Н У Х Т

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

12 лютого 2021

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

Навчання в магістратурі на кафедрі мікробіології і біотехнології – один із нелегких, але важливих етапів отримання знань зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Отримання кваліфікації магістра передбачає не лише відвідування лекцій, практичних і лабораторних занять, а ще і виконання дипломної роботи. Здобувачі готують до захисту інженерні або науково-дослідні роботи.

Магістрант ІІ року навчання Сергій Вискірко вирішив зайнятися експериментальними дослідженнями. Його навчання розпочалося зі знайомства з Інститутом експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є. Кавецького, де здобувач виконував дипломну роботу. Науковим консультантом студента стала завідувачка лабораторії проблем метастатичного мікрооточення, старша наукова співробітниця, докторка біологічних наук Ірина Ганусевич. Після співбесіди Сергій отримав пропозицію зайняти посаду інженера у лабораторії проблем метастатичного мікрооточення. Також обговорили напрямок його наукової роботи.

Наступним випробуванням стала практика на одному з провідних фармацевтичних підприємств України – Фармацевтичній компанії «Дарниця». Там здобувач познайомився з виробництвом готових лікарських засобів і мав змогу попрацювати у відділі реєстрації та стандартизації лікарських засобів.

І фінальне випробування, яке необхідно пройти всім студентам, – захист кваліфікаційної роботи на здобуття освітнього ступеню «магістр» зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія».

Усі перешкоди, які долають студенти кафедри мікробіології і біотехнології, загартовують їх і роблять сильнішими для того, щоб вони змогли зробити впевнений крок у доросле життя та отримати омріяну роботу за спеціальністю.

Опублікований: 12-02-2021
Читайте також:
Інтелектуальний доробок

Вийшла у світ чергова монографія наших науковців. Цього разу книжкову поличку фахівців харчового й хімічного апарато- та машинобудування і споріднених галузей виробництва, а також викладачів, аспірантів і студентів закладів вищої освіти поповнило видання «Інноваційне обладнання для приготування та перероблення полімерних матеріалів і гумових суміше...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальний доробок 25 листопада 2022

Комплексний підхід до організації роботи з обладнанням на гостьовій лекції фахівця-практика

Гостьова лекція – інноваційний формат навчання, який дозволяє здобувачам освіти спілкуватися з фахівцями та отримувати нові знання, що є важливим в умовах дистанційного навчання. Днями на кафедрі технологічного обладнання і комп’ютерних технологій проєктування відбулася гостьова онлайн-лекція сервісного інженера ДП «Alfa Laval» Сергія Грибкова, пр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Комплексний підхід до організації роботи з обладнанням на гостьовій лекції фахівця-практика 25 лютого 2025

У навчально-науковому комплексі університету шанують народні традиції

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій викладач спецдисциплін Людмила Косовська разом зі студентами групи МРО-17 організували та провели Розколяду. Розколяда, насамперед, дарує людям духовне і душевне просвітлення, а з таким настроєм значно легше йти у роздуми і Великий піст. Ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі університету шанують народні традиції 20 лютого 2019

День вишиванки в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Всесвітній День вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. У 2021 році він припадає на 20 травня. Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу. Вона яскраво відображає особливу національну традицію народу. Цьогоріч цьому прекрасному святу – уже 15 років, воно набуло міжнародних масштабів і український традиційний одяг одяг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День вишиванки в Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 20 травня 2021