Н У Х Т

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи

27 грудня 2017

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології та рецептурного складу затяжного печива з урахуванням вимог геродієтетики» аспіранта Миколи Петренка. Науковий керівник – професор кафедри Антонела Дорохович.

Автором розроблена і застосована на практиці модель «хімічного складу «ідеального» харчового продукту» відповідно до якої удосконалена технологія затяжного печива дієтично-функціонального призначення для людей похилого віку, що хворіють на цукровий діабет за рахунок використання фізіологічно-функціональних сировинних інгредієнтів: овочевих пюре – грибного та гарбузового, овочевих порошків – цибулі, топінамбура та шроту з насіння гарбуза, ізолятів молочного та соєвого білка, інуліну високомолекулярного, зшитого модифікованого крохмалю та олії кукурудзяної.

Для вирішення поставлених завдань доповідачем була здійснена серія досліджень з вивчення властивостей вказаних сировинних інгредієнтів та їх впливу на фізико-хімічні та структурно-механічні властивості емульсії й тіста для затяжного печива. Також автором були представлені дані досліджень витрат тепла при термооброблені затяжного печива, його сорбційно-десорбційних властивостей та органолептичних показників, розраховані харчова, енергетична, біологічна цінність і глікемічність нових видів затяжного печива.

Рецензували роботу: професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Оболкіна, доценти цієї ж кафедри Олена Кохан та Олена Кобилінська. Усі рецензенти відзначили актуальність роботи, практичну цінність і дали позитивні відгуки. В обговоренні роботи взяли участь професор кафедри технології цукру і підготовки води Олена Грабовська та професор кафедри технології хліба і кондитерських виробів Вікторія Дорохович.

Микола Петренко гідно представив свою дисертаційну роботу та дав обґрунтовані відповіді на всі поставлені запитання. За результатами відкритого голосування дисертаційна робота рекомендована до розгляду у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.06.

Опублікований: 27-12-2017
Читайте також:
Вчена рада університету завершила 2023-2024 навчальний рік

27 червня 2024 року у залі засідань відбулося останнє в цьому навчальному році планове засідання вченої ради університету. Привітавши голову студентської ради факультету автоматизації і комп'ютерних систем Олександру Сірик, яка відсвяткувала день народження між засіданнями, вчена рада приступила до розгляду питань порядку денного. Першими розглян...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету завершила 2023-2024 навчальний рік 27 червня 2024

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

25 вересня студенти груп ХЧ 3-13ск і ХЧ -3-14ск разом із викладачами, доцентом Надією Кравчук, асистентами Ганною Березовою та Володимиром Польовиком відвідали міжнародний експофорум ресторанно-готельного бізнесу та клінінгу FoReCH - головну професійну подію сектора HoReCa в Україні. Студенти та викладачі, відвідавши експофорум, надихнулися новими...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інновації для сфери гостинності вивчають студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 26 вересня 2019

Тенденції оцінювання ефективності діяльності відділень АТ «Укргазбанку» вивчали здобувачі-фінансисти

На запрошення професора Володимира Лисенка 23 жовтня гостьову лекцію «Ефективність мережі банку» для здобувачів-фінансистів 3, 4 і 5-го курсів прочитала начальниця управління розвитку дистрибуції та контролю сервісу мережі АТ «Укргазбанк», к.е.н. Ганна Кіщенко. Під час лекції здобувачі освіти ознайомилися з особливостями оцінювання якості надання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тенденції оцінювання ефективності діяльності відділень АТ «Укргазбанку» вивчали здобувачі-фінансисти 26 жовтня 2021

Актуальні питання вибору професії

Доцент кафедри вищої математики імені проф. Можара В.І. Володимир Листопад активно продовжує відвідувати школи, запрошуючи школярів на навчання до нашого університету. 6 травня 2024 року він побував у школі ІІ-ІІІ ступенів №319 імені Валерія Лобановського міста Києва, де зустрівся із учнями 10-11 класів. Викладач розповів їм про переваги навчання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання вибору професії 07 травня 2024