у розвиток української харчової галузі!