Здобувачі освіти Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» з 8 грудня 2023 року беруть участь у новому проєкті Еразмус+ «Організація семінарів з органічного землеробства у садах та трав’яних складах, а також використання фруктів і трав у сучасній гастрономії , напоях та кондитерській справі» в Бжозуві Прикарпатського воєводства Республіки Польща.
У рамках проєкту під керівництвом викладачок Наталії Сембай і Наталії Глюзицької вони провели репетицію зі сервірування столу та приготування м'ясних страв, випічки і напоїв за власними рецептами, до складу яких входили окрім основної сировини різні трави.
Усе розпочалось із супермаркету Макро, де закупили необхідні інгредієнти, і завершилося дегустацією страв і напоїв керівниками й організаторами проєкту.
Здобувачі освіти приготували м'ясний рулет із з додаванням базиліку, розмарину та інших спецій; бургери (ароматна м'яка булочка, при випіканні до якої додано зелень кропу та оздоблено кунжутом, змащена часниковим соусом, соковита котлета, скибочка твердого сиру, хрусткі солоні огірочки, мікрозелень); канапе з печінковим паштетом на печиві, випеченому з додаванням прованських трав; тонізуючий напій «Тархун» із використанням естрагону; сінабони з корицею і маскарпоне.
Учасники дегустації високо оцінили майстерність студентів і затвердили приготування цих смаколиків на імпрезу, що відбулася 12 грудня. Проєкт триває, тож далі буде…