Н У Х Т

Наукові пошуки хімтехнологів

15 квітня 2024

Наукові пошуки хімтехнологів

Підведено підсумки роботи секції «Хімічні технології», яка працювала 11 квітня в рамках 90-ї Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

До оргкомітету надійшло понад 40 тез наукових доповідей і 25 постерів стендових доповідей. Серед цьогорічних учасників роботи секції – авторські колективи ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» (Дніпро), Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Національного університету біоресурсів та природокористування України (Київ), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» і, звісно, нашого університету.

Участники представили цікаві усні доповіді, в тому числі і англійською мовою та постери, які були оприлюднені на сторінці, а колегія з членів журі у складі викладачів кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів – професора Михайла Мілюкіна, доценток Олени Подобій, Тетяни Бойчук, Олесі Романової і Галини Білої, а також доцентки ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет» Тетяни Авдієнко визначила переможців.

Серед доповідачів:

1 місце – Аніта Пастух (група ХТ-1-16М) за доповідь «Косметичні продукти для використання у військово-польових умовах – новий виклик для б'юті-індустрії України»
2 місце – Владислава Кузінська (ХТ-4-13) за доповідь «Anthocyanins in raspberry and their potential health benefits»
3 місце – Ярослав Огуй (група ХТ-1-16М) за доповідь «Перспективи застосування екстракту звіробою у рецептурах лікувально-профілактичної зубної пасти»

Серед авторів постерів:

1 місце – Наталія Бурячок (група ЗХТ-1-1М) за доповідь «Термо-хімічні перетворення лимонної кислоти» і Богдана Гонсіровська (ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет») за доповідь «Порівняльна характеристика відбілюючих компонентів у кремах для обличчя»
2 місце – Владислав Здоренко (група ХТ-3-14) за доповідь «Аналіз ринку бензойної кислоти – харчової добавки з широким спектром застосування»
3 місце – Олександр Косовець (група ХТ-3-14) за доповіді «Удосконалення рецептури миючого засобу з додаванням SiO2» та «Етанол – сучасні реалії та перспективи на ринку палива»

Приз глядацьких симпатій дістався Дарині Михайленко (група ХТ-4-13) за доповідь «Про деякі аспекти виробництва лимонної кислоти».

Професорсько-викладацький склад кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів висловлює подяку за активну участь у роботі секції, вітає переможців та учасників конференції. Бажаємо подальшої плідної наукової роботи і найскорішої перемоги над ворогом! Все буде Україна!

Опублікований: 15-04-2024
Читайте також:
НУХТ-AbitFest-2022

21 травня наш університет знову приймав гостей – майбутніх вступників та їх батьків. Враховуючи безпекову ситуацію, ми не змогли запросити охочих відвідати його офлайн. Тому скористалися онлайн-технологіями, аби наші гості змогли отримати вичерпну інформацію про наш навчальний заклад, а головне, про те, як відбуватиметься вступ у нинішніх непростих...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ-AbitFest-2022 21 травня 2022

Літературно-мистецький захід на честь Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

Щороку в березні викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування проводять заходи, присвячені вшануванню пам'яті Тараса Шевченка. Цьогоріч 13 березня відбувся літературно-мистецький захід під назвою «Творчість Т.Г. Шевченка у перекладах», присвячений 205-річниці з дня народження нашого славетного поета і пророка. Свято розпочалося аудіозап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Літературно-мистецький захід на честь Тараса Шевченка на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 14 березня 2019

Подорож у минуле: історія розвитку інженерної думки в Україні

Здобувачі групи ОХ-1-2 разом зі старшим викладачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Андрієм Пазяком подискутували англійською мовою щодо історії розвитку інженерії в Україні. Готуючись до обговорення, студенти здійснили ґрунтовне дослідження, намагаючись знайти цікаві і маловідомі факти з історії технічного розвитку нашої держави. Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож у минуле: історія розвитку інженерної думки в Україні 20 листопада 2023