На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів закінчилася ознайомлювально-виробнича практика для студентів другого курсу денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій.
Саме ця практика згідно з навчальним планом підготовки бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» була впроваджена вперше у зимовий період і тривала 5 тижнів. Протягом вказаного періоду студенти ознайомились із п’ятьма галузями харчової промисловості, зокрема і м’ясної.
Базою практики для ознайомлення з м’ясною галуззю були виробничі м’ясопереробні цехи торговельної мережі «АШАН», де студенти ознайомилися з правилами приймання м’ясної сировини у вигляді туш і напівтуш, супровідними документами, подальшим тимчасовим зберіганням, обвалюванням, розділенням на частини та виготовленням м’ясних напівфабрикатів у торговій мережі. Мали можливість власноручно виготовляти напівфабрикати та готувати їх до реалізації, при цьому враховувати вимоги необхідних нормативних документів, правил етикетування та терміни їх зберігання.
Всі 10 груп 2 курсу побували безпосередньо на м’ясному виробництві у супроводі викладачів кафедри згідно з графіком.
Студенти отримали цікаву інформацію про майбутню спеціальність, перспективи працевлаштування, загальний стан м’ясопереробної галузі харчової промисловості.
Логічним завершенням знайомства з виробництвом була смачна дегустація продукції, яка кожного разу додавала приємних позитивних емоцій студентам.
Завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Людмила Пешук, відповідальний за практику Олег Галенко, всі викладачі кафедри, а зокрема Ольга Чернюшок та Олександра Гащук які підводять підсумки практики, вдячні керівництву «АШАН» за отриману можливість та сприяння в удосконаленні навчального процесу у зручній та цікавій для студентів формі.