Н У Х Т

Відбулися загальні збори трудового колективу університету

31 серпня 2018

Відбулися загальні збори трудового колективу університету

31 серпня 2018 року у актовій залі відбулися традиційні загальні збори трудового колективу нашого університету.

Перший проректор Володимир Яровий привітав присутніх із початком нового навчального року та поіменно згадав тих членів колективу, хто пішов із життя протягом минулого навчального року. Зал хвилиною мовчання вшанував пам’ять колег.

Далі присутні обрали голову зборів – першого проектора Володимира Ярового і секретаря – вченого секретаря Наталію Ткачук, а також лічильну комісію у складі начальника навчально-методичного управління Валерія Виговського, начальника відділу кадрів Сергія Беседи, старшого викладача кафедри інформатики Ольги Сєдих, старшого викладача кафедри готельно-ресторанної справи Олени Тищенко, завідувача лабораторії кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Олени Калінської. Після процедури обрання, затвердили порядок денний і регламент виступів та приступили до роботи.

Доповідь «Підсумки роботи колективу університету за 2017/2018 навчальний рік і завдання на 2018/2019 навчальний рік і перспективу» ґрунтовно представили перший проректор Володимир Яровий і проректори по напрямках – організацію освітнього процесу і виховну роботу Лариса Арсеньєва, наукову діяльність Олександр Шевченко, фінансово-господарську діяльність Олександр Бессараб, соціально-побутову роботу Віктор Сташейко.

Зокрема, Володимир Яровий акцентував увагу на заходах, спрямованих на підтвердження у 2020 році статусу національного університету, для чого потрібно буде вести кропітку наполегливу роботу з усіх аспектів діяльності університету, але, насамперед, у центрі уваги підвищення якості освітніх послуг і збільшення контингенту студентів, у т.ч. і з інших країн. Аналізуючи результати вступної кампанії цього року, перший проректор відзначив динаміку спаду набору і закликав колективи кафедр активізувати профорієнтаційну роботу серед вступників, відшукувати й розвивати нові її форми. Разом із тим було відзначене суттєве позитивне зрушення у підготовці наукових і науково-педагогічних кадрів – цього року до аспірантури зараховано 40 вступників, тоді як, наприклад, ще 2 роки тому їх було всього 11.

Підсумовуючи свій виступ, Лариса Арсеньєва повідомила, що наразі тривала і масштабна робота із розроблення Положення про організацію освітнього процесу в університеті завершена. Всі пропозиції й зауваження були опрацьовані й враховані, й висловила сподівання, що Положення стане надійним і міцним підґрунтям у роботі нашого колективу.

Серед наведених проректором Олександром Шевченком вагомих наукових здобутків, слід згадати інформацію про те, що науковий журнал НУХТ «Ukrainian Food Journal», рік тому поданий до наукометричної бази «Scopus» уже успішно пройшов 4 рівні перевірки із 7. Крім того, він також поданий до наукометричної бази «Web of Science» і є всі підстави очікувати, що до кінця календарного року журнал до однієї з цих баз увійде.

Олександр Бессараб розповів про наповнення бюджету університету та структуру видатків, про здійснені закупівлі мультимедійної і оргтехніки, виконані у навчальних корпусах і гуртожитках ремонті роботи. Також він презентував нові форми обчислення фінансування для закладів вищої освіти, що розробляються нині МОН спільно з європейськими інституціями. Крім того, проректор проінформував, що НУХТ бере участь у міжнародному конкурсі з енергоефективності із запланованим фінансуванням 79 млн. євро і пройшов до другого туру конкурсу, де залишилось 18 претендентів. Тож маємо хороші шанси перемогти, і здобути фінансування на заходи з підвищення енергоефективності.   

Від проректора Віктора Сташейка присутні дізналися про стан справ у студмістечку університету, їдальнях і навчальному корпусі фізичного виховання. Проректор розповів також про спортивні досягнення наших студентів і нагадав, що заняття у всіх секціях комплексу для студентів, викладачів і співробітників НУХТ залишаються безкоштовними.

Після завершення доповіді присутні дізналися про результати перевірок і стан розслідування нещасного випадку, що стався в лабораторному корпусі університету 27 вересня минулого року. Зокрема, проректор Олександр Бессараб доповів, що внутрішнє службове розслідування завершене й його результати передані до МОН, Держпраці та слідчим органам. Наразі ще триває кримінальне розслідування, у рамках якого слідчий призначив додаткові експертизи. Влітку завершила свою роботу міжвідомча комісія Держпраці, яка склала за результатами своєї роботи 2 акти. Проректор зачитав витримки з цих документів, що стосувалися з’ясування причин трагічної загибелі під час пожежі завідувача лабораторії кафедри технології зберігання і переробки зерна Лариси Чагарної та рекомендацій комісії. Так, комісія дійшла висновку, що мало місце порушення завідувачем лабораторії Ларисою Чагарною посадової інструкції у частині охорони праці та протипожежної безпеки, а також порушення інструкції з протипожежної безпеки у частині негайної евакуації з приміщення, де спричинилася пожежа. Комісія рекомендувала обговорити обставини та причини нещасного випадку на загальних зборах трудового колективу, а також провести позаплановий інструктаж усіх працівників з протипожежної безпеки. Наостанок проректор додав, що у службовому розслідуванні причина пожежі кваліфікована як підпал. Ректорат, глибоко переживаючи цю страшну трагедію, пропонував запровадити виплати пожиттєвої матеріальної допомоги матері нашої загиблої співробітниці. Але знайшлися люди, що, спекулюючи на особистому горі родини Лариси Чагарної, розв’язали брудну брехливу кампанію проти університету. Інстанції, до яких вони звертаються зі скаргами від імені брата загиблої, систематично надсилають до університету перевірки, жодна з яких не знайшла підтвердження, викладеним у скаргах фактам. Олександр Бессараб закликав присутніх обдумати й осмислити ситуацію й зробити свої висновки, керуючись засадами моралі й здорового глузду. Володимир Яровий підтримав виступ колеги й наголосив, що оригінал акту про результати службового розслідування пронумерований і прошитий зберігається в університеті, у сейфі. Він звернувся з проханням із розумінням ставитися до не доброчесної інформаційної кампанії, розв’язаної проти нашого колективу.

