Н У Х Т

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів завершилася ознайомлювально-виробнича практика другокурсників

15 лютого 2018

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів завершилася ознайомлювально-виробнича практика другокурсників

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів закінчилася ознайомлювально-виробнича практика для студентів другого курсу денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій.

Саме ця практика згідно з навчальним планом підготовки бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» була впроваджена вперше у зимовий період і тривала 5 тижнів. Протягом вказаного періоду студенти ознайомились із п’ятьма галузями харчової промисловості, зокрема і м’ясної.

Базою практики для ознайомлення з м’ясною галуззю були виробничі м’ясопереробні цехи торговельної мережі «АШАН», де студенти ознайомилися з правилами приймання м’ясної сировини у вигляді туш і напівтуш, супровідними документами, подальшим тимчасовим зберіганням, обвалюванням, розділенням на частини та виготовленням м’ясних напівфабрикатів у торговій мережі. Мали можливість власноручно виготовляти напівфабрикати та готувати їх до реалізації, при цьому враховувати вимоги необхідних нормативних документів, правил етикетування та терміни їх зберігання.

Всі 10 груп 2 курсу побували безпосередньо на м’ясному виробництві у супроводі викладачів кафедри згідно з графіком.

Студенти отримали цікаву інформацію про майбутню спеціальність, перспективи працевлаштування, загальний стан м’ясопереробної галузі харчової промисловості.

Логічним завершенням знайомства з виробництвом була смачна дегустація продукції, яка кожного разу додавала приємних позитивних емоцій студентам.

Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Людмила Пешук, відповідальний за практику Олег Галенко, всі викладачі кафедри, а зокрема Ольга Чернюшок та Олександра Гащук які підводять підсумки практики, вдячні керівництву «АШАН» за отриману можливість та сприяння в удосконаленні навчального процесу у зручній та цікавій для студентів формі. 

Опублікований: 15-02-2018
Читайте також:
До тижня технолога Свалявського технічного фахового коледжу НУХТ долучилася кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів

До тижня технолога, який цими днями проводиться у Свалявському технічному фаховому коледжі НУХТ, долучилася випускова кафедра Навчально-наукового інституту харчових технологій. 21 жовтня 2021 року студенти коледжу в онлай-форматі Zoom-конференції познайомитися зі спеціалізованим R&D-центром – науково-виробничою лабораторією кафедри технології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До тижня технолога Свалявського технічного фахового коледжу НУХТ долучилася кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів 22 жовтня 2021

Розширення сприйняття харчових продуктів шляхом розкриття їх ароматичних складових

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції тісно співпрацює з колегами із закладів вищої освіти України. На запрошення професорки Наталії Фролової доцентка кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного  університету Галина Дубова прочитала гостьову лекцію « Нові аспекти застосування рослинних ферментів в природн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення сприйняття харчових продуктів шляхом розкриття їх ароматичних складових 01 квітня 2024

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила День слов’янської писемності й культури

Щорічно 24 травня всі слов’янські країни вшановують пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. За різними історичними джерелами ці видатні візантійські просвітителі дали поштовх для розвитку східнослов’янської писемності, перекладаючи церковнослов’янською мовою богослужебні книги та Євангеліє, відкриваючи при церквах школи. Вони упорядкували...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра гуманітарних дисциплін відзначила День слов’янської писемності й культури 25 травня 2020

Викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію

Незважаючи на всі виклики сьогодення та відпустку, викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію. Завідувачка кафедри, професорка Лада Шірінян і доцентки Світлана Бойко та Катерина Третяк успішно завершили онлайн-курс для викладачів платформи Prometheus «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів». Доцентка Світлана Бой...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри фінансів продовжують підвищувати кваліфікацію 08 серпня 2022