Н У Х Т

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято

18 жовтня 2019

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято

17 жовтня університет знову приймав гостей. Цього дня на подвійне свято –  відзначення 135-річчя заснування НУХТ і традиційне святкування Дня працівників харчової промисловості до нашого навчального закладу завітало поважне товариство –  високопосадовці, керівники і працівники галузевих об’єднань і підприємств, представники вищих навчальних закладів України, численні випускники різних років.

Виставку своїх кращих досягнень презентували структурні підрозділи університету – навчально-наукові інститути, факультети та Науково-технічна бібліотека НУХТ. Яскраві експозиції привертали увагу вагомістю й креативністю – викладачі й студенти постаралися на славу.

А головне дійство відбувалося в актовій залі. Гостей і колектив університету тепло привітав ректор, професор Анатолій Українець. Він також нагадав присутнім основні історичні віхи започаткування, становлення й розвитку нашого славетного вишу.  

Від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства колектив НУХТ і працівників галузі щиро привітав заступник міністра Тарас Висоцький. Крім того, він вручив нагороди Міністерства – диплом колективові НУХТ за вагомий внесок к розвиток вітчизняної харчової освіти, здійснення підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі харчових технологій та з нагоди 135-ї річниці заснування університету.

Також були вручені дипломи:
- завідувачу кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анатолію Соколенку;
- доценту кафедри економіки праці та менеджменту Тетяні Рибачук-Яровій;
- заступнику директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Михайлу Маслікову;
- професору кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вірі Дробот;
- завідувачу кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олександру Гавві;
- завідувачу кафедри технології цукру і підготовки води Наталії Гусятинській.

Свої вітання надіслав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Вітання від міністра освіти і науки України передав та поздоровив присутніх від себе особисто генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти для дорослих Олег Шаров.

Високопосадовець також вручив державні нагороди і нагороди Міністерства освіти і науки України. Серед відзначених: завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, професор кафедри технології цукру і підготовки води Валерій Виговський, завідувач кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Іван Юрик, професор кафедри інформаційних систем Валерій Самсонов, завідувач кафедри електропостачання та енергоменеджменту Сергій Балюта, доцент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Костянтин Васильківський, завідувач кафедри міжнародної економіки Світлана Гуткевич, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук, професор кафедри технології цукру і підготовки води Леонід Рева, доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Тетяна Янюк, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик, професор кафедри гуманітарних дисциплін Світлана Буравченкова, завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Ігор Ельперін, заступники директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Анастасія Пухляк і Наталія Пушанко, начальник планово-фінансового відділу Раїса Соколовська, директор Науково-технічної бібліотеки Наталія Левченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Вікторія Романенко.

Від Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації НУХТівців і харчовиків України привітав заступник голови Анатолій Баган. Йому випала честь вручити відзнаки Київського міського голови та Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації. Почесні грамоти й Подяки отримали: заступник начальника відділу інтелектуальної власності Олена Кушнір, заступник директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Ірина Новойтенко, доцент кафедри маркетингу Наталія Федотова, професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Володимир Зав’ялов, старший викладач кафедри економіки і права Олександр Тимченко, завідувач кафедри обліку і аудиту Леонід Чернелевський, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко, начальник відділу міжнародних зв’язків Ірина Воловик, доцент кафедри маркетингу Світлана Розумей, вчений секретар Наталія Ткачук, завідувач лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології Світлана Антонюк, професор кафедри економіки праці та менеджменту Олена Драган, завідувач кафедри фізики Світлана Літвінчук, доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор, доцент кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька.

Нагороди НУХТ вручив ректор Анатолій Українець.

Нагрудним знаком «За академічні заслуги» нагороджені:
- доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек;
- професор кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Анатолій Ладанюк;
- професор кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Микола Прядко;
- професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Микола Пушанко;
- доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Олена Радзієвська.

Подяку ректора з цінним подарунком вручили:
- завідувачу кафедри економіки і права Анатолію Заїнчковському;
- завідувачу кафедри економіки, обліку та фінансів Інституту післядипломної освіти НУХТ Олександру Бутнік-Сіверському.