Далі відповідно до порядку денного затвердили нову редакцію Статуту університету. Зміни, внесені до Статуту, стосувалися виборів керівництва університету і структурних підрозділів, вилучення із тексту Свалявської філії НУХТ у зв’язку із її закриттям, використання у навчальному і науковому процесі прекурсорів та забезпечення представництва університету у державних органах. Крім того, відкритим голосуванням збори затвердили рішення вченої ради університету стосовно проведення пар без перерви, загальною тривалістю 80 хвилин.

Завершилися збори на приємній ноті. Перший проректор Володимир Яровий вручив відзнаки викладачам, співробітникам і студентам за результатами минулого навчального року.

За зразкове виконання службових обов’язків і особистий внесок в організацію навчального і виховного процесу були нагороджені:

- нагрудним знаком «За академічні заслуги» – завідувач кафедри обліку і аудиту Леонід Чернелевський і професор цієї ж кафедри Надія Ткаченко. Нагородження Надії Марківни колеги привітали бурхливим оплесками, стоячи.

- Почесними грамотами НУХТ – завідувач кафедри харчової хімії Світлана Бондаренко, в.о. завідувача кафедри безпеки життєдіяльності Наталія Володченкова, завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Надія Левицька, завідувач кафедри фізики Світлана Літвинчук, професор кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Микола Якимчук, доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Олексій Губеня, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля, доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Сергій Удодов, доцент кафедри технології цукру і підготовки води Світлана Шульга, старший викладач кафедри готельно-ресторанної справи Вячеслав Губеня, старший викладач кафедри іноземних мов професійного спрямування Олена Кохан, старший викладач кафедри інформатики Ольга Сєдих, асистент кафедри технології консервування Олександра Галінська, асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олена Горзей, асистент кафедри вищої математики ім. проф. В.І.Можара Світлана Гузенко, асистент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Ірина Соколовська, асистент кафедри інформаційних систем Ігор Струнін, завідувач лабораторії кафедри маркетингу Катерина Коваленко, провідний інженер кафедри екології та збалансованого природокористування Алла Бендюг, лаборант кафедри економіки праці та менеджменту Марія Коваль, секретар-друкарка Навчально-наукового інституту економіки і управління Юлія Келеп, старший інспектор з контролю по забезпеченню навчального процесу деканату факультету біотехнології та екологічного контролю Аліна Приходько, секретар-друкарка Начально-наукового інституту економіки і управління Юлія Шишута, студентка Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С.Гулого Оксана Мала, студент факультету біотехнології та екологічного контролю Володимир Федоренко.

Закриваючи роботу зборів, перший проректор Володимир Яровий ще раз привітав присутніх із початком нового навчального року, побажав наснаги й успіхів і висловив впевненість, що наш згуртований колектив й надалі плідно працюватиме на підвищення конкурентоспроможності університету та виведення його до вершин рейтингів українських ЗВО.

Опублікований: 31-08-2018
Читайте також:
Особливості управління розвитком підприємств у складних умовах – у монографії викладачів кафедри економіки праці та менеджменту

Викладачі кафедри економіки праці та менеджменту підготували та видали колективну монографію «Управління розвитком підприємств в умовах трансформації економічних відносин». У монографії розкриті особливості управління розвитком підприємств у складних умовах трансформації економічних відносин і глобалізації економіки. Досліджені процеси привели кр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості управління розвитком підприємств у складних умовах – у монографії викладачів кафедри економіки праці та менеджменту 05 лютого 2020

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали

З метою підвищення мотивації до навчання викладачі із студентами спеціальності «Комп’ютерні науки» Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ побували у ІТ-компанії «Eleks». «Eleks» – провідна українська ІТ-компанія, яка надає послуги з розроблення програмних продуктів, консультування та забезпечення контролю якості із...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як львів’яни «кухню» IT-компаній зсередини вивчали 29 жовтня 2018

Виконуємо рекомендації експертної групи

29 грудня 2022 року освітня програма «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» отримала Сертифікат про акредитацію терміном дії до 1 липня 2028 року. Він гарантує кафедрі можливість продовжувати підготовку магістрантів за освітньою програмою. Отриманий сертифікат – результат діяльності великої кількості осіб: викла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виконуємо рекомендації експертної групи 25 грудня 2023

«Бейкері Фуд Інвестмент» гостинно зустрічає наших здобувачів освіти

ТОВ «Бейкері Фуд Інвестмент» один із найбільших постачальників хлібобулочних і заморожених напівфабрикатів із дріжджового листкового тіста в Україні. Це сучасне високомеханізоване підприємство, на якому працює понад 200 висококваліфікованих працівників. За більше ніж 20 років існування компанія зарекомендувала себе, як добросовісний виробник, надій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Бейкері Фуд Інвестмент» гостинно зустрічає наших здобувачів освіти 26 березня 2024