Н У Х Т

Гостьова лекція від провідного науковця

04 квітня 2023

Гостьова лекція від провідного науковця

Для магістрантів освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві» в межах навчальних дисциплін «Технології дієтичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» відбулася гостьова лекція «Профілактика дефіциту йоду для людей різних вікових груп в умовах антропогенного забруднення», яку прочитав головний науковий співробітник Державної установи «Інститут громадського здоров’я ім. О. М. Марзєєва Національної академії медичних наук України», доктор медичних наук Віталій Корзун.

Фахівець поділився своїм багаторічним досвідом вивчення актуальних питань дієтології, профілактики та лікування мікроелементозів. Окрему увагу він приділив проблемі нестачі йоду, оскільки Україна належить до регіонів із природнім дефіцитом цього біогенного елементу.

Лектор докладно зупинився на негативних наслідках довготривалого дефіциту йоду у дітей, вагітних жінок, матерів-годувальниць і людей похилого віку. Особливо актуальним це питання постає в умовах війни та погроз із боку російської федерації щодо застосування в Україні ядерної зброї.

Увага аудиторії була також зосереджена на мінеральних речовинах – сателітах, таких як селен, цинк, залізо, мідь тощо, нестача чи надмірна кількість яких, у свою чергу, спричиняє виникнення йодозалежних захворювань.

Наостанок лектор навів перелік основних видів регіональної харчової сировини, застосування якої дозволить компенсувати нестачу йоду і побажав успіхів здобувачам та їхнім керівникам у науково-дослідницькій діяльності.

Віталій Наумович передав для загального користування на кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції примірник своєї монографії.

Здобувачі та викладачі кафедри щиро вдячні лектору за те, що він знайшов час і поділився знаннями та багаторічним досвідом науково-дослідницької діяльності з питань дієтології та профілактичної медицини. Присутні на лекції висловили сподівання і надалі проводити такі цікаві та змістовні зустрічі. 

Опублікований: 04-04-2023
Читайте також:
Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася науково-практична студентська конференція «Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства». На конференцію були запрошені представники провідних закладів ресторанного господарства області – адміністратор готельно-ресторанного комплексу «Галицька сад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективи розвитку закладів ресторанного господарства – бачення студентів Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 19 лютого 2019

З Міжнародним днем інтелектуальної власності!

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлений у 2000 році на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому світі. Міжнародний день інтелектуальної власності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Міжнародним днем інтелектуальної власності! 22 квітня 2019

Гарна звичка перемагати управлінця персоналом

З 2016 року за рішенням Віталія Кличка ТОП-100 молодим талановитим киянам присуджується премія Київського міського голови за особливі досягнення молоді у розбудові столиці України – міста-героя Києва. Цьогоріч серед кращих, обраних конкурсною комісією, була студентка 4 курсу освітньої програми «Управління персоналом та економіка праці» Тетяна Спека...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарна звичка перемагати управлінця персоналом 27 червня 2019

Розвиткові творчих здібностей майбутніх технологів сприяє науковий гурток кафедри фізики

На кафедрі фізики до наукової роботи залучаються здобувачі вищої освіти різних спеціальностей та курсів. У семестрі, що завершився, тут активно працював науковий гурток «Фізика в сучасних харчових технологіях». Наукова діяльність гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей майбутніх технологів із метою набуття ними фахових компетенцій, а тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розвиткові творчих здібностей майбутніх технологів сприяє науковий гурток кафедри фізики 28 грудня 2019