Н У Х Т

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято

18 october 2019

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято

17 жовтня університет знову приймав гостей. Цього дня на подвійне свято –  відзначення 135-річчя заснування НУХТ і традиційне святкування Дня працівників харчової промисловості до нашого навчального закладу завітало поважне товариство –  високопосадовці, керівники і працівники галузевих об’єднань і підприємств, представники вищих навчальних закладів України, численні випускники різних років.

Виставку своїх кращих досягнень презентували структурні підрозділи університету – навчально-наукові інститути, факультети та Науково-технічна бібліотека НУХТ. Яскраві експозиції привертали увагу вагомістю й креативністю – викладачі й студенти постаралися на славу.

А головне дійство відбувалося в актовій залі. Гостей і колектив університету тепло привітав ректор, професор Анатолій Українець. Він також нагадав присутнім основні історичні віхи започаткування, становлення й розвитку нашого славетного вишу.  

Від Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства колектив НУХТ і працівників галузі щиро привітав заступник міністра Тарас Висоцький. Крім того, він вручив нагороди Міністерства – диплом колективові НУХТ за вагомий внесок к розвиток вітчизняної харчової освіти, здійснення підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі харчових технологій та з нагоди 135-ї річниці заснування університету.

Також були вручені дипломи:
- завідувачу кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анатолію Соколенку;
- доценту кафедри економіки праці та менеджменту Тетяні Рибачук-Яровій;
- заступнику директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Михайлу Маслікову;
- професору кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вірі Дробот;
- завідувачу кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олександру Гавві;
- завідувачу кафедри технології цукру і підготовки води Наталії Гусятинській.

Свої вітання надіслав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Вітання від міністра освіти і науки України передав та поздоровив присутніх від себе особисто генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти для дорослих Олег Шаров.

Високопосадовець також вручив державні нагороди і нагороди Міністерства освіти і науки України. Серед відзначених: завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Тетяна Пирог, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва, професор кафедри технології цукру і підготовки води Валерій Виговський, завідувач кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Іван Юрик, професор кафедри інформаційних систем Валерій Самсонов, завідувач кафедри електропостачання та енергоменеджменту Сергій Балюта, доцент кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Костянтин Васильківський, завідувач кафедри міжнародної економіки Світлана Гуткевич, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів Галина Поліщук, професор кафедри технології цукру і підготовки води Леонід Рева, доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Тетяна Янюк, доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик, професор кафедри гуманітарних дисциплін Світлана Буравченкова, завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Ігор Ельперін, заступники директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Анастасія Пухляк і Наталія Пушанко, начальник планово-фінансового відділу Раїса Соколовська, директор Науково-технічної бібліотеки Наталія Левченко, завідувач Проблемної науково-дослідної лабораторії Андрій Маринін, доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Вікторія Романенко.

Від Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації НУХТівців і харчовиків України привітав заступник голови Анатолій Баган. Йому випала честь вручити відзнаки Київського міського голови та Голосіївської районної у м. Києві державної адміністрації. Почесні грамоти й Подяки отримали: заступник начальника відділу інтелектуальної власності Олена Кушнір, заступник директора Навчально-наукового інституту економіки і управління Ірина Новойтенко, доцент кафедри маркетингу Наталія Федотова, професор кафедри процесів і апаратів харчових виробництв Володимир Зав’ялов, старший викладач кафедри економіки і права Олександр Тимченко, завідувач кафедри обліку і аудиту Леонід Чернелевський, завідувач кафедри технології зберігання і переробки зерна Олег Шаповаленко, начальник відділу міжнародних зв’язків Ірина Воловик, доцент кафедри маркетингу Світлана Розумей, вчений секретар Наталія Ткачук, завідувач лабораторії кафедри біотехнології і мікробіології Світлана Антонюк, професор кафедри економіки праці та менеджменту Олена Драган, завідувач кафедри фізики Світлана Літвінчук, доцент кафедри екологічної безпеки та охорони праці Оксана Салавор, доцент кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька.

Нагороди НУХТ вручив ректор Анатолій Українець.

Нагрудним знаком «За академічні заслуги» нагороджені:
- доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек;
- професор кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління Анатолій Ладанюк;
- професор кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Микола Прядко;
- професор кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Микола Пушанко;
- доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І. Олена Радзієвська.

