Н У Х Т

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

12 лютого 2021

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

Навчання в магістратурі на кафедрі мікробіології і біотехнології – один із нелегких, але важливих етапів отримання знань зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Отримання кваліфікації магістра передбачає не лише відвідування лекцій, практичних і лабораторних занять, а ще і виконання дипломної роботи. Здобувачі готують до захисту інженерні або науково-дослідні роботи.

Магістрант ІІ року навчання Сергій Вискірко вирішив зайнятися експериментальними дослідженнями. Його навчання розпочалося зі знайомства з Інститутом експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького, де здобувач виконував дипломну роботу. Науковим консультантом студента стала завідувачка лабораторії проблем метастатичного мікрооточення, старша наукова співробітниця, докторка біологічних наук Ірина Ганусевич. Після співбесіди Сергій отримав пропозицію зайняти посаду інженера у лабораторії проблем метастатичного мікрооточення. Також обговорили напрямок його наукової роботи.

Наступним випробуванням стала практика на одному з провідних фармацевтичних підприємств України – Фармацевтичній компанії «Дарниця». Там здобувач познайомився з виробництвом готових лікарських засобів і мав змогу попрацювати у відділі реєстрації та стандартизації лікарських засобів.

І фінальне випробування, яке необхідно пройти всім студентам, – захист кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеню «магістр» зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

Усі перешкоди, які долають студенти кафедри мікробіології і біотехнології, загартовують їх і роблять сильнішими для того, щоб вони змогли зробити впевнений крок у доросле життя та отримати омріяну роботу за спеціальністю.

Опублікований: 12-02-2021
Читайте також:
Гостьова лекція для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

29 квітня 2024 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» на тему «Захист рослин від хвороб та шкідників в органічному землеробстві», яку прочитала начальниця відділу із розвитку органічного землеробства та біо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 квітня 2024

Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми «Харчові технології». Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підпр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників 07 грудня 2023

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук

5 грудня 2018 р. вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук Тетяни Сильчук. Тема дисертації – «Наукове обґрунтування та розроблення прискорених технологій хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами». Науковий консультант – доктор технічних наук, професор к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся успішний захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук 06 грудня 2018

На кафедрі біотехнології і мікробіології підвели підсумки участі студентів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2017/2018 н.р

Учасники студентського наукового гуртка «BIOTECH», який функціонує на базі кафедри біотехнології і мікробіології НУХТ, щороку беруть участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей. Участь у ньому – завдання доволі непросте, адже сам конкурс відбувається у два етапи. На першому – найкращі наукові робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі біотехнології і мікробіології підвели підсумки участі студентів у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2017/2018 н.р 11 травня 2018