Н У Х Т

Наукові пошуки хімтехнологів

15 квітня 2024

Наукові пошуки хімтехнологів

Підведено підсумки роботи секції «Хімічні технології», яка працювала 11 квітня в рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

До оргкомітету надійшло понад 40 тез наукових доповідей і 25 постерів стендових доповідей. Серед цьогорічних учасників роботи секції – авторські колективи ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (Дніпро), Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Національного університету біоресурсів та природокористування України (Київ), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і, звісно, нашого університету.

Участники представили цікаві усні доповіді, в тому числі і англійською мовою та постери, які були оприлюднені на сторінці, а колегія з членів журі у складі викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів – професора Михайла Мілюкіна, доценток Олени Подобій, Тетяни Бойчук, Олесі Романової і Галини Білої, а також доцентки ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» Тетяни Авдієнко визначила переможців.

Серед доповідачів:

1 місце – Аніта Пастух (група ХТ-1-16М) за доповідь «Косметичні продукти для використання у військово-польових умовах – новий виклик для б'юті-індустрії України»
2 місце – Владислава Кузінська (ХТ-4-13) за доповідь «Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits»
3 місце – Ярослав Огуй (група ХТ-1-16М) за доповідь «Перспективи застосування екстракту звіробою у рецептурах лікувально-профілактичної зубної пасти»

Серед авторів постерів:

1 місце – Наталія Бурячок (група ЗХТ-1-1М) за доповідь «Термо-хімічні перетворення лимонної кислоти» і Богдана Гонсіровська (ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет») за доповідь «Порівняльна характеристика відбілюючих компонентів у кремах для обличчя»
2 місце – Владислав Здоренко (група ХТ-3-14) за доповідь «Аналіз ринку бензойної кислоти – харчової добавки з широким спектром застосування»
3 місце – Олександр Косовець (група ХТ-3-14) за доповіді «Удосконалення рецептури миючого засобу з додаванням SiO2» та «Етанол – сучасні реалії та перспективи на ринку палива»

Приз глядацьких симпатій дістався Дарині Михайленко (група ХТ-4-13) за доповідь «Про деякі аспекти виробництва лимонної кислоти».

Професорсько-викладацький склад кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів висловлює подяку за активну участь у роботі секції, вітає переможців та учасників конференції. Бажаємо подальшої плідної наукової роботи і найскорішої перемоги над ворогом! Все буде Україна!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
TIME TO GO!

Мабуть усім знайомі такі ігри, як шашки та шахи. Але існує настільна гра, яка виникла набагато раніше за них. Гра, за якою проводили час імператори та найвищі чиновники стародавнього Китаю, за допомогою якої вирішувалися ключові воєнні конфлікти у феодальній Японії, яка слугувала тренуванням для військових стратегів, на полі для якої розроблялися п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

TIME TO GO! 22 лютого 2022

Студенти-фінансисти долучилися до наукового семінару фахівчині Дослідницького центру Банку Нідерландів

Студенти-фінансисти використали можливості zoom-платформи та взяли участь у зустрічі з Анною Самаріною, організованій Національним банком України. 12 березня 2021 року здобувачі другого та третього курсів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» за ініціативи доцентки Світлани Бойко відвідали відкритий науковий семінар співробітни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-фінансисти долучилися до наукового семінару фахівчині Дослідницького центру Банку Нідерландів 15 березня 2021

Спільна емоційна подорож бакалаврів і викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Відвідування театру – унікальна можливість зануритися у світ мистецтва, розширити власні культурні горизонти, отримати емоційне та інтелектуальне збагачення. Тож здобувачі Навчально-наукового інституту харчових технологій груп ТІ-1-2, ТІ-2-6, МЯ-3-1 разом із кураторами, доцентами Оксаною Топчій, Ольгою Чернюшок та Ігорем Страшинським, а також завід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільна емоційна подорож бакалаврів і викладачів кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 01 листопада 2024

Підсумки конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв»

Завершився конкурс «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» серед студентів 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 «Харчові технології», організований кафедрою технології хлібопекарських і кондитерських виробів за підтримки ректорату і працівників цеху № 7 ПАТ «Київхліб» і ТОВ «Сузір’я солодощів». ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки конкурсу «Кращий технолог хлібопекарського та кондитерського виробництв» 04 квітня 2018