Подяку ректора з цінним подарунком вручили:
- завідувачу кафедри економіки і права Анатолію Заїнчковському;
- завідувачу кафедри економіки, обліку та фінансів Інституту післядипломної освіти НУХТ Олександру Бутнік-Сіверському.

Нагрудним знаком «За особливі заслуги перед Національним університетом харчових технологій» відзначені:
- начальник відділу забезпечення якості ПАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» Оксана Камінська;
- директор ТОВ «Ліра-К» Віталій Заріцький;
- голова ради директорів ПрАт «Українська технологічна компанія» Євген Лукашевич;
- голова правління ПАТ «УКРГІПРОЦУКОР» Євген Шкабара;
- директор ТОВ «Матімекс-Україна» Іван Гроду;
- голова правління ПрАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка» Сергій Герман;
- керівник виробництва ТОВ «ТВК» АСТРА КОСМЕТИК» Яніна Фурман;
- директор з виробництва ТОВ «Росяна» Анатолій Остапенко;
- директор ТОВ «Сосновський продукт» Юлія Цуркан;
- генеральний директор ПФ «Нессе-Україна» Людмила Михайльчук;
- керівник агрохолдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик;
- головний інженер компанії «Київхліб» Анатолій Гембаровський.

Від Наглядової ради НУХТ із вітальним словом виступив генеральний директор Української корпорації по виноградарській і виноробній промисловості Володимир Кучеренко.

Також привітати присутніх із подвійним святом взяли слово випускники університету різних років – міський голова м. Фастів Михайло Нетяжук і директор ПАТ «Яготинський маслозавод» Олександр Сіренко.

Завершили вітання на урочистій частині святкування керівники відокремлених структурних підрозділів навчально-наукового комплексу НУХТ – директори коледжів і філій.

Яскраві музичні подарунки учасники свята отримали від студентів і випускників нашого університету, а також Театру пісні «Світ чудес», Дарії Вітюк  і танцювальної групи Ансамблю пісні і танцю «Сузір’я», народних артистів України Ольги Макаренко та Анатолія Матвійчука.

А далі всі охочі могли долучитися до студентського формату святкування, що відбувалося у внутрішньому дворі університету. Студентська рада приготувала багато цікавих активностей, розіграшів призів із символікою НУХТ, флешмобів, танців і пісень, а також частування.

Святкування вдалося! Вітаємо НУХТ із ювілеєм, а харчовиків – із професійним святом!

Published on: 18-10-2019
Read also:
Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти

27 березня 2019 року на запрошення доцента кафедри фінансів Олени Гнатенко до університету завітала харизматична особистість – піар-фахівець із 20-річним досвідом роботи, засновник і керівник промоушн і продакшин STUDIO RAR, президент Асоціації з розвитку міжнародних відносин «ADRUM»Тетяна Колесніченко. Зустріч відбулася в формі тренінгу «Як пропіа...

READ YOURSELF

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти 28 march 2019

Розвиваємо партнерство з Hochschule Geisenheim University (Німеччина)

Завершився інформаційно-насичений, активний та надзвичайно цікавий тиждень для персоналу університетів-партнерів в Hochschule Geisenheim University (Німеччина), учасницею якого була професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Марина Білько. Програма перебування включала презентацію магістерської програми «Vinifera Euromaster»...

READ YOURSELF

Розвиваємо партнерство з Hochschule Geisenheim University (Німеччина) 03 july 2023

Доробок наших науковців оприлюднюють провідні світові видавництва

Авторитетне міжнародне видавництво наукової літератури CRC Press Taylor&Francis group (Великобританія) видало книгу «Bioenhancement and Fortification of Foods for a Healthy Diet» (Біозбагачення харчових продуктів для оздоровчого раціону), співавторами якої є провідні вчені, представники потужних наукових шкіл нашого університету. Книга присвяч...

READ YOURSELF

Доробок наших науковців оприлюднюють провідні світові видавництва 15 september 2022

Вчена рада університету розпочала новий навчальний рік

9 вересня 2021 року в актовій залі відбулося перше у новому навчальному році засідання вченої ради університету. Розпочали з урочистостей: привітали колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями вченої ради, а також ректор Олександр Шевченко вручив відзнаки й атестати про присвоєння вчених звань і дипломи про присудження наукових ступенів...

READ YOURSELF

Вчена рада університету розпочала новий навчальний рік 09 september 2021