Нагрудним знаком «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» відзначені:
- начальник відділу забезпечення якості ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» Оксана Камінська;
- директор ТОВ «Ліра-К» Віталій Заріцький;
- голова ради директорів ПрАт «Українська технологічна компанія» Євген Лукашевич;
- голова правління ПАТ «УКРГІПРОЦУКОР» Євген Шкабара;
- директор ТОВ «Матімекс-Україна» Іван Гроду;
- голова правління ПрАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка» Сергій Герман;
- керівник виробництва ТОВ «ТВК» АСТРА КОСМЕТИК» Яніна Фурман;
- директор з виробництва ТОВ «Росяна» Анатолій Остапенко;
- директор ТОВ «Сосновський продукт» Юлія Цуркан;
- генеральний директор ПФ «Нессе-Україна» Людмила Михайльчук;
- керівник агрохолдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик;
- головний інженер компанії «Київхліб» Анатолій Гембаровський.

Від Наглядової ради НУХТ із вітальним словом виступив генеральний директор Української корпорації по виноградарській і виноробній промисловості Володимир Кучеренко.

Також привітати присутніх із подвійним святом взяли слово випускники університету різних років – міський голова м. Фастів Михайло Нетяжук і директор ПАТ «Яготинський маслозавод» Олександр Сіренко.

Завершили вітання на урочистій частині святкування керівники відокремлених структурних підрозділів навчально-наукового комплексу НУХТ – директори коледжів і філій.

Яскраві музичні подарунки учасники свята отримали від студентів і випускників нашого університету, а також Театру пісні «Світ чудес», Дарії Вітюк  і танцювальної групи Ансамблю пісні і танцю «Сузір’я», народних артистів України Ольги Макаренко та Анатолія Матвійчука.

А далі всі охочі могли долучитися до студентського формату святкування, що відбувалося у внутрішньому дворі університету. Студентська рада приготувала багато цікавих активностей, розіграшів призів із символікою НУХТ, флешмобів, танців і пісень, а також частування.

Святкування вдалося! Вітаємо НУХТ із ювілеєм, а харчовиків – із професійним святом!

Опублікований: 18-10-2019
Читайте також:
Нові горизонти від флагманів промисловості для студентів НУХТ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів значну увагу приділяють плідній співпраці з передовими підприємствами м’ясопереробної галузі. В рамках святкування Дня працівників харчової промисловості кафедру відвідали представники різних підприємств, і це було використано з максимальною користю – не лише святкування, а й домовленості щодо стажува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові горизонти від флагманів промисловості для студентів НУХТ 19 жовтня 2018

Для дослідників у понад 10 разів збільшили розмір винагороди за впровадження їх розробок

Українські винахідники, чиї технології будуть впроваджені в реальному секторі економіки, зможуть отримувати за це в понад 10 разів більше коштів, ніж зараз. Відповідна постанова щодо змін у мінімальних ставках винагород була ухвалена Урядом. Тож відтепер автори технологій повинні отримувати не менше 20% від тих коштів, які на впровадженні їхніх ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Для дослідників у понад 10 разів збільшили розмір винагороди за впровадження їх розробок 27 січня 2020

Мікробіологічну безпеку опановують здобувачі-харчовики

Продукти та напої, які ми вживаємо, є одними з основних факторів, що впливають на здоров’я та самопочуття людини. Цілком обґрунтованим є той факт, що споживачі почали звертати все більше уваги на якісний склад свого раціону, в тому числі значна увага приділяється мікробілогічному забрудненню продуктів і способам його попередження. Саме ці питання ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологічну безпеку опановують здобувачі-харчовики 26 травня 2022

Здобувачі НУХТ на міжнародній арені: Х Міжнародна студентська конференція «Student in Bucovina»

Партнери НУХТ із румунського Університету «Штефан чел Маре» (місто Сучава, Румунія) щорічно проводять Міжнародну наукову конференцію молодих вчених і студентів. І традиційно наша молодь бере участь у цьому заході. Нинішнє покоління студентів із насолодою згадує досвід подорожей, розвиток навичок soft skils під час спілкування з митниками та розшуку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі НУХТ на міжнародній арені: Х Міжнародна студентська конференція «Student in Bucovina» 18 листопада 2022