Н У Х Т

Науково-практична конференція кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

06 червня 2022

Науково-практична конференція кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

31 травня 2022 р. в нашому університеті відбулася VI Всеукраїнська науково-практична дистанційна конференція «Інноваційні методи викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах», що була організована кафедрою ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Навчально-наукового інституту економіки і управління.

Учасників привітала завідувачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації, к.пед.н, доцентка Галина Чередніченко та відкрила роботу конференції доповіддю «Modern Methods of Teaching Foreign Languages».

З актуальною доповіддю «Іншомовна підготовка особового складу Збройних сил України на тлі російської агресії» виступила докторка педагогічних наук, професорка кафедри іноземних мов Воєнно-дипломатичної академії імені Євгенія Березняка пані Леся Вікторова та наголосила, що у сучасних умовах ведення збройної боротьби України за свій суверенітет абсолютно очевидним є той факт, що забезпечення безпеки однієї держави неможливе без її активної участі в міжнародних організаціях колективної безпеки. А забезпечення та швидке нарощування чисельності особового складу з рівнем знань іноземної мови за стандартом HATO STANAG 6001 особами офіцерського, сержантського складу та працівників ЗСУ є стратегічною метою та забезпечить участь у багатонаціональних військових навчаннях, заходах міжнародного оборонного співробітництва, міжнародних операціях із підтримання миру і безпеки.

Учасники конференції радо вітали особливого гостя заходу, директора Transform English Academy пана Діна Ендрю Джонсона (США, Каліфорнія), який виступив із доповіддю «Take your teaching to a higher levelwith CELTA and DELTA» і поділився своїм досвідом викладання іноземної мови в різних країнах та особливостями складання міжнародного мовного іспиту CELTA, що є однією з провідних світових кваліфікацій для професійних викладачів англійської. Dean Johnson також висловив підтримку США українського народу у його боротьбі за збереження України як держави в період російського вторгнення, та наголосив, що американці вірять у перемогу України і допоможуть здобути цю перемогу.

Викликали жваву дискусію доповіді к.пед.наук, доцента кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації НУХТ Андрія Уліщенка «Імерсійні технології віртуальної реальності у навчанні іноземної мови» та аспірантки Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, старшої викладачки цієї ж кафедри Юліі Калюжної «Взаємозв'язок концепту БЕЗСМЕРТЯ з архетипами української ментальності».

У роботі конференції взяли участь представники Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Державного торговельно-економічного університету, Маслівського аграрного фахового коледжу імені П.Х Гаркавого, Воєнно-дипломатичної академії імені Євгенія Березняка.

Учасники конференції обговорили актуальні питання процесу модернізації та підвищення якості системи української освіти в питаннях застосування інноваційних методів викладання іноземних мов у немовних вищих навчальних закладах в умовах зростання значення володіння іноземною мовою у зв’язку з воєнною агресією, освітні реформи та інновації у навчанні іноземних мов у глобалізованому світі, технології навчання в процесі вивчення іноземної мови, психолого-педагогічні засади вивчення іноземних мов у немовних ВЗO, лінгвістичні й культурологічні аспекти вивчення іноземної мови.

За результатами заявлених доповідей і поданих тез готується до оприлюднення електронний збірник матеріалів науково-практичної конференції. 

Опублікований: 06-06-2022
Читайте також:
Цікава Україна для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

В університеті навчаються здобувачі з усіх куточків України. А чи кожний знає все про свою область? А про сусідню? Заповнити пробіли в цьому питанні нині дозволяють онлайн-ресурси. Адже онлайн-екскурсії мають ряд переваг, дозволяючи за 20 хвилин побувати в усіх куточках нашої країни. Україна має унікальне і цікаве географічне розташування, населен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікава Україна для здобувачів освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 30 жовтня 2023

Вітаємо колектив кафедри готельно-ресторанної справи з виходом у світ нового підручника!

Вийшов друком підручник «Кулінарна етнологія» колективу авторів кафедри готельно-ресторанної справи за загальною редакцією д.т.н., професора Віктора Доценка. До колективу авторів увійшли доцентки Наталія Бондар, Оксана Арпуль, Лариса Шаран, Віта Цирульнікова, Ольга Пушка, а також колеги з кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо колектив кафедри готельно-ресторанної справи з виходом у світ нового підручника! 27 січня 2021

Переддипломна практика здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент»

З 26 квітня по 9 травня здобувачі четвертого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 073 «Менеджмент», освітньо-професійної програми «Менеджмент» проходять переддипломну практику. Через карантинні обмеження цього року практика проходить на випускній кафедрі економіки праці та менеджменту. Перед початком переддипломної практики кожний здо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переддипломна практика здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент» 30 квітня 2021

Доцентка кафедри інформаційних систем – експертка міжнародної програми у Словачиині

Доцентка кафедри інформаційних систем факультету автоматизації і комп’ютерних систем Олена Харкянен узяла участь у міжнародній програмі «Інноваційна освіта як драйвер сталого розвитку у взаємопартнерстві Україна-Словаччина». Наша викладачка виступила експерткою модуля програми «Modern Information Systems in Data Analysis Artificial Intelligence» (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри інформаційних систем – експертка міжнародної програми у Словачиині 07 вересня 2022