Викладачки кафедри технології молока і молочних продуктів – професорка Олена Грек і доцентка Алла Тимчук видали новий англомовний навчальний посібник «General technologies of food production» і підручник «Інновації молокопереробної галузі».
У навчальному посібнику представлені загальні основи харчових виробництв, поняття та визначення, задачі, а також технології окремих харчових продуктів, акцентовано увагу на ресурсозбереженні на підприємствах.
У підручнику наведено інноваційні рішення щодо розширення асортименту молочних продуктів, визначення критеріїв вибору поліфункціональних інгредієнтів для забезпечення продуктів незамінними нутрієнтами, збалансування тощо. Особливу увагу приділено сучасному технічному рівню оброблення молока, дано зображення та характеристики технологічного обладнання, апаратурне оформлення інноваційних технологій молочних і молоковмісних продуктів. Наведено інформацію щодо технічних рішень з миття та дезінфекції технологічного обладнання, характеристику мийних засобів, сучасних видів упаковки тощо.
Видання сприятимуть набуттю загальних, інтегральних і фахових компетентностей здобувачами вищої освіти і науково-педагогічними працівниками закладів вищої освіти, а також фахівцями переробної галузі.